Ratas: Venemaale sanktsioonide kehtestamisega tuleb jätkata Ukraina võiduni

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis. Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis arutasid tänasel kohtumisel koostöö tihendamist ja Ukraina edasist toetamist, Ratase sõnul tuleb Venemaale sanktsioonide kehtestamist jätkata, kuni Ukraina on sõja võitnud.

Ratas märkis kohtumisel, et kuigi riigid asuvad teineteisest kaugel, on Eesti ja Kreeka suhted head. „Me jagame sarnaseid väärtusi mitte ainult Euroopa Liidus, vaid ka NATOs,“ ütles ta. Kohtumisel kinnitati ühist soovi kahe riigi koostööd arendada ning seda eriti digi- ja kübervaldkonnas, kuid peeti oluliseks tihendada ka Eesti ja Kreeka parlamendi vahelisi suhteid.

Ratas ja Mitsotakis rääkisid kohtumisel muutunud julgeolekuolukorrast, mille on põhjustanud Venemaa agressioon Ukrainas, ning sellest tingitud vajadusest viia kiiresti ellu NATO Madridi tippkohtumise otsused ja tugevdada NATO idatiiba. Ratas rõhutas ka Soome ja Rootsi NATOga ühinemise olulisust Euroopa kaitsevõime tugevdamisel.

Ratas nimetas ülioluliseks jätkata Ukraina igakülgset toetamist ning samal ajal tugevdada poliitilist ja majanduslikku survet Venemaale, et agressiooni hinda veelgi tõsta. „Oluline on hoida Euroopa Liidus ühtsust ning Venemaa vastu suunatud sanktsioonidega edasi minna, kuni Ukraina on sõja võitnud ja Venemaa selle kaotanud,“ ütles ta, avaldades tänu, et Kreeka on kõiki seniseid sanktsioone toetanud.

Kohtumisel räägiti ka Kreeka suhetest Türgiga ning puudutati energiajulgeolekuga seotud küsimusi.

9 kommentaari
  1. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Ratas on põris ära keeranud. Kui õelaks on ta läinud. Sanktsioonid ju puudtavad rahvast ja pole kasulikud ka Euroopa riikidele sest elekter, gaa ja muu kallineb ja mitmed asutused seiskuvad. Eks kõige rohkem tahab Ukraina võitu Biden kelle ässitsel see sõda üldse algas. Poleks väljaspoolt survet tulnus poleks ka sõda sest Ukraina oleks kõik jätnud vanamoodi ja poleks suutnud sõdida. Ainuke nõue Venemaa poolt oleks olnud et seal elavaid venelasi koheldaks inimlikult ilma vägivallata mis toimus peale verist ja ebaseaduslikku võimuvahetust. Enne seda oli ju Ukrainas rahulik.

  2. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Kui sõda lõpeb Ukraiba võiduga siis saab sõja peasüüdlane Biden panna Krimmi Venemaale saatmiseks biorelvi mis tegelikult seal juba on aga peab neid täiustama. Venemaa ümber juba NATO on. USA on po,,itamud mitmeid riike kus on hukkunud tuhandeid inimesi ja naeruväärne oleks arvata et tal on kahju ukrainlastest. Kui oleks siis ta ei annaks sinna surmarelvi ja sõa oleks olemata. Tal on oma huvid mängus ja peamine on Venemaa nõrgestamine. Tegelegu oma asjadega ga ülemvõimu saavutamine mitmete riikide üle on tähtsam. Büsselis tegeldakse sanktsioonide väljamõtlemisega sel ajal kui möllab taas koroona, kui inimesed surevad vähki ja teistesse haigustesse sest ravimeid pole. Mitte midagi pole kasulikku tehtud Euroopa riikidele. Pole ka meie elu paremaks läinud olles EL-us. Kõik oleneb valitsuse tegevusest. Aga meie valitsus on nii viha täis et unustab oma rahva ja tegeleb sellega mis maailmas midagi ei muuda.

  3. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Oln alati oma hääle andnud keskerakondlastele, aga seekord hakkan kahtlema ehk ekrelased vääriksid seda. Aga kui mõelda et Keskerakonnas on palju tublisid inimesi siis leian suut kellele oma hääl anda. Ratast ma enam ei usalda ja imestan et ta pani välisministriks naise kes sõitis mööda maailma ringi ja lobises mis maailmas midagi ei muutnud ja meie riigile ei sõlminud ühtegi kasulikku lepingut. Me võime oma vihavaenu väljendada palju tahame aga see ei muuda midagi ning meie poliitikud on valitsema valitud ikka et meie riigile kasu tuua.Ka põgenikke peaksid võtma vastu suurriigid ja neid aitama. Tapatalgu oleks ka ammu lõppenud kui relvu poleks antud.

