Sõjapõgenikud pääsevad tasuta botaanikaaeda ja loomaaeda

Botaanikaaed_foto/allikkas: Albert Truuväärt/tallinn.ee

Tallinna botaanikaaed ja loomaaed võimaldavad alates reedest Ukraina sõjapõgenikele tasuta sissepääsu, selleks tuleb ette näidata kas ühistranspordi roheline kaart koos isikut tõendava dokumendiga, Ukraina kodakondsust tõendav dokument või ajutine elamisloakaart.

“Tallinna linnaasutused pingutavad koos partnerite ja vabatahtlikega selle nimel, et Eestisse ja Tallinna jõuavad sõjapõgenikud saaks võimalikult kiiresti ajutise majutuse ja muid hädavajalikke teenuseid. Samas teame, et põgenike seas on palju lapsi ja täiskasvanuid, kellel on vaja oma päevi kuidagi sisustada, kuid neil ei ole selleks veel kuigivõrd palju võimalusi. Seepärast püüame linna poolt pakkuda meeldivaid vaba aja tegevusi, mis ühtlasi tutvustaks Tallinna kui külalislahket ja avastamist väärt linna,“ rääkis abilinnapea Vladimir Svet. “Loodan, et nad leiavad tee ka Tallinna loomaaeda või botaanikaaeda, kust saab palju uusi teadmisi ja lisaks ka tervistava kogemuse liikumisest vabas õhus.“

“Sarnaseid väärt võimalusi loovad loomaaia ja botaanikaaia kõrval Ukraina sõjapõgenikele järgemööda ka teised kultuuri- ja vabaajategevusi pakkuvad linna-, riigi- ja eraasutused. Parima ülevaate saamiseks koondame neid järgemööda Tallinna linna kodulehele, mis on kättesaadav nii ukraina, vene, eesti kui ka inglise keeles,“ lisas abilinnapea Kaarel Oja. “Ühtlasi kutsume kõiki kultuurikorraldajaid ja vaba aja teenuste osutajaid, kes soovivad Ukraina sõjapõgenikele oma teenuseid tasuta pakkuda, andma sellest teada aadressile ukrainaheaks@tallinnlv.ee.“

Tasuta sissepääsu tagavad Ukraina sõjapõgenikele reeglina sõjapõgenikele väljastatud ühistranspordi kaart, niinimetatud roheline kaart koos isikut tõendava dokumendiga; Ukraina kodakondsust tõendav dokument – pass, muu kehtiv reisidokument või Ukraina suursaatkonnast väljastatud isikuandmetega sertifikaat või politsei- ja piirivalveameti väljastatud ajutist kaitset tõendav ajutine elamisloakaart.

Praeguseks on sõjapõgenikele tasuta avatud ka 21 muuseumi, seal hulgas Tallinna Linnamuuseum kõigi filiaalidega, Eesti Meremuuseum, tervisemuuseum ja loodusmuuseum, Energia Avastuskeskus, Kumu, Proto avastuskeskus ja paljud teised. Samamoodi ootavad külastajaid kõik Tallinna noortekeskused, välispordirajatised, pargid ja terviserajad ning Tallinna Keskraamatukogu kõigi oma filiaalidega. Vaba aja veetmise võimalusi pakutakse ka veebikeskkondades ja lastele korraldatakse kinohommikuid. Kõik võimalused leiab veebilehelt Vaba aja veetmise võimalused Tallinnas, kus need on eesti, vene, ukraina ja inglise keeles.

2 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Põgenikel oleks palju parem olla mõnes rikkamas riigis. Väliselt me vaesed välja ei näe sest päev otsa sõidavad sõidautod mööda linnu siia-sinna. Kui neist 50 protsenti sõidab tööasjus siis kas teised ei peaks tööl olema. Bussid, rongid , trollid on keset tööpaeva täis. Aga miks põgenikke USA vastu ei võta ta ju ka nagu asjaosaline ja huviatud Ukrainast. Ehk oleks rahu juba saavutatud kui Biden ja Suurbritannia poliitikud vahele ei segaks. Aga ehk poleks üldse sõda olnud kui Ukraibasse poleks hakatud sõjamoona saatma ja korraldama Ida-Ukrainas elavatele venelastele veresauna. Enne seda ahistati ka venelasi ja isegi ei lubatud vene keelt rääkida. Enne verist ja ebaseaduslikku võimuvahetust oli Ukrainas rahulik. Venemaal elab palju ukrainlasi ja nendesse suhtutakse hästi. Loomulikult tunnen ma põgenikele jaasa ja soovin neile head. Rahvas pole toimuvas süüdi, pole ka Venemaal elavad rahvad süüdi ehkki neod karistatakse sanktsioonidega. vene intelligents on kõrgel tasemel ja pole kellelegi halba soovinud.

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      ” Ehk oleks rahu juba saavutatud kui Biden ja Suurbritannia poliitikud vahele ei segaks.” Tegelikkuses,kui need härrased oleks “natukenegi” tahtnud siis polekski seda sõda !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.