Jaanus Karilaid: politseinike palgatõus ei taga Eesti siseturvalisust!

Politsei

Politsei- ja Piirivalveamet jookseb inimestest tühjaks, kuna palgatase ei ole võrreldav vastutust ja vaprust nõudva töö sisuga ning seetõttu tuleks nende töötasu tõsta vähemalt samas tempos inflatsiooniga, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Eriliselt suure surve all on meie idapiiri valvavad piirivalvetöötajad ja eesliini politseinikud,” lausub Jaanus Karilaid. “Mind paneb imestama, et siseminister räägib niivõrd suure entusiasmiga politseinike 17-protsendilisest palgatõusust. Tuletan meelde, et alates maikuust on Eestis inflatsioon olnud rohkem kui 20 protsenti. Olukorras, kus politseinikke on vähem kui kunagi varem, ei tohiks siseminister ülemeelikus tujus olla ja asjakohane oleks esineda vabandusega, et valitsus ei suuda tagada niivõrd vastutusrikast ülesannet täitvatele inimestele väärilist toimetulekut.”

Jaanus Karilaidi sõnul väärib Politsei- ja Piirivalveameti juhi Elmar Vaheri ettepanek tõsta alustava politseiniku töötasu vähemalt 1,2 Eesti keskmise palgani, toetust. “Politseinikud ja piirivalvurid on Eesti turvalisuse tagamiseks kõige esimene liin mistahes ohu ees ja nende palk peab olema üle keskmise. Me ei tohi lubada tekkida olukorral, kus nii kõrge profiiliga Eesti riigi ametiisik peab pere äraelatamiseks käima kahel kohal tööl või palga pärast sootuks töökohta vahetama. Maksulaekumine on tugevalt ületanud prognoose ja eesliini töötajate väärtustamine on Vabariigi Valitsuse prioriteetide küsimus,” märgib Jaanus Karilaid.

3 kommentaari
  1. Vähem võmme 2 aastat ago
    Reply

    Elu ilusam.

  2. küsimus 2 aastat ago
    Reply

    Selle palga kohta peetavas tahaks teada, mida loetakse Politsei poliitikute poolt ja PPA poolt politsei töötasuks?
    Alljärgneva järgi – kuulub tõstmisele punkt a, märgitud osa
    Kes ei tea, selgituseks sisejulgeoleku palkade kohta :
    1.Pagunitega -a.)ametipalk- ametikoha aste +pagun; b.)riigiametnike kuni 20% lisa
    ***see on aluseks hiljem pensioni määramisel(punkt a)
    2.Paguniteta – spetsialist ehk nö.vabateenistujad -teenindav personal(kas need loetakse politseinikeks? , ilmselt nad ei ole)
    Lihtne matemaatika- kui politseis on alamarv kõiki kokku nagu 2014 .a. märgiti, kuni 5200- on igakuiselt palgatõusuks 150.- , vajadus 780000.- EUR.

  3. uskmatu-toomas 2 aastat ago
    Reply

    Sisejulgeolek on väga tähtis sest pagan neid inimesi teab.Kõrgete elektri-ja küttearvete saamisel talvel võivad nad järsku kaigaste,hangudega Toompeale tulla ja lõpetada sealse vegeteerimise ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.