Head Keskerakonna liikmed ja kandidaadid!

Jüri Ratas

Soovin südamest tänada igaüht teist erakordse ja silmapaistva pingutuse eest, millega läksime üheskoos Riigikogu valimistele vastu. Ma tänan kõiki erakonna liikmeid ja eriti neid, kes olid nõus nendel valimistel kandideerima ning panustama oma isiklikku aega ja vahendeid, et saaksime Riigikogus seista selle eest, mida usume ja õigeks peame. Samuti sügav kummardus neile, kes läksid Keskerakonda valima ja innustasid ka teisi seda tegema. Meil kõigil oli ja on kanda väga oluline roll.

On märkimisväärne, et meil on meeskond, kes vaatamata niivõrd keerukatele oludele oli valmis oma jõu ja nõuga appi tulema ning tegema igapäevaselt tööd valijatega. See kõik tuli teie tööde-tegemiste ja pere arvelt, kuid me suutsime näidata sisu ning teha palju rohkem tööd kui meie konkurendid. Eelkõige tänu sellele panusele suutsime muuta oma hääle kõlavaks Eestimaa eri piirkondades, mis tõi kokku 93 248 valija häält. Edu saavutamiseks on vaja alati iga erakonnaliikme panust ning ma tänan ja tunnustan teid kõiki tehtud töö eest. Aitäh!

16 mandaati ei ole kahtlemata rahuldav tulemus. Selge on, et erakonnal on viimase pooleteise aasta jooksul olnud mitmeid katsumusi, mis on olnud takistuseks tutvustamaks meie kandidaate ja programme, aga seadmaks ka prioriteete ja leidmaks ühist keelt nendega, kelle valik on olnud varasemalt Keskerakond, kuid kes sel korral meid ei toetanud. Loomulikult tuleb valimistulemust ausalt ja konkreetselt analüüsida, hinnata, mis oli valijate ootus ning milliseid järeldusi tuleb Keskerakonnal teha.

Tänaseks on selgunud, et vähemalt esialgu tuleb meil seista oma valijate ja põhimõtete eest opositsioonis. Juba on tänane koalitsioon andnud mõista, et oma otsustega minnakse kõige nõrgemate kallale. Kindlates kätes rahandus on osutunud blufiks. Kindlasti on Keskerakonnal siin väga oluline roll jälgida ja hoida fookuses teemasid, milleks on parem tervishoid, Eesti inimeste toimetulek ja muidugi erakorraline pensionitõus.

Jõudu Eestile ja Keskerakonnale!

Jüri Ratas

Eesti Keskerakonna esimees

22 kommentaari
  1. Bogdan 1 aasta ago
    Reply

    Vene arvamusliider ja televisiooni saatekülaline, filmistuudio Mosfilm juht Karen Šaknazarov ütles, et Venemaa-vastaseid ootab ees karm karistus – koonduslaager, ümberõpe ja steriliseerimine.
    Šaknazarov hoiatas, et asi on väga tõsine ja mingit halastust ei ole.

    • Kuidas peteti? 1 aasta ago

      USA hiidpommitaja sõitis Soome lahe kohal Peterburi poole, aga pöördus siis Eesti kaudu tagasi

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      KaPo+Ref+SDE+E200 tahtsid kogusõda ja said. Ma saan aru, et Puusepp on tule all Toom-juutla poolt. Aga, kui: 1. Ta ei avalikusta seda jama, mis nad Proksiga kokku soperdasid, et need 3 inimest inimröövida (nagu Tshaststini ja co USA Googlei poliitvangi ning Seredenko) , 2. Ei vabasta neid 3 , kelle nad 10.03.2023 kinni pidasid, vähemalt pühap 12.03.2023-ks, siis nad on andnud selge signaali, et KaPo+Ref+SDE+E200 on alustanud Eestis ADL-sionistlana ja selle käpikuina konkreetselt kodusõda vapside ja muude Eestis asuvate oma kultuuride patriootide vastu. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Ja, kui 10.03.2023 kinnipidamise seniseid põhjendusi vaadata, siis kipub see olema ka riigipiiri ülene sõda. Ei tea , kuidas nad kavatsevad sellega hakkama saada? Praegu on võimalik veel vähemalt nende KaPo ja politseipoolsete trahvide ja inimröövide tegemise ADL-käpiku näitemängu vähemalt KaPo ja politsei poolt tagasi pöörata. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Nagu ma 11.04.2021 oma plakatile kirja panin: Politseinikud, tulge rahvuste poole üle…(…sest ADL-sionism ei ole rahvus, see on varem või hiljem enesetapp) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..(Abraham Foxmani 1998 kõne).