  4. Soo 2 aastat ago
    Reply

    kui võidab Ukraina siis pole see tema võit vaid nende oma kes sinna surmaelvi annavad. Ukraina üksi ei tuleks toime. Venemaa ei võtaks Ukrainat üle see riik jääks iseseisvaks aga Venemaale jääks Krimm mis oligi kunagi Venemaa osa ja läks nüüd tagasi rahva enesemääramise õigusega ja jääks ka Luganskis ja Donbassis võimalus neid kontrollida kus elavad peamiselt venelased keda pidevalt mõnitati. Samal ajal elab Venemaal palju ukrainlasi kellesse suhtutakse hästi sest Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi.

  5. Sedasi 2 aastat ago
    Reply

    Lugesin arvutist Bidenist ja sain aru miks ta annab sõjamoona, miks talle ei meeldu et Krimm on Venemaa osa ja miks Donbass ja Lugansk eu võiks olla Venemaa kontrolli all. Bidenil on mängus oma huvid ja see pole mitte ainult Venemaa nõrgestamine ja ründamine biorelvadega mis asuksid Krimmis. Ise arvan et naftariigid on USA-l juba läbi pommitatud ja Venemaa on ka naftariik ja temaga peab kuidagi teisiti hakkama saama. Biden tuli ise võimule ehkki peaaegu pooled USA elanikud teda ei tahtnud ja toimusid verised kokkupõrked. See meenutab verist ja ebaseaduslikku riigipööret Kiievis ja arvan et siis oli ka seal USA käsi mängus.Aga lugesin et BIDENI POJAL HUNTER BIDENIL ON SIDEMED UKRAINA GAASIETTEVÕTTEGA BILRISMA MILLE JUHATUSE LIIGE TA ON JA SAAB SELLEST SUURI SUMMASID TULU JUBA 2014. AASTAST JUI TOIMUS RIIGIPÖÖRE UKRAINAS. Sellest ajast on sudemed olemas. On teada ka Bideni poja ebaseaduslik tegevus. Ei oleks sõda kui Biden poleks sekkunud ja ta tegi seda vaid oma huvides. Lugesin ka arvutist et ta tütar käis isaga koos dushi all ja see olevat aidanud kaasa tema seksuaalxusele. Nii oli kirjutatud. Igati sõjakas perekond.

    • J 2 aastat ago

      Isegi NYT kirjutas, et Ukraina vägesid käsutavad Pentagon ja Luure Keskagentuur.
      Samas on ka teada, et Bideni KÄSUL vahetati Ukraina pearpokurör välja, kui too tahtis hakata Biden-junn’i mahhinatsioone ja vargusi uurima.
      .
      Siililegi selge, et USA võitleb Venemaaga viimae ukrainlaseni!

  6. Jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Meenus Putini anekdoot, mille ta Valdai’l rääkis:
    .
    Saksa poiss küsib isa käest
    – “Miks meil elekter ja toit ja kõik-kõik nii kalliks on läinud?”
    – “Sest me panime venelastele sanktsioonid peale. Nad on kole pahad.”
    – “Kas meie oleme siis venelased??”

  7. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Tore oleks kui Ratas kirjutaks oma arvamuse tantsud tähtedega kohta kust pidi lahkuma lauljatar kes tantsis palju paremini kui Ruslan. Kuidas on võimalik et Nael andis talle nii palju punkte, rohkem kui teistele.Parmas andis vähem punkt kui teistele ja tal oli õigus sest see mees tantsis kõige halvemini ja oleks pidanud välja langema juba esimesel korral. Rahvas hääletas ta sisse sest see mees on Eestis elav ukrainlane ja seega tõid poliitika ka sisse tantsusaatesse. Aga ehk hääletasid need kes tantsust midagi ei taipa. Mis sundis kõll Naela sellise valr ja isegi alatu käigu teiste suhtes teha jääb arusaamatuks. Ehk Ratas selgitab mis selle põhjuseks ikka on. Naela orientatsiooniga see seotud olla ei saa sest Ruslan on abielus.Igatahes oli see karjuv ebaõiglus teiste suhtes.

