Tule arvamusfestivalile!

Tule 10. ja 11. augustil toimuvale Paide arvamusfestivalile, kus käivad erinevad arutelud mitmetel olulistel teemadel.

Keskerakonna alal on järgmised arutelud:

Kas päästame eakad vaesusriskist?

11. augustil kella 11:00-12:30

Pension on teema, mis varem või hiljem puudutab meid kõiki. Milline peaks olema pension, et eakad Eestis hakkama saaksid? Kuidas on lood meie hoolekandesüsteemiga ja eakate hakkamasaamisega üldisemalt? Millised on suurimad probleemid ja mida saame muuta paremaks? Need on mõttekohad, mis ühtviisi tähtsad nii noortele kui ka eakatele. Mõtleme koos, millised lahendused eakate elu parandamisel on Eestile jõukohased ja vajalikud ning kuidas need ellu viia.

Arutelu juht: endine sotsiaalminister Jaak Aab

Ehitades tuleviku Eestit

11. august kella 16:00-17:30

Kas ja kuidas saab Eestist järgmine Silicon Valley? Milline näeb välja tuleviku-Eesti ning millele tuleb meil juba praegu keskenduda? Räägime oma ala ekspertidega infotehnoloogia, taristu ja transpordi arengust ning Eesti arenguvõimalustest üha muutuvas maailmas.

Arutelu juht: majandus- ja taristuminister Kadri Simson

www.keskerakond.ee/et

12 kommentaari
  1. Kindlasti 6 aastat ago
    Reply

    EI TULE! Sest ette on teada suunitlus – kõik uued algatused maha suruda ja jahuda vaid sõnnikuhunniku iluravi üle.
    Seda kinnitavad ka korraldajad oma isikutes, siin näiteks Jack ja Katariina.
    Veelgi hullem vaba arvamuse mahasurumine oli vast jääkelder.

  2. Paukgaasi aparaat 6 aastat ago
    Reply

    Kui rahvas paigaldab oma autode mootoritele paukgaasi aparaadi siis igakuiselt Eesti saab rikkamaks miljardite eurode v6rra. Igas veekaevus on enam raha kui nafta puurkaevus-see ongi pensionisammas.

  3. Tegelikkus 1 6 aastat ago
    Reply

    Pensionäride elu muutuks kergemaks, kui seadusi tehes viitsitaks ja huvitutaks ennast kurssi viia TEGELIKKUSEGA ja selle NÜANSSIDEGA.
    Olen vanaduspensionär (staaziga) ja saan 324.-eur . Ainus sissetulek. Kolisin maale,( müügiraha kulus uue eluaseme ostuks, võlgadeks ja teisele omanikule ) lootuses, et siia ei tule järele renoveerimised, jubedad kommunaalid ja hinnad olid ka madalamad. Valearvestus. ! REnoveerimised tulid siiagi.!
    Kommunaalidele lisaks tuleb maksta renoveerimislulud. Remondifondi meil kogutud pole. Kunagi oli, aga keegi pani selle hakkama. Asja üles ei võetud – maal ju kõik omavahel seotud – ja küllap ta mõni kohalik asjuline oli. Olin siis uustulnuks ega teadnud sest midagi.
    KUST VÕTAB 324 PENSIONÄR RENOVEERIMISKULUDE RAHA, lisaks muudeke väljaminekutele ???!!!
    KUI EI VÕTA TULEB ELUASE 3 KUU JOOKSUL MÜÜA !!! seda maal ! See pole tallinn, isegi seal ei saa nii kiiresti. Reaalselt kuluks 6 AASTAT!

  4. Tegelikkus 1 6 aastat ago
    Reply

    Lisaks sellele on kohalikud hinnad – igal pool või vähemalt enamuses provintsides Eestis – alla löödud kohalike liidrite -tööandjate-volinike-maaomanike jms. ainuoksjonite poolt. Löödud alla kümneid kordi ehituslikust väärtusest. Muidugi on olemas ka turuväärtus ja tühjaksjäänud hooneid, kuid NII SUURT HINNAVAHE TASET,
    EI TOHI OMETI OLLA, sest egas nad ostnud kokku KÕLBMATUID eluasemeid – need lasti õhku või laguneda.
    Skandinaaviamaades on hinnavahe pealinna ja provintsi vahel tavaliselt 30% . Sellest allaviidud hinnatasemest lähtuvad ka maaklerifirmad, ostjad ja pangad. (panga tulu sundmüügil peab olema 60%)Mis tähendab, et pank laenu ei anna.Mis tähendab, et UUT ELUASET sa selle rahaga EI SAA !!! Seega muutud SUNNISMAISEKS ka veel, sest kuhu läheb eluasemeta pensionär, milline omavalitsus teda tahab ja sotskorteri annab.? Ja kui annab, siis on sellele kommunaalidele lisatud OMANIKUTULU ,mis võrdub ,kui oleksid maksnud renoveer.kulusid. Ka arutatakse kohalike asjuöiste poolt, nendesamade, kes su eluasemest lagedaks tegid, kas ja kui kauaks sind sots. korterisse jätta – iga 3 a järel vist.Ja ka on neil voli pista sind sealt vanadekodusse iga kell. See ju omavalitsuse pind! Seega TURVALISELT EI TUNNE kindlasti.

