Lauri Laats: majandusprognoos ei jäta muud võimalust, kui ametnike arvu vähendada

Lauri Laats

Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Lauri Laats leiab, et Eesti Panga värske majandusprognoosi valguses on vajalik kiirkorras välja töötada majanduse stimuleerimise meetmed ja jõuliselt kärpida avaliku teenistuse mahtu.

“Järjekordne prognoosi korrigeerimine pessimistlikumaks tähendab, et enam ei ole võimalik mööda vaadata kriisi ulatusest. Seitse kvartalit järjest kestnud majanduslangus tähendab, et poliitikute senised meetmed kriisi ohjamiseks pole mingit tulemust andnud ning vajame uusi lahendusi,” ütles Keskerakonna aseesimees Lauri Laats, “valitsuse  prioriteediks peab saama lõpuks ometi majanduse olukord ning esmajoones languse peatamine. Mitte ükski valitsuse istung ei tohi mööduda aruteluta, kas ja mida on tehtud olukorra parendamiseks.”

Lauri Laats peab vajalikuks kaasata nii ettevõtjad kui ka teadlased, et leida lahendusi majanduskriisile. “Valitsus on siiani vehkinud vaid valimistel saadud suure mandaadi kaardiga, mis pole kuidagi väljendunud efektiivsetes tulemustes. Kahjuks on toimunud vaid arutu rapsimine, kus strateegiatesse kirjutatakse sisse sisustamata maksutõusu read ning äsja teatas rahandusminister, et needki tuleb ära jätta, sest majandus ei ela seda üle. Valitsusel tuleb nüüd tunnistada, et nende ideed on otsa saanud ning tuleb abi paluda ettevõtjatelt ja teadlastelt uute lähenemiste väljatöötamiseks,” selgitas Laats.

“Paratamatult on nüüd vajalik ka riigisektorit koomale tõmmata ning asuda ametnike arvu jõuliselt vähendama. Mõistagi tähendab valitsusele sellise otsuse tegemine ebamugavust ning senise mõnusa elu otsa saamist, aga olukord nõuab tõhusaid ja jõuliseid meetmeid. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on teinud ettepaneku vähemalt 2000 ametniku koondamiseks – mis see number olema peaks, tulebki üheskoos arutama asuda,” rõhutas Laats.

9 kommentaari
  1. Jane 7 kuud ago
    Reply

    Lauri Laats oleks ideaalne peaminister. Kõik on õige mida ta räägib. Tema jutt on arukas. Ta on tark, hooliv ja õiglane. Väga meeldiv inimene.