  2. ohoo 1 aasta ago
    Reply

    Ei maksa hirmutada.Karistuse peaksid saama need kes Ukrainasse surmarelvi saadavad sest ilma nendeta poleks tapatelguid aga rahvast karistada pole vaja mitte kuskil riigis.

    • Nii kaunis naine 1 aasta ago

      Kaja on ilus ja tark naine. Ta on väärikalt varastavast perekonnast. Isa on seotud vähemalt kolme avalikuks tulnud vargusega. Esimene neist juba vene aegu. See kõik on ju ajakirjandusest teada. Äkki valetavad?
      Mida siit veel oodata?

    • Kiitan häeks! 1 aasta ago

      Euroopas oli Eurostati andmetel eelmise, 2022. aasta detsembris rekordiline liigsuremus. Keskmine suremuse kasv oli 20 protsenti võrreldes koroona-eelsete aastatega.

      Suremus oli kõrge igal pool, välja arvatud Bulgaarias, Rumeenias ja Ungaris. Märgitakse, et neis riikides oli vaktsineerituse tase madal.

      Varem heideti madalat vaktsineeritust neile riikidele ette, aga nüüd tundub, et seal talitati hoopis õigesti.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Mine küsi ka Jüri Ratase käest, et mida ta mulle vastas 20.08.2022 Lossi plats 1, kui ütlesin talle, et mul on märtsist 2022 koostatud kava Ukrainasisese 7 rahutsooni loomiseks. Ja, et kas on ehk see Ratasearvamus mingis suhtes muutunud. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
      Kui ei ole, siis ei ole muud võimalust, kui et kuni märtsini 2023 tegutsenud riigikogulased moodustavad oma relvaüksuse ja lähevad esimesene Narva rindele oma poliitmassoonide Ruho Terrase ja Riho Ühtegi juhtimisel. Ja vapsid kaitsevad siis stigerite ja pottide-pannidega, mida pole veel Odessa/Hollywoodi rindele saadetud, nende seljatagust.

    • "Kaja on ilus ja tark naine." 1 aasta ago

      Nii öeldi.Ehk Kuskil Eestis ongi keegi ilus Kaja, kuid reformieesotsas olev naisisik seda pole.Tahate ilusaid naisi näha, mingi eesti keskkoolidesse ja näete kauneid tüdrukuid.

  3. Ele 1 aasta ago
    Reply

    Vilets elu ootab meid ees, reformierakondlik valitsus pole meile kunagi head elu pakkunud. kust ilmus see uus erakond kellest midagi head loota pole ja sotsidel on lihtsalt vilets esimees ja sinna on sattunud hoolmatud inimesed. Varem see erakond oli parem.mina olen alati olnud Keskerakonna pooldaja aga ka siia on sattunud paar inimest kes siia ei sobi.Liimets ministrina ei tenud midagi head, tegi vigu ka Ratas ehkki tema sisepoliitika oli heal tasemel.ja

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Selge ideoloogiline nimede jada on näha: (Gruz200?)/Eesti2.0 (IRL ja sealgi Tsahkna)/Event201(“covid”-Rockefeller2010-tapu peaproov, 2019 sügisel New Yorkis)/Eesti200. Elik ehtne ADL-666-satanismi punt, nagu ka Macroni-Rottsildi erakond ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. (Jüri Lina…, Õhtuleht, 8.10.2020 ja RahvuslikTeataja.ee, 1/2021, lk 1).

  4. Jane 1 aasta ago
    Reply

    PRAEGU ON PARIM ERAKOND EKRE, nende arvanused olukorras meeldivadd mulle. parim valitsus oleks olnud meie jaoks Keslerakond koos EkRE ga.aga paljud meie inimesed ei hooli meie rahva heaolust ja valivad viletsuse ja hoolimatuse.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Enamus ei vali Refi. Need valimised on selgelt võltsitud. Praegu kahjuks paistab mulle aga, et Jüri , Martin ja Helir mängivad selle ADL-666-satanismiga kaasa: Nad ei ole oma toetajate tänavatele tulemist ei sõnadega ega rahaga toetanud. Aga näiteks EKRE Riigikogu saadikute allkirjadegagi on praeguseks Euroopa Stabilisatsiooni Mehhanismi (ESM) ka varastatud Eesti tööliste poolt väljateenitud raha 2 500 000 000+ euro ulatuses ja Keskerakonna poolt veelgi enam. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Faktid ja arvud ei valeta. Tuleb lihtsalt panna kokku need faktid, mis on konkreetsele poliitikute põhjustatud ja neist tulenevad rahamaksmised. Mis te arvate, miks muidu Reformi kutsikas, närviline Sõerd tuli mind pärast Nevski ette nimelt hoiatama, et äragu ma ta ette enam sattugu (ei tea, kas tellib oma nutuvabamüürilt mu mõrva siis?), kui ma varem Toompea lossi ees, kui AK tuli talt 8.03.2023 AK saatesse riigi rahandusseisu kohta usutlust saama, siis enne seda tuletasin talle võttegrupi ees meelde, et ka tema varastab igal kuul ESMi isiklikult 1 881 188 eurot. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….(avalikeesti.ee, nr 3, lk 6 lõpus)

