Tammsaare pargis avaldati meelt maksutõusude ja valitsuse poliitika vastu

Jüri Ratas

Eesti Keskerakonna poolt korraldatud rongkäigul ja meeleavaldusel “Ei valedele, ei Reformierakonna maksutõusudele!” osales ca 700 inimest, kes ei ole rahul tänase Vabariigi Valitsuse tegevusega tõsta erinevaid makse ja kärpida suurperede toetusi.

“Keskerakond seisab Riigikogus selle eest, et lastelt ja peredelt ei võetaks raha ära ning et valelik valitsus ei saaks kehtestada maksutõuse, milleks nad valimistel mandaati ei küsinud,” ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas. “Kõrge inflatsioon on vähendanud perede toimetulekut ja lisanduvad maksutõusud suurendavad vaesuses elavate inimeste hulka. Enne valimisi lubas Reformierakond tõsta keskmise vanaduspensioni 1000 euroni, kuid seda eesmärki nad täita ei suuda.”

Keskerakonna aseesimees ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart lausus, et Reformierakonna valitsus on kohalikele omavalitsustele selja keeranud. “Olemasoleva raha ümberjagamine ei ole jätkusuutlik lahendus. Sellest nähtub, et riigil puudub võimekus riiklikul tasandil regionaalarengu toetamiseks ning pikaajaline regionaalarengu visioon. Riigil pole ka adekvaatset ülevaadet omavalitsuste poolt täidetavate ülesannete maksumusest. Erinevalt valitsusest, kes kaotab ära maakondliku tasuta ühistranspordi, ei hakka Tallinna linn sõidu eest piletiraha küsima,” kinnitas Mihhail Kõlvart.

Lisaks Jüri Ratasele ja Mihhail Kõlvartile võtsid sõna Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik, Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, Riigikogu liige Jaak Aab, Eesti Lasterikaste Perede Liidu juhatuse liige Katrin Kiisk, Saidafarm OÜ omanik Juhan Särgava ja Raudteelaste Ametiühingu juht Oleg Tšubarov. Muusikaliste vahepealade eest hoolitses Erich Krieger.

Vaata ka meeleolukat fotogaleriid!

2 kommentaari
  1. Almar Glustsenko 1 aasta ago
    Reply

    https://www.riigikogu.ee/pressiteated/euroopa-liidu-asjade-komisjon-et-et/euroopa-liidu-asjade-komisjon-toetab-el-liitumiskoneluste-avamist-ukrainaga/

    Komisjoni aseesimees Maria Jufereva-Skuratovski peab vajalikuks, et Euroopa Liidu liitumisläbirääkimised Ukrainaga algaksid lähitulevikus, eeldusel, et Ukraina on saavutanud edu Euroopa Liidu seitsme soovituse täitmisel.

    Lisaks otsustas Euroopa Liidu asjade komisjon, et Eesti nõuab Euroopa Komisjoni avaldust, et Venemaa ja Valgevene sportlaseid ei tohi rahvusvahelistele spordivõistlustele, sealhulgas olümpiamängudele lubada, kuivõrd nad esindavad agressorriike. ELAK volitas Euroopa Komisjoniga läbirääkimisi pidama kultuuriministri Heidy Purga. Minister esindab Eestit Euroopa Liidu spordiministrite kohtumisel, mis toimub esmaspäeval Brüsselis. Istungil toonitati, et vastuvõetamatu on agressorriikide sportlaste osalemine ka neutraalsena. … …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….SÕDA TULEB NIIKUINII, SEDA TEEVAD KÕIK SÜLDIKOGU PARTEID. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Ma nägin ise (unes), kuidas Yana seisis mõlemat jalgapidi oma eri Ren-Jew-rope trammi peal ja riputas Narva kindluse külge verist Putini nägu ning viskas Nulandi pirukaid üle Narva jõe, Ivangorodi Võidupüha kontserti kuulanud veteranidele suhu. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Mei peame vaatama makse ja Ren-Jew(-rope)-SA satanismi lootusega tuleviku Agenda 2035 suhtes. Seega kogu Estoonia konteksti sellest vaatevinklist, et meie peretoetusi aitavad tarbida ja makse maksta kogu Ukraina 40 000 000 + Jew-roopa 520 000 000 + JewSA 320 000 000 asukat. Ja siis on lootus suur. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Kuigi mingite ugri põlishõimsuse natsonalistlik-fashistlike vihakõnede pidamisest seejuures enam siin juttu olla ei saa.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      …aga JeWereva-SaKuratOvski 🙂 on muidugi väga hoolitsev ja tubri (Ugri Päikesesärala) Okraina “sõber” … vada, kus muretseb, et Välbe kaardivägi ilusti võimalikult puhanu ja värskena Nulandi eri-op-i rindele jõuaks ja okrainlased ei peaks seal ne vastu pikalt agoonitsema ja Nürnbergil veel emotsionaalselt takkajärge tappuma. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Eesti teised Toom-Gnesseti juutlad ju nii ei hoolitse. Tavapäraselt lastakse Pruulil-Sõõrul-Nõgesel poliitosta Okrainast sportlasi Eesti tippspordi eesliinile, kurnatakse nad EE-EUSA tippvõistlustel põhjalikult, siis Eestis treeniritööl lisaks, siis Nursi-Eesti tapaväljakul tuliste raudadega takkapihta ning saadetakse sellises seisundis Kasaaria kodumaale hakklihaks. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Igatahes, kui vaadata avalikku meediainfot Eestis, siis see nii paistab.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.