Kohtla-Järve linnavalitsusel on aega tagasiastumiseks esmaspäevani

Ivetta Sakkart-Linnard

Keskerakond annab Kohtla-Järve linnavalitsusele aega tagasiastumiseks esmaspäevani, vastasel korral laseb kokku kutsuda erakorralise volikogu istungi.

„Loodame, et nad ise astuvad oma ametikohtadelt tagasi. Ootame seda otsust nende poolt. Anname neile aega esmaspäevani. Kui see ei tule, siis peame ise kokku kutsuma erakorralise istungi,” ütles BNSile Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimees Ivetta Sakkart-Linnard.

Varem on linnavalitsuse tagasiastumist nõudnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon. „Meil on nendega poliitilised konsultatsioonid juba varem olnud ja alustame nüüd neid taas tekkinud olukorra tõttu,” lausus Sakkart-Linnard. Tema sõnul on nii SDE, Keskerakond kui ka valimisliit Start valmis olukorda koos arutama, sest edasised sammud tuleb kiiresti otsustada.

Mis puudutab kriminaalmenetluse tõttu kahtluse alla sattunud volikogu liikmeid, siis nendega on Sakkart-Linnardi sõnul keerulisem. „Meil kehtib süütuse presumptsioon. Kui inimene ise ei loobu oma kohast, siis ei saa me volikogu liikme staatusega midagi teha,” viitas Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna juht.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab kohaliku ettevõtjat Nikolai Ossipenkot ja mitut Kohtla-Järve volikogu liiget ja munitsipaalametnikku altkäemaksu andmises ja võtmises ning mõjuvõimuga kauplemises.

Kahtlustuse on saanud Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Tiit Lillemets, Kohtla-Järve linnavolikogu aseesimees Maria Merkulova, volikogu majanduskomisjoni esimees Deniss Veršinin, sotsiaalkomisjoni esimees Anton Dijev, abilinnapea sotsiaalküsimustes Evelyn Danilov, abilinnapea majandusküsimustes Vitali Borodin, linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova ning korrakaitseametnik Timofei Korepov.

Kahtlustuse kohaselt on Ossipenko mõjutanud Kohtla-Järve ametnikke ja linnavolikogu liikmeid, et nad teeksid temale kasulikke otsuseid. Uurimise all on kümmekond episoodi.

Aljona Kazakova lahkus Keskerakonnast 5. oktoobril ja Vitali Borodin Reformierakonnast 6. oktoobril. Borodin on varem Põhjarannikule öelnud, et tema ei kavatse ise abilinnapea kohalt tagasi astuda.

BNS

1 Kommentaar
  1. Asemele tuleb ekre 2 aastat ago
    Reply

    Ja ongi õnn oue pääl!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.