  2. Sergei. 7 kuud ago
    Reply

    IME (Isemajandava Eesti )eest loomisel oli hüüdlause, et kõik teeme, toodame ise.
    Paraku sai Eestist uusokupandi koloonia.. Kui peenikeselt imetakse riiki tühjaks . Nii iga pisiasjaga ,mis tuleb kaugelt maalt Eelnevalt ära ostmiseks visati mitmeid abipakette- mõnedele riigijuhtidele isegi mõnedesse miljonitesse ulatuvaid preemiaid.
    Vene sead sõid eestlaste sead ära, aga ega seda jõusööta ei toodetud eesti viljadest !!!
    Nüüd ei kuule ümbruskonna lautades sea ruigamist ,sest 50 % liha tuleb töötlejatele Poolast.
    pole ümbruskonnas ainsatki lehma, ei endises 4 riigimajandi farmis ,ega eralaudas.
    Sellele aitasid kaasa justiitsterroristid KPÜ Tartu piima hävitamine- selle ühistu rahval polnud põhiseaduslikke õigusi PS 32. Küll aga on need õigused riigiparasiitidel, kes on järjepidevalt hävitanud majandust ja suhteid.
    IME projekt saab valmis ,aga Valgevenes ,või Venemaal.
    Näit. Viimasega on meil rahvaarvu suhe 1 :100
    seega peaksime valmistama 400 KAAMAZ veoautot, Veoauto tehaseid on teisigi näit. Uraali, Gorki Gasellid ja postipuurid liiguvad meilgi. Iga 90 sekundi tagant väljuvat Lada tehasest uus auto : 100 =, aga sõidu autosid panevad ka teised tehased kokku. Palju Busse toodetakse ???, Vedurid, vagunid ?? Traktoritehas Kirovets : 100
    Teravilja kombainide tehased ,Metrood metroorongid. Muuhulgas Moskvas maailma pikim metroo ringrada, Maailma esimene kosmoses tehtud mängufilm. Avatud Maailma esimene tuumajäätmetel töötav tuumajaam, Tuumajaamade südamete (reaktorite) tootmine ja eksportimine üle maailma, Maailma suurim jäälõhkujate park, Laevaehitused, Kosmonautika, Käivitatud reisilennukite tootmised ( ka seda valdkonda püüdsid nn. lääne sõbrad hävitada). Muud lennukid , helikopterid Puuritakse gaasi ja naftat, ja pakutakse seda rikkust teistelegi. maailmas teemandid 35 % ka sealt, Metallurgia Kõiksuguseid metalle nii endale, kui ka teistele. Toiduainetest pole enam puudust ja teravilja antakse tasuta Aafriklastele ( nagu ka meile anti ära ostmiseks-) ainult nende ära ostmine on õiglasem. Teravilja tootmises 1 : 100 oleme võrdväärsed . Kaitserelvastus endile ja ekspordiks !!!
    SEE ON PÕHIMÕTTELINE ANALÜÜS , – mida me ei tee- KUID RÖÖKISIME, ET HAKKAME ISE TEGEMA !!!ülejäänud majandus nagu meil on neil iseenesest Ehitussektor, Puidu töötlemine ,eksport muud pudi padi endale ja teistele Need on minu ,maaka arutelud, Uusokupandid jätsid rumalaid Venemaast ilma- Meil olid võimalused. Kahjuks lasime päid segi ajada pederastide muredel, russofoobia, surnutega mälestus kividega võitlemisega, sõdade organisaatoritena, Ka oleme vargad- praktiliselt pole Eestis ainsatki firmat, keda poleks mõni ÖÜ tüssanud !!!

  3. Ele 7 kuud ago
    Reply

    Soovin oma lemmikpoliitikule, parimale inimesele Lauri Laatsile häid pühi ja kõikide soovide täitumist uuel aastal.

  4. Nojah 7 kuud ago
    Reply

    Meil on kahjuks vilets valitsus aga valisid selle valitsuse meie omad inimesed ja paistab et neil on ükskõik et meil on ka vaesemaid inimesi kes vajavad abi.paljud on lahkunud oma kodumaalt Eestist. Eriti oaneb imestama arstide soov paremini teenida selle asemel et ravida oma rahvast. lihtsalt raske on uskuda seda. Meil on suurepärased kirurgid kuid neid on vähe ja nad on ülekoormatud ja inimesed suurte valudega peavad ootama operaatsiooni väga kaua ja süüdi on need arstid keson rahaahned ja südametud oma rahva suhtes.Meie ei pea aitama teisi riike, sest vajame ise abi. Las rikkamad riigid abistavad.Kuidas ka ei meeldi meile see mis toimub väljaspool Eestit võib väga kurb olla aga meist ei olene midagi ja võime vaid endale halba teha.meie vihavaenu õhutamine ei muuda maailmas midagi on vaid pugemine EL-u ees ja raha abistamiseks on nagu tilk mere põhja aga meie inimesi saaks abistada küll.