  8. harry 2 aastat ago
    Reply

    Esimene Moosese raamat

    Eestikeelne Piibel 1997
    1
    Jumal loob ja õnnistab maailma
    1 Alguses lõi Jumal taeva ja maa.
    2 Maa oli tühi ja paljas ja pimedus
    oli sügavuse peal ja Jumala Vaim hõljus vete kohal.
    3 Ja Jumal ütles:
    „Saagu valgus!” Ja valgus sai.
    4 Ja Jumal nägi, et valgus oli hea,
    ja Jumal lahutas valguse pimedusest.
    5 Ja Jumal nimetas valguse päevaks
    ja pimeduse ta nimetas ööks. Siis sai õhtu ja sai hommik –
    esimene päev.
    6 Ja Jumal ütles: „Saagu laotus vete
    vahele ja see lahutagu veed vetest!”
    7 Ja nõnda sündis: Jumal tegi laotuse
    ja lahutas veed, mis olid laotuse all, vetest, mis olid laotuse peal.
    8 Ja Jumal nimetas laotuse taevaks.
    Siis sai õhtu ja sai hommik – teine päev.
    9 Ja Jumal ütles: „Veed kogunegu
    taeva all ühte paika, et kuiva näha oleks!” Ja nõnda sündis.
    10 Ja Jumal nimetas kuiva pinna maaks
    ja veekogu ta nimetas mereks. Ja Jumal nägi, et see oli hea.
    11 Ja Jumal ütles: „Maast tärgaku
    haljas rohi, seemet kandvad taimed, viljapuud, mille viljas on
    nende seeme, nende liikide järgi maa peale!” Ja nõnda sündis:
    12 maa laskis võrsuda haljast rohtu,
    seemet kandvaid taimi nende liikide järgi, ja viljapuid, mille
    viljas on nende seeme, nende liikide järgi. Ja Jumal nägi, et
    see oli hea.
    13 Siis sai õhtu ja sai hommik – kolmas
    päev.
    14 Ja Jumal ütles: „Saagu valgused
    taevalaotusse eraldama päeva ööst! Tähistagu need seatud aegu,
    päevi ja aastaid,
    15 olgu nad valgusteks taevalaotuses,
    valgustuseks maale!” Ja nõnda sündis:
    16 Jumal tegi kaks suurt valgust:
    suurema valguse valitsema päeval ja väiksema valguse valitsema
    öösel, ning tähed.
    17 Ja Jumal pani need taevalaotusse, et
    nad valgustaksid maad
    18 ja valitseksid päeval ja öösel ja
    eraldaksid valguse pimedusest. Ja Jumal nägi, et see oli hea.
    19 Siis sai õhtu ja sai hommik – neljas
    päev.
    20 Ja Jumal ütles: „Vesi kihagu elavaist
    olendeist, ja maa peal lennaku linnud taevalaotuse poole!”
    21 Ja Jumal lõi suured mereloomad ja
    kõiksugu elavad olendid, kellest vesi kihab, nende liikide
    järgi, ja kõiksugu tiibadega linnud nende liikide järgi. Ja
    Jumal nägi, et see oli hea.
    22 Ja Jumal õnnistas neid ja ütles:
    „Olge viljakad ja teid saagu palju, täitke mere vesi, ja
    lindusid saagu palju maa peale!”
    23 Siis sai õhtu ja sai hommik – viies päev.
    24 Ja Jumal ütles: „Maa toogu esile elavad
    olendid nende liikide järgi, kariloomad ja roomajad ja metsloomad
    nende liikide järgi!” Ja nõnda sündis:
    25 Jumal tegi metsloomad nende liikide järgi,
    ja kariloomad nende liikide järgi, ja kõik roomajad maa peal nende
    liikide järgi. Ja Jumal nägi, et see oli hea.
    26 Ja Jumal ütles: „Tehkem inimesed oma näo
    järgi, meie sarnaseks, et nad valitseksid kalade üle meres,
    lindude üle taeva all, loomade üle ja kogu maa üle ja kõigi
    roomajate üle, kes maa peal roomavad!”

    27 Ja Jumal lõi inimese oma näo järgi,
    Jumala näo järgi lõi ta tema,
    ta lõi tema meheks ja naiseks.

    28 Ja Jumal õnnistas neid, ja Jumal ütles neile:[b]
    „Olge viljakad ja teid saagu palju,
    täitke maa ja alistage see enestele;
    ja valitsege kalade üle meres,
    lindude üle taeva all
    ja kõigi loomade üle,
    kes maa peal liiguvad!”

