Jüri Ratas: sellist sisekliimat ja erakonnakaaslaste survestamist ei ole ma varasemalt tundnud

Jüri Ratas

Ajad on pingelisemad kui kunagi varem ning paraku seisame praegugi mitte ainult inimvaenuliku poliitika, aga ka üksteise vastu, ütles Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas Põltsamaal erakonna erakorralisel volikogu istungil peetud kõnes.

“Tuli on hõõgunud tuha all edasi ning seda on tunda nii sõnades kui ka tegudes,” nentis Jüri Ratas. “Võtame kasvõi allkirjade kogumise, et erakonna esimees, aseesimees Tanel Kiik ja peasekretär Andre Hanimägi lahkuksid Tallinna linnavolikogust. Selliseid esmapilgul võib-olla isegi väikeseid, kuid märgilisi asju kogunes järjest juurde. Pean tunnistama, et sellist sisekliimat ja erakonnakaaslaste survestamist ei ole ma varasemalt tundnud.”

Jüri Ratase sõnul kujunes erakorralise kongressi kokkukutsumise kaalukeeleks ettevõtja Parvel Pruunsilla poolt tehtud maailmavaateline annetus 300 000 eurot, mis juhatuse häälteenamuse otsusega tagasi kanti. “See ei olnud enam selline väiklane mäng, susimine või teki rohkem enda poole tõmbamine. See oli otsus, mis minu jaoks murdis kaameli selgroo. See oli otsus, mis reaalselt kahjustas erakonda. Oleksime saanud vähendada valimisvõlga, toetada piirkondi, anda välja ajalehte, valmistuda järgmisteks valimisteks… Avalikkusele antud selgitusi hinnates pean tõdema, et mitte ettevõtja, annetus või minu pakutud annetuse võimalikud kasutusviisid ei olnud valed, vaid nähtavasti hoopis tänane esimees,” rääkis ta.

Jüri Ratase sõnul on alusetu kriitika, mille kohaselt olevat Keskerakond erinevaid koalitsioone sõlmides oma maailmavaatest kaugenenud. Ta lisas, et kolmes järjestikuses valitsuses, millest kahes oli Keskerakonnal peaministri positsioon, seisti programmiliste seisukohtade ja valijatele antud lubaduste eest.

“Kuni keskmist palka teenivate inimeste maksuvaba tulu tõstmine, tasuta ühistranspordi kehtestamine maakondlikul tasandil, erakorralised pensionitõusud, tervishoidu lisaraha eraldamine, Tallinna Haigla rahastuse algatamine, Rohuküla raudtee ehitus ja jalgpallihallide rajamine,” loetles Jüri Ratas, kes erakorralisel kongressil esimeheks ei kandideeri.

Jüri Ratas ütles lõpetuseks, et põhiküsimus on selles, kas Keskerakond kestab ja muutub tugevamaks ning on vajalik meie ühiskonnale. “Loodetavasti läheme üheskoos edasi tugevama ja ühtsemana, vaadates tulevikku, mitte minevikku. Paigalseis ei vii meid edasi. Ühtsena suudame palju, oleme kuuldavad, meiega tuleb arvestada. Tänase valitsuskoalitsiooni poolt tehtud otsused ja nüüd värske automaksu plaan näitavad selgelt, et tugevat Keskerakonda on väga vaja,” märkis erakonna esimees.

2 kommentaari
  1. Taimur 1 aasta ago
    Reply

    Väga õige! Selline sisekliima, mida Jüri Ratas on erakonnas loonud on lubamatu. Selja taga rääkimised, inimestevaheliste tülide üles ässitamine, inimestest halvasti rääkimine – see kõik on väike osa, mida Jüri Ratase meeskond erakonnas külvab. Keskerakond vajab uut käiku. Keskerakond vajab Mihhail Kõlvartit!

  2. sisekliima e. mida teenid, see su pärib 1 aasta ago
    Reply

    Jüri Pensionäride lollitamine kui need uskusid temasse kui Issandasse, maksis talle kätte keerulisi teid pidi. Mentaliteet mida lood, lajatab varem või hiljem, usutakse
    peale surmagi …
    Kaja, paha reformar, seda küll, pani kohe 60 eurikut indekseerimist, kuigi indekseerimine pole pensionitõus ja Hartaga ka ei ühinenud selles osas, aga ju ta nägi ette, millist viletsust oodata ja tegi ära. Sellegi vähemalt.
    Jüri aga võrdselt reformiga ajas peale majade renoveer. eakatele, kes seda ei jaksa muidu kui oma tervise ja elu hinnaga,hingerahu -omas viletsuses.Riigis pole mõeldud ega mõelda praegugi fondi loomist ,mis tasub üksikutele, väikese pensioniga, renov,kulude katmise,jättes neile omanikuõigused. Müügi korral naksavad ise tagasi, surma korral pärijad fondile.
    Jüri tegi armetuid zeste, olles saanud valituks eakate häältega ,ehk ka millegi muu abil…7.-euri, 20.-euri , olles lubanud 100.- See sadagi oli armetu summa,mis lubaduseks jäi.võrreldes selle viletsusega, milles suurem osa eakaid vireleb.
    Keskide viga selles, et nad pumpavad, vähemalt lubavad, KOV-idele raha, mida nood ei oska või viitsi kasutada millekski mõistlikuks. Ka reformarid teevad seda.? Ja kes kontrollib?
    Riik kui tsentr.juhtimine peab viitsima üle võtta suurema osa hoolitsusest eakate eest, VASTUTAMA!!! KUULAMA ETTEPANEKUID ja NEID RAKENDAMA! Teie ei ole mingid jumalad ja meie härjad -vähemalt mitte kõik meist … Paluks adekvaatsust.
    Panustate noortele, tugevatele -no eks näis, paljuks teil neist abi, sest nad ,kui jõulised mõistuselt, selleks liiga targad,et jamada mingite programmitute, oma aja äraelanud parteikestega .Kapitalismilaulu oskavad nemad paremini.
    Ma ei näe ühtegi teadlast, nemad võivad teile vaid nõu anda kui seda kuulda võetalse…No kudaviisi Eestimaal siis asju juhitakse ja õndsat elu luuakse???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.