Tallinna linnaosavalitsused koguvad sõjapõgenikele vaid hügieenitarbeid

Ukraina lipp

Tallinlased on linnaosavalitsuste kaudu annetanud Ukraina sõjapõgenikele hulgaliselt hädavajalikke tarbeesemeid, hetkel võetakse vastu üksnes esmaseid hügieenitarbeid, mille järele on jätkuvalt suur vajadus.  

“Olen ülimalt tänulik kõigile kaaslinlastele, kes on põgenike toetuseks annetanud – sellest on olnud tohutult abi inimestele, kes on siia saabunud põhimõtteliselt tühjade kätega. Hetkel on meil riideid ja tarbekaupu piisavalt ning nende jagamisel on abiks hea koostööpartner Uuskasutuskeskus, kes võimaldab selleks kasutada ka eraldi poodi,” rääkis sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Betina Beškina. “Küll aga on endiselt väga oodatud kõikvõimalikud hügieenitarbed ning uus pesu ja sokid nii lastele kui ka täiskasvanutele, mida kulub suurel hulgal ja millest on pidevalt puudus. Neid võtavad linnaosavalitsused praegu vastu avasüli.”

Linnaosavalitsuste kogumispunktidesse võib tuua hügieenitarbeid mõlemast soost lastele, noorukitele ja täiskasvanutele. Vaja on šampoone ja palsamit, deodorante, hügieenisidemed, tampoone, käte- ja näokreemi, vatipatju, vatitikke, küünekääre, beebimähkmeid suuruses 4–6, niiskeid salvrätte, beebipuudreid, ühekordseid raseerijaid, pesuseepi jne, samuti uut pesu ja sokke igale vanuserühmale.

Hügieenitarbeid võetakse vastu igas linnaosas, asjad saab tuua järgmistele aadressidele: Kesklinna valitsus Nunne 18, tööpäevadel kell 9–16, Mustamäe linnaosavalitsus E. Vilde tee 118, esmaspäevast neljapäevani kell 8.15–17, reedel kell 8.15–16, Kristiine linnaosavalitsus Metalli 5 esmaspäevast reedeni tööpäeva jooksul, Põhja-Tallinna kogukonnamaja Kari 13, esmaspäevast neljapäevani kell 8.15–17, reedel kell 8.15–16, Salme kultuurikeskus Salme 12 iga päev 24 tundi ööpäevas, Lasnamäe linnaosavalitsus esmaspäeval 8.15–18, teisipäevast neljapäevani kell 8.15–17, reedel kell 8.15–16, kohapeal abistavad infolaua töötajad.

Lisaküsimustega saab pöörduda: Pavel Kornev, telefonil 53 437 511, Haabersti Noortekeskus Õismäe tee 24 tööpäeviti kell 11–18, Pirita linnaosavalitsus: esmaspäeviti 14–18; teisipäeviti 9–12, neljapäeval 9–12 ja 14–16, Nõmme linnaosa valitsus Valdeku 13, esmaspäeval kell 8.15–18; teisipäevast neljapäevani kell 8.15–17; reedel kell 8.15–16.

Riideid ja tarbekaupu saavad sõjapõgenikud tasuta Lasnamäe Uuskasutuskeskusest Punane 50, selleks tuleb kassas esitada Ühiskaart koos isikut tõendava dokumendiga. Uus süsteem käivitus Tallinna linna ja Uuskasutuskeskuse koostöös alates 10. märtsist. Jagatavad esemed on kogutud linnaorganisatsiooni töötajate, linna koostööpartnerite, sõprade, kohaliku kogukonna, ettevõtjate ja kõigi teiste lahkete annetajate koostöös. Ainult põgenikele mõeldud kauplusse panustas ka Uuskasutuskeskus, et riideabi oleks saadaval kogu sortimendi ja suuruste ulatuses.

1 Kommentaar
  1. Ele 2 aastat ago
    Reply

    uSA on rikas riik ja peaks põgenikele kõike võimaldama samuti Suurbritannia ja teised suurriigid. Venemaal on väga palju Ukrainast tulnud põgenikke ja neid aidatakse ka. Mida aga suudab meie riik teha kui meil on endal palju vaeseid ja elektrihinda on vaja pikalt kompenseerida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.