Jüri Ratas ja Maria Jufereva-Skuratovski kohtusid Ida-Virumaa omavalitsusjuhtidega

Jüri Ratas ja Maria Jufereva-Skuratovski koos Narva volikogu esimehe Tatjana Stolfatiga.

Riigikogu aseesimees ja Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas käis koos Riigikogu liikme Maria Jufereva-Skuratovskiga visiidil Ida-Virumaal eesmärgiga arutleda omavalitsusjuhtidega regiooni arenguvõimaluste ning takistuste üle.

Jüri Ratase sõnul piirab Ida-Virumaa arengut ressursitasu ebaõiglane jaotus. “Regioonist saadav ressurss ja sellega kaasnev elukeskkonna halvenemine, ei tule läbi rahastusmudeli siinsetele elanikele piisavalt tagasi. Samuti on suureks murekohaks teadmine, et tänane Vabariigi Valitsus ei panusta piisavalt riikliku toetuse näol üürielamute programmi. Ida-Virumaa on turutõrke piirkond ja pelgalt erasektoris tegutsevatele arendajatele lootma jääda ei saa. Näiteks Narva ei ole sellel kümnendil ühtegi uut kortermaja ehitatud, samas on väljastpoolt maakonda tööle tulevad noored pered huvitatud just kaasaegsetest elamispindadest. Ka korterelamute terviklikule renoveerimisele suunatud toetuse osas vajab Ida-Virumaa suuremat tähelepanu, sest tänavu ei laekunud maakonnast taotlusvooru ühtegi avaldust,” rääkis Jüri Ratas.

Maria Jufereva-Skuratovski rõhutas, et õiglase ülemineku fondi mudel kahjuks ei toimi korralikult, kuna 300 miljonist eurost on leidnud rakendust ainult 5 protsenti. “Kahjuks on seatud tingimused niivõrd karmid, et vähesed Ida-Virumaal uusi töökohti loovad ettevõtted saavad fondi vahendeid taotleda. Regiooni arengut takistab ka liigne bürokraatia ja ma ei näe, et praegusel valitsusel oleks kindel plaan ja tõeline soov olukorda parandada. Pealegi ei ole uues koalitsioonilepingus sõnagi Ida-Virumaa programmist,” lausus Maria Jufereva-Skuratovski.

Jüri Ratas ja Maria Jufereva-Skuratovski tõdesid, et Ida-Virumaa haridusasutustele on suureks väljakutseks eestikeelsele õppele üleminek. “Haridusmaastikul ei saa suuri reforme läbi viia kiirustades ja läbimõtlemata. Pakutav kõrgem palk ei ole imevits, mis õpetajate puudujäägi likvideerib. Vaja on paindlikku lähenemist ja kõrvale ei tohi jätta neid kõrge kvalifikatsiooniga pedagooge, kes koheselt piisavalt hästi eesti keelt ei valda,” lisas Maria Jufereva-Skuratovski.

Visiidi käigus kohtusid Jüri Ratas ja Maria Jufereva-Skuratovski Alutaguse vallavanema Tauno Võhmari, Narva linnavolikogu esimehe Tatjana Stolfati, Narva linnapea Katri Raigi ning Lüganuse vallavanema Marja-Liisa Veiseriga.

3 kommentaari
  1. Almar Glustsenko 1 aasta ago
    Reply

    Just tuli uudis, et KOMISSAR OSSIPENKO on jäetud 3.-ks 2-kuuliseks ajaks vanglasse tapetavaks. AIVO PETERSONI ei kaitse omagi Koos-Vmeste pundi (juutidest) liikmed ja Ühendatud Vasakpartei juut ütles tast juba enne valimisi lahti. Ilmselgelt selleks, et keegi samast juudi-seltskonnast saaks rumalavõitu Aivole Donbassis HIMARSi tükid kätte anda ja ORAVLIK LÄÄNEMETS-S(O)INISALU saaksid teda koos, selgelt THI-(Rootsi kunni?)Serafima-ForUSA ADL-RAND-NATO Eestis kõikelubatavuseks, samuti VANGLAS ÄRA TAPPA, nagu THI korraldas TSHASHINI ja partnerite inimröövimise USA Google´i vangi, ning ka SEREDENKO ilma põhjuseta POLIITvangistuse alat 6.03.2021. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Selles valguses ei ole OraavaRattal/Jufereval MINGIT MANDAATI Ida-Virus Oraavale/der Leyenile (vt wikipedia, ta pere 666-JUUDIVAPP) meeleheaks mängida, et neil oleks justkui poliit-admin-võmekkus ja mandaat seda 350 000 000 eurot PAN-JUUTLA HEAKS OMA TÖÖSTUSEST LÕPLIKU LOOBUMISE “eurotoetust” KÜLVATA, KUI KESK ON VARASTANUD ESM-I, SELLEKS 8 AASTA JOOKSUL VARASTATUST 20 000 000 000 EUROST, VÄHEMALT 1/3. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. (avalikeesti.ee, nr 3, lk 6 lõpus, prof Olev Träss , riigikogu.ee, eelnõud, nr 479, 480, 481 ja nende rahvusttapvalt jaburad selgitused, andmaks edaspidi ja tagantjärele “seadustatult” neid miljardeid alates 15.12.2021 Eesti juudi-pankadele, millest vähemasti Coop, Luminor, LHV, BIG ja Bondora on end 2020-2021 reklaaminud selgelt TV-s jm JUUDIMÄRKIDEGA). ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Kui vaadata, kuis ikkagi Vähi, peale Edgari ärasaatmist, reageeris mu aktiivsele tegustemisele, et seda jama saaks ära hoida, siis tundub, et ka tema ootab sedakorda ForUS moodi lihtsalt juba hiigelpensi-kompensatsiooni kattetute dollarite-eurodega. Nagu ta poleks sellest eelmisel korral veel aru saanud. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Ma ei saa öelda ühtegi paha sõna, kui järgmine kord ei leidu Aivar Kruupil enam neid abipolitseinikke, kes nii idavirulasi mõnitamas käivaid kaitseksid, et nood ei pea Tallinna naasma selliste hakklihastet larfidega, millisena jalutas Narvas, politseiosakonna poolt, 16.08.2022, kl 16.45 paiku mulle vastu ilmselgelt oma tanki kaitsnud vene noorsand.

  2. Almar Glustsenko 1 aasta ago
    Reply

    Parandus: ….Tarvo Kruup…

  3. Sardell 1 aasta ago
    Reply

    Tundub et Maria on kesikute ladvikus kõvasti suuga tööd teinud et riigikokku saada. Ega Ratas teda muidu reisile kaasa ei võtnud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.