  5. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Eesti ei peaks toppima oma nina teiste riikide siseasjadesse vaid tegelema oma riigi probleemidega. Eesti sekkumisest ei muutu maailmas midagi aga meile teeb halba vaid. iga surmarelv mida saadetakse Ukrainasse tapab inimesi ja kui seda ei tehtaks poleks ka tapmisi. aga Bidenil on Ukraina suhtes oma huvid esikohal.

  6. Enn 1 aasta ago
    Reply

    Martin Helme on tubli, hooliv ja tark poliitik Valitsuses oleks selliseid vaja. Refopmierakonnast ei tea kedagi kes sobiks valitsusse sest nad ei hooli eriti meie vaesematest inimestest ega meie riigi heaolust.

  7. ehh 1 aasta ago
    Reply

    ei ole halba ilma heata. vähemasti reinsalust oleme nüüd lahti.

  8. soo 1 aasta ago
    Reply

    Reinsalu pole mitte midagi head teinud ja ta ei sobinudki ministriks.Aga tema asemele tuleb ehk veel hullem sest uuest valitsusest pole midagi head loota. seal polegi selliseid kes sobiksid ministriteks.

  9. robert 1 aasta ago
    Reply

    Viimase aasta jooksul pole ma kuulnud keskerakonnalt mingit konkreetset poliitilist sõnumit Lodevuses asuti toetama e valimisi kuigi nende enda kogenud jurist tõestas e valimiste mittevastavust põhiseadusele Jüri on teinud kõik mis võimalik et Savisaare tehtu mullaks muuta Kahjuks on ta iseend teinud alasti kuningaks kelle üle rahvas irvitab Hullemat ühel poliitikul annab välja mõelda Kas tõesti suures keskerakonnas ei leidu meest või naist kel põhimõtted ja oskus neid väljendada Või ongi erakonna soov valvata kongi nurgas paraskit Milline häbi Muide olen aastaid valinud keskerakonnda Enam mitte

  10. ??????????????? 1 aasta ago
    Reply

    Iks ma mõtli kohe kui Bildenbergid/ehitusmäelased/ Jüri kohvile kutsusid, et head seeei tähenda, tahavad narrida teda.Aga mis tal üle jäi. Paistis, et sel aal olid suhted Siimul nendega kehvakesed. Nüüdki pääses
    troonile tütar, mitte papa. Aga Jüri sattus narri olukorda, millele ta ise tublisti kaasa aitas.
    Huvitav kas Putin on ka sealtkandi mõjualune või vastaline ja sellest kõik need sündmused maailmas.?
    Hiina? keda ma sugugi ei poolda haibiti ju USA poolt üles.
    Pole võimalik, et asjulised siin ja sealpool merd minu moodu ammuilma ei taibanud enne Hiinat karta ,kartsid hoopis, et Venemaa Hiinaga koos tegutsema hakkab. Ja selle nüüd saidki.

  11. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Aga ikkagi on Keskerakond parim erakond ja on alati teinud sisepoliitikas palju head.Keskerakonnas on palju tublisid inimesi reformierakonnas neid pole. Vilets valitsus on tulemas aga veel ei tea kas ta on viletsam kui eelmine. viletsamat valitsust kui Ansipi ajal on raske mainida. Need 3 erakonda kes soovivad valitsuse moodustada ei anna lootust paremaks eluks aga valiti sellegi poolest. Valitsus peab tegelema oma riigi probleemidega aga mitte pugema El u ja Bideni ees kes hakkas andma surmareli ja alustas tapatalgu toimist.

  12. lisan siia kommentaari EE 16.03.23.a. peale 20.00 1 aasta ago
    Reply

    Lugu on EE – „Mida me siis lõpuks tahame?“ Ratas lihvis kuue aastaga Keskerakonna täiuslikult ümmarguseks