    29 Ja Jumal ütles: „Vaata, mina annan teile
    kõik seemet kandvad taimed kogu maal, ja kõik puud, mis kannavad
    vilja, milles on nende seeme; need olgu teile roaks!
    30 Ja kõigile loomadele maa peal ja kõigile
    lindudele taeva all ja kõigile roomajaile maa peal, kelles on
    elav hing, annan ma kõiksugu haljast rohtu toiduks.” Ja nõnda
    sündis.
    31 Ja Jumal vaatas kõike, mis ta oli teinud,
    ja vaata, see oli väga hea. Siis sai õhtu ja sai hommik – kuues
    päev.

    2
    Eestikeelne Piibel 1997
    2
    Jumal loob ja õnnistab maailma
    1 Nõnda on taevas ja maa ning kõik nende väed valmis saanud.
    2 Ja Jumal oli lõpetanud seitsmendaks päevaks oma töö, mis ta tegi, ja hingas seitsmendal päeval kõigist oma tegudest, mis ta oli teinud.
    3 Ja Jumal õnnistas seitsmendat päeva ja pühitses seda, sest ta oli siis hinganud kõigist oma tegudest, mis Jumal luues oli teinud.
    Aadam ja Eeva
    4 See on lugu taeva ja maa sündimisest, kui need loodi. Sel ajal, kui Issand Jumal tegi maa ja taeva,
    5 kui ainsatki väljapõõsast ei olnud veel maa peal ja ainsatki väljarohtu ei olnud veel tärganud, sest Issand Jumal ei olnud lasknud vihma sadada maa peale, ja inimest ei olnud põldu harimas,
    6 tõusis udu maast ja kastis kogu mullapinda.
    7 Ja Issand Jumal valmistas inimese, kes põrm on, mullast, ja puhus tema ninasse eluhinguse: nõnda sai inimene elavaks hingeks.+
    8 Ja Issand Jumal istutas Eedeni rohuaia päevatõusu poole ja pani sinna inimese, kelle ta oli valmistanud.
    9 Ja Issand Jumal laskis maast tõusta kõiksugu puid, mis olid armsad pealtnäha ja millest oli hea süüa, ja elupuu keset aeda, ning hea ja kurja tundmise puu.
    10 Ja Eedenist sai alguse jõgi, mis kastis rohuaeda, jagunedes sealtpeale neljaks haruks:
    11 esimese nimi on Piison, see voolab ümber kogu Havilamaa, kus on kulda;
    12 selle maa kuld on hea, seal on bedolavaiku ja karneoolikive.
    13 Ja teise jõe nimi on Giihon, see voolab ümber kogu Kuusimaa.
    14 Ja kolmanda jõe nimi on Hiddekel, see voolab hommiku pool Assurit; ja neljas jõgi on Frat.
    15 Ja Issand Jumal võttis inimese ja pani ta Eedeni aeda harima ja hoidma.
    16 Ja Issand Jumal keelas inimest ja ütles: „Kõigist aia puudest sa võid küll süüa,
    17 aga hea ja kurja tundmise puust sa ei tohi süüa, sest päeval, mil sa sellest sööd, pead sa surma surema!”
    18 Ja Issand Jumal ütles: „Inimesel ei ole hea üksi olla; ma tahan teha temale abi, kes tema kohane on.”
    19 Ja Issand Jumal valmistas mullast kõik loomad väljal ja kõik linnud taeva all ning tõi inimese juurde, et näha, kuidas tema neid nimetab. Ja kuidas inimene igat elavat olendit nimetas, nõnda pidi selle nimi olema.
    20 Ja inimene pani nimed kõigile kariloomadele ja lindudele taeva all ja kõigile metsloomadele, aga inimesele ei leidunud abilist, kes tema kohane oleks.
    21 Siis Issand Jumal laskis tulla raske une inimese peale ja see jäi magama; siis ta võttis ühe tema küljeluudest ning sulges selle aseme taas lihaga.
    22 Ja Issand Jumal ehitas küljeluu, mille ta inimesest oli võtnud, naiseks ja tõi tema Aadama juurde.
    23 Ja Aadam ütles:
    „See on nüüd luu minu luust
    ja liha minu lihast.
    Teda peab hüütama mehe naiseks,
    sest ta on mehest võetud!”+

    24 Seepärast jätab mees maha oma isa ja ema ning hoiab oma naise poole, ja nemad on üks liha!
    25 Ja nad olid mõlemad alasti, Aadam ja tema naine, ega häbenenud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.