Ratas kinnitas toetust rahvusvahelise eritribunali loomisele

Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Horvaatia peaminister Andrej Plenković. Foto: Erik Peinar/Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas täna kohtumisel Horvaatia peaministri Andrej Plenkovićiga Ukraina edasist toetamist, kinnitades tugevat toetust ka rahvusvahelise eritribunali loomisele Venemaa agressioonikuriteo uurimiseks.

Ratas ütles kohtumisel, et Eesti ja Horvaatia jagavad samu väärtusi ning kahe riigi koostöö nii Euroopa Liidus ja NATOs kui ka kahepoolselt on väga hea. Ratase sõnul on lääneriikide ühtsus eriti oluline praeguses keerulises julgeolekuolukorras.

„On väga oluline, et oleme ühtsed ka seisukohtades, mis puudutavad Venemaa algatatud agressioonisõda Ukrainas. Anname oma parima, et Ukrainat igakülgselt toetada ja pakkuda neile nii poliitilist, sõjalist kui ka humanitaarabi. Samuti toetame tugevalt rahvusvahelise eritribunali loomist ning peame oluliseks jätkata Venemaale sanktsioonide kehtestamist, et tõsta agressiooni hinda,“ ütles Ratas.

Riigikogu esimees tõi positiivsena esile Soome ja Rootsi NATOga ühinemise, mis tugevdab tema sõnul julgeolekut kogu alliansis, eriti aga NATO idatiival. Eraldi tänas ta Horvaatiat koostöö eest Tallinnas paiknevas NATO küberkaitsekeskuses ning tervitas riigi äsjast liitumist eurotsooni ja Schengeni alaga. Lisaks pidas Ratas vajalikuks jätkata tihedat suhtlust Eesti ja Horvaatia parlamendi vahel.

Kohtumisel rääkisid Ratas ja Plenković ka inflatsiooniga seotud probleemidest ja energiakulude leevendamise võimalustest. Samuti käsitleti laiemalt olukorda Lääne-Balkanil.

5 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    Kui palju võitlejaid Ukraina Soolalinna „tähtsusetus“ lahingus, nagu pärast selle kaotamist kinnitama hakatati, magama pani? Oli miljon mobiliseeritut, aga kutseid jagatakse ikka täie hooga edasi, ükskõik kus mees kätte saadakse. Fox Newsis esinev USA ekskolonel ja -valitsusametnik Douglas Macgregor nimetas Ukraina kaotusteks alates sõja algusest 450 000 meest, sellest ca 150 000 langenutena, mis haakub üsna hästi vor der Leyeni algselt mõni aeg välja öeldud arvuga (üle 100 000 tapetutena). Herr Ratas tõega soovib sõdida Viimse Ukrainlaseni?!

  2. robert 2 aastat ago
    Reply

    Hr Ratas Võtaks siis kohe ette ka seltsimehed sõjakurjategijad Bushi Etanjahu Türgi nn sultani jt Tuletaks meelde Iraagi sõjas kadunud iraaklasi pagulasrännet Küprose jagamist Türgi tankikolonne Süürias Palestiinlaste maa annekteerimist Colani kõrgustiku haaramist Liibüat Malid jpm Aga härra Ratase ajudel on ju filter mis jagab sõjad headeks ja pahadeks No ei saa krimlastest enam Ukraina alamaid nagu ei anna oma saatust Gruusiale alaanid ega abhaasid Maailmas valitseb vaid tugevama õigus nii nagu olnud tuhandeid aastaid Ootan vaid millal Euroopa riigid julgevad hakata ehitama oma Euroopat mitte seda võimsa USA vasallprovintsi

  3. lõpu algus 2 aastat ago
    Reply

    kui võimsa? usa laenupiir olevat juba lõhki minemas aga tõstavad seda veelgi järelt ei kavatsegi tagasi maksta?
    raha on jumal ja sõda tema kannupoiss. ja biden on vana mees.
    mis oma euroopat nad ehitavad. ehitusel, mis püsib, peab olema tugev vundament nimega EETIKA.st. ta peab olema vastupidav, arenenum ja parem teistest. aga ta väsib ja närbub, närbub eetilises mõttes eelkõige, see paneb valima ka negatiivseid arenguid teaduses, halduses, elukorralduses, mis viib inimeste allakäiguni igas kvaliteedi mõttes, nende püüdlustes,tegudes. taanis hakati taas karusnahaks minke kasvatama ja tugeva kondiga tädi avas selle tähistamiseks sampanjeripudeli ekraai ees.
    kui miski hakkab närbuma, siis ta hävitatakse värskete võrsete, uute rahvaste poolt. ja oi seda õnnetust kui need rahvad on samuti julmuse ja hoolimatuse-kurja kandjad.Kuradit aetakse Beltsebuliga välja!
    hingeidiotism on see, mis inimkonna hävitab ja selle vastu ei ole minul küll midagi.muidu ronivad veel viimaks marsi peale siginema.

  4. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    Ja selle tribunali alla peaks k’õigepealt sattima ässitaja, sõjategevuse alustaja verejanuline Biden. Tuleb uurida miks Bidenil oli vaja sõda ja Ukrainale surmarelvi anda. Miks on USa pommitanud mitmeid riike kus said surma tuhanded inimesed ja miks tal oli vaja Ukrainat Ilma väljaspoolt tuleva ässituseta poleks sõda.Venemaa läks sõtta er oma riiki kaitsta aga Biden selleks et tagada oma huligaanist pojale rikkus ja et selle sõja tõttu nõrgestada Venemaad

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.