    Sellele loole on hea kommentaar pandud, näis kaua püsib –
    ———————————————————————————————————————————————————————-
    16.03.2023 20:29:04
    milline totaalne häbematus on kommentaare läviv. Jüri Ratas ega Keskerakond pole midagi taolist korraldanud. Tundub, et Eesti riigis on tekkinud hälvetega inimeste ülekaal. Mis puudutab e- valimisi , siis ka EKRE pole mahateinud e-valimisi. Siinsete kommijate aju on silmatilkade mõju all koos alkoholiga.
    EKRE on öelnud, vaidlustuse põhjuse – juba mitmendat korda on valimistel olnud e-hääletuse sassiminek algul. Nüüd lisab värvingut, et e-häälte komisjonis on peaministri kursusekaaslased ja nö. sõbrad.
    Põhiküsimus on tegelikult, miks ka mina ei vali e-hääletuse kaudu:
    1. e-hääletuse lõppedes peaks sulguma “häältesaak” ja seda muuta ei saa enam ja sellele liidetakse paberkandjal olevad hääled ja parem kui muutmisvõimalust enam poleks.
    2.Kui paberkandjal saab e-häält muuta – tähendab see sisuliselt, et
    e-häälte arv ei muutu !
    Ja muutuda saab vaid vähenemise osas – st. kui pabersedeli rikub hääletaja.
    ***Et kuskilt tekib e-hääli juurde, see näitab – pole turvaline ja veatu.
    Eriti nõme oli Sikuti vehklemine ERR saates – me ju täidame MTA ja anname mujal allkirju jne. näited- see näitab kui rumal on üks Riigikokku või ministriks saav või olnu.
    Ta jätku omale ja teistele teadmiseks – neid asju ei saa võrrelda : olete te näinud, et kohtusse antud avaldust saab muuta enne esimest istungit(aga eelnev ei kao kuskile), MTA antud allkirja ei saa muuta – saab muuta esitatu sisu ja eelnevgi jääb alles seal, muu ja lepingute allkirjastamine – ei saa allkirja tagasivõtta!
    E-hääletsuel on justkui kõik lubatud.
    Lühidalt on see nii ja on mille üle mõelda. Seepärast valisin pabersedeliga ja Viimasel päeval- siis pole võimalik sedelite arvu muuta ja vahetada, see on kõige turvalisem hetk.

    Aga siinsetele – te ärge olge väiklased ja õnnetud , et valada välja oma emotsioone ja eriti siis kui teil pole midagi öelda oma vähesest arusaamisel.
    ———————————————————————————————————————————————————–

    See on kommentaari sisu ja seda pole keelatud copy, sest tegu on anonüümse kommiga seal. Aga sõnumis pole mingit viha ega rünnet kui pigem teiste omades esineb labasus (ka puudub rünne või vihakõne).
    Ja see Vihakõne seaduse propageerijad – need on tegelikult ise arenemata inimesed ja nagu üks teadusttegev Andra Kütt https://www.etis.ee/CV/Andra_K%C3%BCtt/est on oma töödes märkinud ja lugege, kokkuvõtlikult: aju hälbe juurdumine vanemlikust lapsikusest lastele.

    Seega – eesti keeles on olemas : eetika ja labasus.
    šläng – see ei ole labasus, kuid pole kõlbulik avalikkusele nö.kahepoolsest diskussist esitada.
    rahvatarkused ja vanasõnad – neid võib kasutada vaid tervikuna.
    Niisama lihtne ongi- seega on ilus ütlus eesti keeles , vihakõne seaduse propageerijatele: laku panni! (siinsel juhul viitab see teie vähesele arusaamale). Riigikogu saalis ettekandjale või otseselt isikule avalikus kohas teiste ees, mujal – on lihtsalt labane, ebaeetiline.

  13. eelmisele 1 aasta ago
    Reply

    Mis eetikast sa siin Eestis (vm?) üldse räägid ? Sihandset asja siin ei tunta. Kas ise üldse tead, mis see on ja milles peaks avaldima peale valimistejama, elus eneses?

  14. Sergei. 1 aasta ago
    Reply

    E valimine suurepärane- tulemused kõvakettale- mis mõni päev peale valimisi hävitatakse.
    Aga hilja halada- pole Euroopas palju liidreid, kes oleks selja sirgu ajanud ja öelnud: Meie ei poolda USA korraldatud sõda Ukrainas ja mõistame hukka ka viimased sõjad Jugoslaavia, Iraagi, liibüa ja Süüria vastu.
    Meie väike rahvas tahame olla sõpradeks kõikidele riikidele.
    Kurjuse impeerium NATO Blokk mingi sitane miljard .
    Aga maailmas on palju rahvaid, kellele lähevad peale traditsioonilised väärtused- kes põlgavad pedofiiliat, soorikkumisi, agressioone jne.
    Indias 1, 5 miljardit, Hiinas 1,5 miljard, Indoneesia ,Venemaa, Brasiilia ,Valgevene pea miljard, Aafrika 1,5 miljardit inimest, Ja muud riigikesed veel- need põlgavad USA-d ja tema junkruid. Paljud pääsesid mõned põlvkonnad tagasi kolonealismist-seda suuresti tänu NSVL- ile kuhu kuulus ka Eesti rahvas. NSVL-is peeti lugu ka Eesti kultuurist, ja tema loodud väärtustest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.