Kui nimi rikub meest

Paraku nii see kipub olema, sest Haigekassa ja Töötukassa soovivad tuleval aastal muuta oma nime vastavalt Tervisekassaks ja Töökassaks. Hinnanguliselt kulub nimede vahetamisele kuni 865 000 eurot.

Sotsiaalministeeriumis kirjutatud eelnõu seletuskiri ütleb, et “haigekassa viimase paari aasta tegevused on suuremas ulatuses suunatud personaalsema ja inimlikuma suhtluse poole”, kirjutas ERR-i uudisteportaal.

Kui vaadata Töötukassat, kes tahab saada nimeks Töökassa, siis jääb arusaamatuks: kas töötuid enam ei abistata ja minnakse üle töötajate peale? Aga vaatleme seda lubatud inimlikuma suhtluse poolelt. Töötukassal on portaal, kus ilmutatakse ka töökuulutusi. Sotsiaalmeedia on koht, kus inimesed oma mured välja elavad. Kas Töötukassa ise peab arvet, kes on tema tööpakkujad? Miks ei nimetata palganumbrit ja kõige rohkem ollakse pahased, et kuulutajad ei vastagi neile saadetud pöördumistele?

Kuulutust vastu võttes peaks Töötukassa kindlasti olema nõudlikum töökuulutuste avaldajate suhtes. Üsna tihti korduvad, ja seda pikema aja vältel, samad ettevõtted, kes põhiliselt müügimehi otsivad. Kui nad pidevalt kuulutavad, siis peab midagi neil valesti olema. Oli ka üks firma, kes pakkus proovitööd, ja seda igas kuulutuses kohe kümnele töösoovijale korraga. Proovitööd tehti ära, aga tööd ei pakutud.

Lõpuks kaebuste peale võttis Töötukassa selle firma tööpakkumised maha. Või siis kaupleja, kes otsis üle terve Eesti müügimehi oma laos seisvale keemiatööstuskaubale, kuid vaatamata suurele palgapakkumisele ja isegi auto lubamisele mitme aasta jooksul asi ei edenenud. Hoopis  tegi samale kohale uue nimega ettevõtte ja otsib jälle müügimehi. „Kuigi inimesed on samad, siis see ei anna töötukassale koheselt alust nende tööpakkumisest keelduda,” teatas Töötukassa. Aga olevat lubatud asja uurida. Hea seegi, kui seda seostada lubatud „inimliku suhtumisega”.

Neid nimevahetusi peab isegi Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet absurdseks. „Kava kulutada miljon eurot riigiasutuste nimevahetusele saab põhineda küll vaid kuumadest ilmadest tingitud mõtlemisvõime kaotamisel. Olukorras, kus ei jätku raha osade vähihaigete raviks, kus tuleb vähihaigete laste toetamiseks korraldada pardirallit, kus pole raha laste insuliinipumpadele jne jne,” kirjutab Paet Facebookis.

Kn

3 kommentaari
  1. Vormiline 6 aastat ago
    Reply

    nimevahetus on petlik. Tegelikult nägid sahkerdajad võimalust rahva raha kantida. Nii sellisele mõttele tuldigi.
    Nüüd tuleb ümber nimetada ka igasugused abikassad, sest kui seni oli nende eesmärgiks kellelegi abi osutada, siis nüüd oleks tegemist röövimiskassadega, et kelleltki võetakse raha ära.

  2. NimiN 6 aastat ago
    Reply

    Rikub jah

  3. Rumal kooslus 6 aastat ago
    Reply

    Pakuvad tööd, mida tegelt polegi. Nii mängitakse kohad oma kommudele kätte.
    Kas pole nii?
    On iks küll.
    Ja mõttetuse kassa kasseerib oma osa ikka sisse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.