Ratas tunnustas Türgi jõupingutusi Ukraina aitamisel

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Türgi parlamendi väliskomisjoni delegatsioon. Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Jüri Ratas tunnustas täna kohtumisel Türgi parlamendi väliskomisjoniga Türgi jõupingutusi Ukraina aitamisel.

Ratas ütles väliskomisjoni esimehe Akif Çağatay Kılıçi ja komisjoni liikmetega kohtudes, et Eesti ja Türgi suhted on head ning riigid on head liitlased NATOs. Ta tänas Türgit kohalolu ja panuse eest Balti riikides ja Poolas, kus Türgi on osalenud õhuturbemissioonidel. „Tänan teid ka jõupingutuste eest Ukraina toetamisel, sealhulgas teraviljaekspordi taastamisel,“ ütles Ratas.

Riigikogu esimees rõhutas Soome ja Rootsi NATOga ühinemise olulisust, millest räägiti ka Riigikogu väliskomisjoni kohtumisel Türgi kolleegidega. Väliskomisjoni esimees Andres Sutt ütles kohtumisel, et Soome ja Rootsi NATOga ühinemine suurendab siinse piirkonna julgeolekut ja seepärast on oluline, et ühinemisprotsess jõuaks kõigi osapoolte ühise pingutusena peatse tulemuseni.

Väliskomisjonid arutasid nii Venemaa agressiooni Ukrainas kui ka Iraanis ja Süürias toimuvat ning Euroopa Liidu vaadet ühenduse naabruses toimuvale. Peale Suti osalesid kohtumisel väliskomisjoni liikmed Maria Jufereva-Skuratovski, Eerik-Niiles Kross, Marko Mihkelson ja Indrek Saar.

Türgi parlamendi väliskomisjoni delegatsioon viibib Eestis Riigikogu väliskomisjoni esimehe kutsel. Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon külastas Türgit oktoobris.

6 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Ja kellel sellest tunnustamisest kasu on. Rataa on sisepoliitikas teinud palju head aga välispoliitikas ta seisukoht vale ja ebaõiglane. Rikkamad riigid võivad abi anda ja võtta vastu põgenikke aga mida rihkem sinna surmarelvi saadetakse seda kauem sõda kestab. Kuo Biden poleks koos Suurbritanniaga ja veel mõne riigiga surmarelvi andnud poleks ka sõda. Biden tegelegu oma riigi asjadea ja jätku Venemaa rahule. see vana mees tahab enda tahtele allutada kogu maailma ja osaliselt on ta seda juba saavutanud.

    • Tegelikult oli nii: 2 aastat ago

      Briti endine peaminister Bors Johnson on otsustanud rääkida suu puhtaks Ukraina sõja liitlaste kohta. Tema väitel lootis Saksamaa algusest peale, et Ukraina kaotab sõja ning Prantsusmaa ei tahtnud tõde tunnistada, enne kui Venemaa väed sisse viis.

      Endine peaminister ütles CNN-ile antud intervjuus, et enne 24. veebruari sissetungi oli sõdivate riikide vaheliste pingete kohta erinevaid arvamusi.

      Johnson ütles: „Sakslaste seisukoht oli, et kui see juhtub, mis oleks katastroof, siis oleks parem, kui kogu asi saaks kiiresti läbi ja Ukraina annab alla.

    • 37.000 Eesti võitlejat Venemaale 2 aastat ago

      Venekeelse Postimehe loo aluseks oli see, et Putin on lubanud Ukraina sõtta värvata ka välismaalasi teistest riikidest, seega on ka selle arvu aluseks see, et Eestist saab värvata ka nn hallipassimehi ja miks mitte ka Yana Toomi suguseid Eesti kodanikke, kes on küll kodakondsuse saanud, aga vaen selle riigi vastu on ikka südames.
      JAANA hääletas SÜDAMEGA Roopas Venemaa poolt!

  2. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Kas ka kümneid aastaid kestnud Kurdide genotsiidist oli juttu ? Muidugi mitte ega need pole marid,uiguurid jne.
    Kui õige võtaks mehed kätte ja jätaks kahepalgelisuse ning räägiks asjadest õigete nimedega ?

  3. robert 2 aastat ago
    Reply

    Ratas nagu ikka on kahe peaga Jaanus Tema arvates on NATO liikme Türgi armee jalutuskäigud suveräänse riigi Süüria ja Iraagi territooriumile väga väga tore ettevõtmine Idlibi annekteerimine veelgi toredam USA sõjakäigud ja Küprose poolitamine lausa okei Ainult Putin see paharett on ilge sõjard

  4. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Aju rünnak. Vana nn. okupatsioon on asendatud uue okupatsiooniga. Küll oleks ka Eestis revolutsioone ja mässe (väljast poolt juhitavaid) . Aga kõik läks libedalt- okupeeriti ära ja nüüd laulab kogu riik uusokupantidele kaasa !!!
    Ukrainaga läks pikemalt ja ka Venemaad on vaja nõrgestada. Kummaline ,et meie riik vaikib kui oma kubjas maamunal lagastab !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.