  5. Tegelikkus2 6 aastat ago
    Reply

    Esimesel KÜ koosolekul tehti mulle selgeks, et kel raha, sel võim. Teised (kõik jõukamad, nooremad, elavad paaris ja käivad tööl heade palkadega) tahavad võib-olla kohe maksta kogu raha, koguma ei hakata. Ja kuna kohalikule rikkurile,liidrile,volinikule, tööandjale kuulub veel enamus kortereid ja tema tahab suuri renoveerimisi, mida hädapärast tarvis pole, teised selle raHa leiavad ja soovivad temaga heades suhetes olla, jääb üksikule pensionärile kätte vaid küsimärk, turvalise ja väärika vanaduspõlve asemel + kerjakepp ja kuusealune.
    Riik näeb ette, et renoveerimiskulud tasub kohalik omaval. normipinnalt. nii, et peale kommunaalide, elektri ja renov. kulude kuumakse jääb kätte toimetulek 140 euri. /sellest rahast võlgu, arvutiaega =luksus,mida pole vaja, ettenägematuid kulusid, loomaravi , majap.masina järelmaksu jms. ei maksta. Saad sa kusagilt kasvõi 5 euri – võetakse see toimet. maha)
    Aga SEADUS EI NÄE ETTE RENOVEER.KULUDE TASUMIST JUHUL, KUI TEISED OTSUSTAVAD KORRAGA VÕI SUURTE OSAKUTENA MAKSTA SEDA. Ja kui liider himustab seda eluaset, siis nii see toimubki.
    Normipinnaks loeb seadus 50m2 pensionärile. Paraku ,kui see eluase osteti, siis just eelpoolkirjeldatu tõttu ja polnud võimalik ega vajalik normistst kinni pidada. Kui aga mul on näit. 100m2 ja 2 korrusel, siis katuserenoveer. raha tuleb ju normipinnalt, sest eluase on 2 kordne. Aga omavalits. maksab ikkagi vaid POOLE renov. hinnast. Mida ma Siis nüüd TEGEMA PEAN???

  6. Tegelikkus 3 6 aastat ago
    Reply

    Olen KARISTATUD, et oman suurt pinda. Aga väiksem oleks olnud kallim üleval pidada – SENI !
    Jällegi jääb üle müük. Sedsa olengi tahtnud teha, aga see ei sünni NII RUTTU !!!
    Kas seadusetegijad tõesti ei mõista seda?
    Helistasin Justiitsministeeriumi (on vist IRL/Resp. haldusalas?/ ja küsisin ,et KUIDAS te SELLISE SEADUSE TEGITE, kas EI TEADNUD SIIS, ET EESTIS ON INIMESTE SISSETULEKUTE VAHE ÜHES MAJAS VÕIB OLLA 20 KORDNE ! Mida ma tegema pean ?
    Vastati, et kas parem, kui majad laguneksid.
    Tegelt on renoveerimised sageli liialdatud ja valesti tehtud. Keegi huvitatud tööst, keegi laenudest jms. Lugesin Soome ehitusmessilt arvamust, et näit. Mustamäe majad soojustades peavad veel 20 a vastu, aga
    soojustamata 50 a…. See selleks.
    Vastasin, et oleksite pidanud TEKITAMA PUHVERFONDI, kust oleks tasutud üksikute ja/või vaesemate pensionäride renov.kulud. Tagasimakse pärijatelt (milleks sageli omavalits., mis siis oleks huvitatud ka õiglasemast müügihinnast, kui ikka oleks …) ja kui omanik müüb, siis maksab sellest, aga TALLE JÄÄB NÜÜD NII PIKK MÜÜGIAEG KUI VAJA JA SOOVIB.
    Samuti oleksid võinud alles jääda majavalitsused, kellele oleks makstud-kogutud REMONDIFONDI aastatega – JÕUKOHASELT.

  7. Tegelikkus 4 6 aastat ago
    Reply

    Justiitsministeeriumi vastus soovitus mulle olt kohtussepöördumine jms. Kui ma seepeale ägisesin, öeldi, et miks ma enese eest võidelda ei taha, tegemist on ju lõpuks mu KODUGA.
    Noor inimene ei suuda aru saada, et kohtuskäimine ei ole vanemas eas jõukohane ,see pole mingi lõbu ega väljakutse, vaid tõotab TÕSISEID TERVISERIKKEID, NIIGI VÄIKESE JÕU KULU , NÄRVIENERGIA MÕTTETUT RAISKAMIST.
    MIKS OMETI ON VAJA TEKITADA SELLISEID PINGEID, HIRME, ÄREVUST, TERVISEKAHJUSTUSI, TURVALISUSE PUUDUMIST VANAINIMESTE ELLU, LISAKS VAESUSELE , NÜRUSTELE PENSIONITELE, KODUTEENINDUS-JA PÕETUSSÜSTEEMI PUUDUMISELE NING IGAPÄEVASTELE ARVUTUTELE MUREDELE – isiklikele kui kunstlikult tekitatutele.

