18.juuli Kesknädalas:

Tiit Terik: Õpilasmalev sulatab “lumehelbekesi”

Pikkade aastate jooksul on õpilasmalevast osa saanud väga palju inimesi ning sõltuvalt ajastust, on kõigil kaasa võetud erinevaid mälestusi. Mõistagi oli õpilasmalev nõukaajal mõnevõrra teistsugune kui see on täna, kuid malevast saadud kogemus ning emotsioon aitab kujundada paljude noorte nägemust tööl käimisest ja miks mitte ka elust üldiselt.

Juhtkiri: Opositsiooni suveöö unenägu 

Nii tore on suvel puhata. Ja vahel ka unistada… Reformierakonna juht Kaja Kallas on mõelnud Brüsselis peaministri ametist ning kõigest sellest, kuidas Eesti maksusüsteemi tagasi pöörata. Reformierakonna parlamendifraktsiooni juht Jürgen Ligi pajatab viimastel päevadel maksudest rääkides valitsuse ahnusest ning klassiviha tekitamisest.

Toomas Väinaste: Kui inimene on rahul, siis sünnib ka rohkem lapsi

Möödunud laupäeval käis Riigikogu ning Vinni vallavolikogu liige Toomas Väinaste Vanavaralaadal Alatskivil, kus võrsunud luuletaja Juhan Liiv unistas 1913. aastal Eesti riigist. Nüüdseks saja aastaseks saanud Eesti riigi edukäigus peab Väinaste eriti oluliseks hoolivust inimeste eest, mis tahes paikades. Oma kodupaigale mõeldes on Väinastele praegu rõõmuloovamateks märksõnadeks Mõdriku Rakenduskõrgkool ja uuenev Vinni spordihoone. 

Marek Jürgenson: Muudame Eesti hoolivaks riigiks

Meie uusfolklooris on oluline koht Reformierakonna suurustaval lubadusel, viia Eesti viie rikkama Euroopa riigi hulka. See teadlikult tegelikkust ignoreeriv tühifraas on saanud poliitilise infantiilsuse ja saamatuse võrdkujuks, sest aastal 2018 peame jõukuse nautimise asemel tegelema eakate vaesuspiirilt väljatoomisega. Selline on eelmiste üksnes endast hoolinud ja elust irdunud Reformivalitsuste pärand.

Heimar Lenk: Kui väga tahta, on kõik võimalik

Kindlasti on omandireformi ülekohtu heastamine võimalik. Tingimusel, et ühiskond selleks valmis ja riigikogul ning valitsusel soov oleks. Üheksakümnendatel aastatel, kui üürnike perekondi massiliselt kodudest välja tõstma hakati, sulges avalikkus silmad ja julges deporteerimisest rääkida vaid salaja köögis.

Andres Laiapea: Donald Trumpi tõde

Donald Trump tegi seda jälle. USA president esines NATO tippkohtumisel oma tavapärases stiilis. Ta pildus ähvardusi ning esitas väiteid, mida võib nimetada pehmelt öeldes ebatäpseteks. Kui kuulata pressikonverentsi, mille USA president pärast tippkohtumist andis, võib jääda mulje, et kõik on kõige paremas korras. Trumpi sõnul on NATO tugevam kui kunagi varem.

Virgo Kruve: Uued muutused e-valimistel

Riigi valimisteenistus korraldas 22. mail arutelu nutiseadmetes e-valimise teemal. 2. juuni Keskerakonna volikogul soovis Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas uut seisukohta e-valimiste teemal. Mõlemad on muutust ennustavad märgid. 13. juunil muudetigi valimiskorda seaduseelnõu nr 400 vastuvõtmisega.

Lisaks palju muud olulist ja huvitavat! Head lugemist!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.