  5. Arved Vaab 7 kuud ago
    Reply

    Ärklejad linnamehed hakkasid üleliia otsustama edasise saatuse kujunemisel. Toimus erastamine, hangeldamine rahva varanduse, seoses seda, taasiseseisvunud riigi arvel. Väike osa on jäänud siia, loodud tööväärtused rahvana, kanduvad välja.
    Maaelu kaduvusse liikumine. Riigipersonali mõjukas suurenemine, kes on seaduse täitjad, ranged reklementeerijad ja kontrollijad. Asjata erakondade suur paisutus, liigne kulutus, kus ei ole ühtsust. Isegi meie president lubati anda kohtusse, seaduste arutelus. Me oleme puudutatud. Puudub lojaalsus, E valimiste küsitavus.Lubadused, rahva ajupesu, pettumsed. Rahvas soovib, õigustavalt oma ja oma, Eesti Vabariigi kestvust, rõõmu, õnne, õitsengut , praegusest tagaplaanist õigesse õigustatud, hüvede eduriiki.

  6. robert 7 kuud ago
    Reply

    Lauri on alati kirjutanud ausalt ja asjatundlikult asjadest mis vajavad muutmist Ka seekord Meie riigi häda on selles et läbi on laristatud omaaegne sotsialismipärand usutud lääne petiseid saadud kõrvetada aga tarkust tulnud pole Reformierakond vihkab kõike eestimaist ja EL almuserahade eest müüks maha kõik Siin ongi keskerakonna võimalus äratada praktiline majandus ellu Mitte nagu Ratas tegi kaela maaligi kõverdades Pugejad panid keskerakonnast plehku ja jumal nendega Hoidke oma uut esimeest keda raevukalt rünnatakse Savisaare tõeterad tuleb elus hoida Lõpp reformierakonna lammutuspoliitikale

  7. Laats ? 7 kuud ago
    Reply

    mitte midagi erilist , lihtsalt jutupaunik. Laskis varem liugu teiste tehtu peal ja nüüd maabus jälle soojale kohale.
    Endine SDE ja Venemaal kasvanud 12 aastaseni .
    Haridus on ebaselge – ehk siis ärikate värk – kinnisvara haldamine , CV leht on kadunud LV lehelt , seega pole teada mis bakalaurusest edasi sai ….

  8. Jaak 6 kuud ago
    Reply

    Muidugi on Laats tubli, aus, töökas ja õiglane poliitik.oleks vaid selliseid rohkem.Laats on alati saanud palju hääli. Aga Ratase tegevus ei meeldinud paljudele sest ta ajas oma valitsuse laiali ja käis mööda maailma vihavaenu õhutamas.aga sellest ei ole midagi kasu või tahtis kindlustada omale head teenistust.muidugi on alatud need kes lahkusid Keskerakonnast. Muidugi on ukrainlastest kahju aga neid peaksid abistama rikkamad riigid.Eks paljude poliitikute lapsed elavad külluse keskel aga nende vanemad nagu Kaja Kallas ja teised peamiselt valitsevate erakondade poliitikud ei hooli sellest et paljudel lastel pole alati süüagi.Venemaa karu ärritamine võib meie jaoks halvasti lõppeda ja siis ei aita mingid meie relvad ja kui mujalt abi otsida siis tuleb tapatalgu. Need rikkad vihavaenu õhutajad leiavad võimaluse mujal elamiseks aga meie saatus on jube.Jätke ometi rahule teised riigid.

  9. Nii 5 kuud ago
    Reply

    Kui meil oleks valitsuses sellised poliitikud nagu Laats oleks me elu palju parem. Praegu otsustab kõik reformierakond ja tema arvulise ülekaalu andjad ja nupuvajutajad nõusoleku märgoks.Elu hakkas paremuse poole veerema küll kui valitsuses oli Keskerakond koos EKRE-ga aga Ratas ajas lõhki selle valitsuse ja nüüd põgenes Isamaasse mis oli vaid kohatäiteks. LAATS TÕESTAS JUBA OLLES MUSTAMÄE LINNAOSA ESIMEES KUI. HEAD TÖÖD TA TEEB MEIE HEAKS JA TEDA VALITI SUURE HÄÄLTEENAMUSEGA UUESi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.