  8. Tegelikkus 5 6 aastat ago
    Reply

    Eakate hakkamasaamisest ja hoolekandest olen kirjutanud varemgi. 10 a ringleb minu ettepanek KODUTEENINDUS-JA PÕETUSSÕSTEEMI LOOMISE VAJADUSEST mööda instantse. On seda saanud kõik peaministrid, Sots.Ministeeriumid, kantslerid, riigikogu sotskomisjonid jne.jne.jne. TULUTULT. Ikka tahetakse eakaid pista mingitesse asutustesse või sotsmajadesse (viimastes kujuneb kasarmukord, on kallimad, ja lemmikloomade pidamine võimatu, asuvad, kus elada ei soovi jms. IMELI, ET VANEMAS EAS ON INIMESEL SAMUTI OMAD EELISTUSED JA SOOVID. KAS EI TOHIKS?
    Nüüd ütlevad sotsid, et tegelevad KOGUAEG eakate elu parandamise kõsimustega ???!!! Ka parteid on saanud mu projekti.
    Issand jumal, ma ei tea, mis siin ometi toimub ! Mitte midagi ei toimu! Peale valimiste…

  9. Tegelikkus 6 6 aastat ago
    Reply

    MA SOOVIN, ET MU JUTT JÕUAKS PEAMINISTRINI.
    Paidesse ma sõitma ei hakka – raha pole ja öömaja ka ja väljas söömine käib üle jõu. Ja mis MÕTET SEL OLEKS ??? Siingi kirjutamiseks võtsin end kokku, – MULLE EI MEELDI TEHA MÕTTETUID ASJU JA VÄHEST ENERGIAT MÕTTETULT KULUTADA.
    TÕESTI, MINA VÕIKSIN MÕNESKI KÜSIMUSES PEAMINISTRILE HEAD NÕU ANDA, SEST TULEN TEGELIKKUSEST,
    TEAN JA AIMAN SELLE NÜANSSE, MIDA TOOVAD KAVANDATAVAD JA OLEMASOLEVAD SEADUSED.
    Itaalias, muide, TÕSTETAKSE MAKSE, ET PARANDADA SOTS. OLUSID , ERITI PENSIONÄRIDE OLUKORDA JA TERVISHOIDU !
    Hr. Helme aga teatas oma raadiokõnes, et ettevõtte makse tõsta ei tohtivat, laske inimestel elada, et nad jõukaks saaksid, siis saab riik rammusamaks ja antakse ka neile, kel pole. EESTIS EI TULE SEDA KUNAGI !
    Eeestis on ikka kohaliku kupja KINTSUKAAPIMINE terakeste eest, mida ja KUI ta SUVATSEB poetada oma alluvatele. Isegi vanadekodud on nende mõju või valitsuse all. Sestap ongi Eestis, eriti maakohtades, ELEMENTAARSET KODANIKUJULGUST, ISEMÕTLEMIST, ÜLDSE MÕTLEMIST, SÕLTUMATUT VÄÄRIKUST , UUENDUSETTEP. NII VÄHE. KÕIK OOTAVAD KÄSKU. Ei juleta allkirja anda isegi rongi sõiduplaani muutmiseks – järsku liidrile ei meeldi ja saab teada tuttava sulase kaudu.

  10. to Tegelikkus 6 aastat ago
    Reply

    Peaministril on targematki teha, kui Teie rumalusi lugeda. Näha, et te ei saa oma eluga hakkama. Palun pöörduge elukohajärgse sotstöötaja poole, et Teile leitaks koht hooldekodus ja võimaldataks ravi.

  11. to eelmine 6 aastat ago
    Reply

    Huvitav, nii kui keegi kirjutab tegelikkusest, on kui kellavärk taas üks TILLUKE, NÄRUNE, SADISTLIK NÄLKJAS kohe hakkamas, kes ka hammustada püüab, enese arvates. Platsis, justkui vedrukasti kuradike välja hüppamas, kui kaas lahti tehakse.
    Sina vaene NARR, kel mujal kohta pole.
    Peaministril on hädavajalik teada, mis tema riigis tegelt sünnib. Ja HEAL valitsejal on HEAKS TAVAKS asjad
    HEAKS pöörata. Mitte sinusugustel lubada oma allakäinud demagoogiat levitada. Väljaõppinud psühhoterrorist, kes veel ei tunne, klassikaline näide. Seega RAVI VAJAD SINA, sest kõik psühhoterroristid on sügava isiksusehäirega ja nende koht on tõesti kinnises asutuses, sest ühe sadismi ja/või raske psühhopaatilise häirena pole nad ravitavad nii, et neid võiks taas ühiskonda lasta. Paljud hädad ühiskonnas saavadki alguse just sellest, et ühiskond ei ole teadvustanud ikka veel nende eluaegse kinnipidamise vajalikkust ja tekitatava emotsionaalse ja vaimse kahju ulatust elukeskkonnale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.