Külas olles käitu viisakalt!

Kuvatõmmis portaalist tomsk-novosti.ru

Ära mine võõrasse kloostrisse oma kommetega! Nii kirjutas Kesknädal 6.detsembril 2017. Jutt oli Andrei Kuzitškinist, kes jäi sellest viisakusõpetusest kahjuks oma kodukohas ilma. Eestimaale tulles siunas ta kõigepealt  Postimehes oma sünnimaad.

Varsti aga kõik muutus ja tuli murrang. Postimehe-armastuse valguses ilmuvad nüüd hoopis vastupidised kirjatükid. On kadunud paljulubatud armastus rahva vastu, kes Andreile varjupaiga andis.

Oma viimaste aastate kirjapanekutes on ta juba üsna Reformierakonna-meelne ja ründab Keskerakonda. Tookord kirjeldasime tema reenamist Tallinna linnaisade vastu. Meelde jäi tema vaimne piiratus, kui ta hakkas võrdlema Tallinna 1930. aastate Moskvaga.

Mis on tänaseks teisiti? Mitte midagi. Tema järjekordne paskvill Postimehes oli suunatud Raimond Kaljulaidi vastu, kellelt ta „intervjuud” nõudis! Kõva mees teine, juba esitab oma nõudmisi, et linnaosa vanem koos temaga Põhja-Tallinnas „kõige murettekitavamad paigad” üle vaataks. Ta nimetab ennast nii: „olen Eesti ühiskonna esindaja ja publitsistina üritanud pidevalt astuda dialoogi Tallinna linnavõimuga”.  Sellepeale ütleks kohalik venelane-„samozvanets”- ennastülistaja.

Kahjuks nendib isehakanud „eesti publitsist”, et „Kaljulaid nähtavasti häbenes minu ees oma hingesügavusi paljastada ja keeldus intervjuust, tuues põhjuseks vaba aja puudumise”.

Ja siis kirjutab Kuzitškin: „Pole saladus, et Põhja-Tallinnal on nii Tallinna elanike kui ka linna külaliste hulgas kehvapoolne maine. Ja jätkab:”  Paraku leidub niisuguseid paiseid linnaosas omajagu, andes tunnistust, et Põhja-Tallinna sotsiaalmajandusliku allakäiguga seotud haigus on sügavalt juurdunud, seda ravitakse aga ainult hädavaevu ja pealiskaudselt, mistõttu ei saa välistada ka letaalset lõppu”.

Häbi peaks Andrei Kuzitškinil olema, kes eirab iidset tõde: külas olles käitu viisakalt!

Kesknädal

5 kommentaari
  1. Kus on viisakus Eestimaa vastu 6 aastat ago
    Reply

    Niimoodi tullakse külla ja niimoodi armastatakse põlisrahvast. Aga kes välistab, et tegu pole mitte kahtlase tüübiga? Äkki hoopis saadetudsiia sisse elama ja siis muteeruma?

  2. Nii see käib 6 aastat ago
    Reply

    Enne sõimame venemaad ja siis palume andeks ja teeme sügavat koostööd.
    Selline taktika oli NSVL “põgenikel”. Ka siit Maarjamaalt läks neid ametisse ja eks tuli ka tagasi. Mõned veel praegugi orbiidil. Oli palju kahtlasi põgenemisi…Läände.

  3. Kelle kasuks töötab? 6 aastat ago
    Reply

    Alati peab vaatama, kes sellest kasu saab. Postimees teeb propagandat oma leivaemmele Kallasele. Kuzja on nende tubli tööriist. Samas on teisel pool rindejoont teada kõik Postimehe vigurid. Ega nemad siis pimedad ole.
    Nüüd on vaja veel ka Krimmi küsimus üles võtta ja äkki isegi osa Ukrainast Venelastele tagasi anda? See ju nende emamaa enne NSVL moodustist! Trump tuleb ja ütleb!

  4. Selge 6 aastat ago
    Reply

    see, et tegemist on kahepalgelise seltsimehega. Kuid tõrvata tuleks teha asjaliku eksimuse, mitte aga Tallinna juhtimise helladele kohtadele vajutamise eest. Tallinn on monstrum ja linnavalitsuses palju tädi- ja onupoegi, kelle kasutegur on alla 0. Aastat 3 või 4 tagasi püüdsin linnavalitsuse lehelt leida ülesannete vastutaja nime ja kuidas teda karistatakse, kui ta oma ülesannet ei täida – ei leidnud. Olen 99% kindel, et taolist vastutusnõuet ei leia Tallinna lehelt ka täna.
    Kui kuskil on linnas midagi mäda ja sellest teatatakse linnavalitsusse, siis mitte ei panna see tolmukihi alla, vaid Sae-Taavi peab kohe määrama selle puuduse kõrvaldaja selges isikus, koos tähtajaga ja vastutusega, et kui ei saa hakkama, siis sul rahva kulul elamiseks õigust pole. Nii juhitakse linna!

  5. Terv ja selge positsioon 6 aastat ago
    Reply

    Ainult niimodi tuleb suhelda külalisega,kes ilmselt siin kaua ei püsi. Tuleb aeg ja patud viivad ta siit minema. Nagu ikka soovimatu külalisega meie riigis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.