Keskerakond seisab inimeste toimetuleku, peretoetuste tõstmise, hinnatõusude leevendamise ja kõrghariduse rahastamise eest

Keskerakonna prioriteetideks poliitilistel konsultatsioonidel on inimeste toimetuleku eest seismine, sealhulgas energia- ja kütusehindade kiire tõusu leevendamine, kinnitavad läbirääkimiste delegatsiooni kuuluvad Jüri Ratas, Jaanus Karilaid ja Jaak Aab.

“20-protsendiline inflatsioon mõjutab kõikide Eestimaa elanike igapäevaelu. Järjest suurem osa inimeste sissetulekust kulub kommunaalkuludele, toidule ja teenustele. Ees ootab uus kütteperiood ning meil on vaja efektiivseid lahendusi, mis aitavad inimestel toime tulla ja ettevõtetel töökohti säilitada. Oleme valmis kaaluma erinevaid võimalusi, et langetada energiakandjate ja kütuse hindu. Samuti soovime vastu võtta perehüvitisi suurendava eelnõu, et toetada lastega perede hakkamasaamist ning seisame kindlasti selle eest, et järgmise aasta algul jõustuks erakorraline pensionitõus ja keskmise pensioni tulumaksuvabastus,” lausub Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

Jaanus Karilaidi sõnul ei toeta Keskerakond jõulisi kärpeplaane, mis pidurdaks Eesti riigi laiapindset arengut ja paneks ettevõtted veelgi keerulisemasse seisu. “Kindlasti tuleb edasi minna Tallinna Haigla ja erinevate taristuobjektide ehitusega. Samuti toetame panustamist Eesti julgeolekusse ja laiapindsesse riigikaitsesse,” ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Aastatel 2020-2021 haridusministri ametit pidanud Jaak Aab lisab, et kõrghariduse rahastamise lahendamiseks tuleb leida kiiresti järjepidev lahendus. “Praegune olukord, kus ministeerium ja kõrgkoolide rektorid ei ole rahastuse osas kokkuleppele jõudnud ning halduslepinguid ei ole allkirjastatud, on lubamatu. See seab ohtu Eesti kõrghariduse tuleviku ja ülikoolide toimepidevuse. Eesti noortele peab olema tagatud võimalus saada tänapäevastele nõuetele vastavat kõrgharidust. Tahame kindlasti jätkata ka programmiga, mis kindlustab venekeelsetesse lasteaedadesse ja koolidesse eestikeelsed õpetajad. Alustasime seda programmi juba 2018. aastal, mille raames riik palkas 350 eestikeelset õpetajat, tänane minister Liina Kersna seda kahjuks ei jätkanud,” nendib Jaak Aab.

3 kommentaari
  1. prioriteet 2 aastat ago
    Reply

    Kuidas aitab KÕIGE VAESEMAID PENSIONÄRE KESKMISE PENSIONI TULUMAKSUST VABASTAMINE ?
    Erakorraline PENSIONITÕUS on 20.-euri LUBADUSTE KOHASELT. Minu B vit. maksab 30 euri. + kõik muud vajalikud asjad. Olenemata teie valitsuse võimulolekust, pole ma ikka suutnud madratsit osta, Algavad läbirääkimised 2 tahvli soome papi ostmiseks, kohaletooniseks, et panna alla- selgrookõverdused ,mis öösel tekivad teevad ju sandiks !Teine tahvel peatsisse -tuuletõmbus teeb pea haigeks, spasme ja viib energia. nn.voodi on 47 aastane endine lahtikäiv diivan. Ka soome pappi saan lubada endale kui raha on. Tavaliselt pole. Ka ortopeedilist patja vaja -raha netu. Prille ja päikeseprille UV kaitsega. Ähvardab pimedaksjäämine.
    Raha netu.
    Vaja sõita teise linna ja KOV annab auto.Sõit 100 euri. Vaja, sest silmad ütlevad üles. Vaja einevate arstide konsultats.Korraga seda maksta ei suuda. KOV ütleb, et see suur raha. Loomulikult võtan kaasa lemmiklooma tema tervis teeb muret. Kahte korda ma auto eest ju maksta ei saa, Järjekorrad on aga nädalaid mõlemas. Kuidas aegu sobitada?KOV tahab, et maksaksin kõik raha. Loomaarst võtab vähemalt 200. Kustkohast raha võtan ?
    Toimetulek tõusvat 200-ni. Aga sellest 200-st maksan ma sidetasu 20 eur+ telef. 4-10 eur. ja väikelaenud maksan kokku 50 eur. ja maja renoveerimise maksan ,veel ei tea kuipalju ! Olen staaziga vanaduspensionär.
    Kas selline peab vanadus olema?
    Teie ei lahenda PROBLEEMI, vaid kleebite teda üle plaastritega. AINULT SOTSIAALHARTAGA TÄELIK ÜHINEMINE LAHENDAB SELLE. KÜLL AGA ÜHINETE KÕIGE MUUGA, MIDA SAAB JA ETTE PANNAKSE.
    Laiapindne riigikaitse, kus ühe raketi hind on kakssada tuhat euri ei kaitse meid kõigest hoolimata.Ainult diplomaatia.

  2. Jura Koffimassin 2 aastat ago
    Reply

    Sitaratas tahab sigida teiste arvelt jälle.

  3. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Valitsus peabki seisma oma rahva heaolu kaitsel ja keskerakondlased teevadki seda. Aga reformierakondlased ei tee midagi positiivdet. Võimule saadakse mitte töötulemuste põhjal vaid lükates valesüüdistuste abil teelt kõrvale segajaid. peavoolumeedia on nende hääletoru ja edukas sest näe imet reformierakondlased saavad palju hääli kuna on inimesi kes usuvad valet ja vassimist ja ähevad õnge. Neile ei loe see mis tegelikult toimub.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.