Ratas kinnitas valmisolekut panustada Ukraina sõjajärgsesse ülesehitamisse

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Ukraina parlamendi aseesimees Olena Kondratjuk. Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Jüri Ratas kinnitas kohtumisel Ukraina parlamendi aseesimehe Olena Kondratjukiga Eesti tugevat toetust ja ütles, et Eesti on valmis ka Ukraina sõjajärgsesse ülesehitamisse pikaajaliselt panustama.

Ratas ütles kohtumisel, et Eesti jätkab Ukraina igakülgset toetamist ning teeb kõik, et ka meie partnerid jätkaksid Ukrainale vajaliku sõjalise, majandusliku ja poliitilise abi andmist. „Eesti roll on järjest enam kutsuda ka teisi riike Ukrainat veelgi enam toetama – mitte ainult sõnades, vaid ka tegudega,“ ütles ta.

Rääkides Ukraina sõjajärgsest ülesehitamisest, ütles Ratas, et Eesti on valmis sellesse panustama, keskendudes Žõtomõri oblastile. Samuti kinnitas ta tugevat toetust Ukraina ühinemisele Euroopa Liiduga. „Eesti toetab Ukrainale Euroopa Liidu kandidaatriigi staatuse andmist ning me teeme ka omalt poolt kõik võimaliku, et sellega saaks võimalikult kiiresti edasi liikuda,“ lausus ta.

Riigikogu istungi alguses pöördumisega esinenud Kondratjuk kohtub täna ka Eesti-Ukraina parlamendirühma liikmetega. Samuti on tal kohtumised president Alar Karise, peaminister Kaja Kallase, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, tervise- ja tööministri Tanel Kiige ja Ukraina kogukonna juhiga. Lisaks külastab Ukraina parlamendi aseesimees visiidi käigus Ukraina sõjapõgenike majutamiseks kasutatavat reisilaeva Isabelle.

Fotod visiidist (autor: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei)

5 kommentaari
  1. Aga 2 aastat ago
    Reply

    KaKa on vastu!

    • venelased riigist välja saata 2 aastat ago

      Läti parlamendisaadik Aleksandrs Kiršteins tegi ettepaneku rahulolematud venelased riigist välja saata.

      Kiršteins märkis sotsiaalmeedias Riia Vabastajate monumendi teemat kommenteerides, et monumendi ümber oleks pidanud püstitama aia ja laskma sisse kõik need, kes tahtsid tuua lilli. Väljapääs oleks tulnud sulgeda.

      Edasi oleks tulnud paigaldada valvetornid ja tualetid, pakkuda inimestele putru ja välja lasta ainult need, kellele Vene saatkond on ostnud üheotsapileti Moskvasse.

    • asi saab selgeks 2 aastat ago

      Luure andmetel tahetakse Venemaa president Vladimir Putin kukutada hiljemalt augustiks, tal on verevähk.

      Ukraina sõjaväeluure juht, kindralmajor Kõrõlo Budanov ütles, et sõjas saabub murdepunkt suvel ning pärast seda tagandatakse president Putin, vahendab Daily Mail.

      Murdepunkt saabub augusti teises pooles, ütles Budanov intervjuus telekanalile Sky News.

      Enamus sõjategevusest on läbi käesoleva aasta lõpuks. See lõppeb võimuvahetusega Venemaal. Protsess on juba alanud, märkis Budanov.

  2. Hammastega Saag 2 aastat ago
    Reply

    Ratas kräunub nagu õlitamata vokk ainult ülesehitusest. Ka siis, kui president Zelenskõi tegi avalduse riigikogule, sai riigikogu esimees tervelt kaks korda rõhutada, kuivõrd valmis on Eesti peale sõja lõppu panustama Ukraina ülesehitusse. Selle asemel, et küsida, mida nüüd ja kohe saaks Eesti veel Ukraina jaoks teha. Sõda pole paraku veel lõppenud, küll neid ülesehitajaid leiab hiljem küll ja veel.

    No ei ole Jüri Ratas end teab mis majandusgeeniusena näidanud ajal, kui ta veel peaminister oli.

  3. to asi saab 2 aastat ago
    Reply

    Putin ikka ise ka teab seda kõike või istub juba toas koduarestis?
    Budõlka teab, sina tead, inglise luure , a Putin?
    Pole hullu, ju ta loeb Kesknädaka kommentaariumist siis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.