Kesknoorte vahvad suvepäevad Aegnal

21. ja 22. juulil toimusid Keskerakonna Noortekogu traditsioonilised suvepäevad. Seekord said kõikides klubide osalejad jälle kokku Aegna saarel. Eelmisi oli nimetatud merepäevadeks.

Aegna saar asub 14 km Tallinnast, Tallinna lahe kirdeosas, Viimsi poolsaarest loodes. Saare pindala on 3 km2, rannajoon 10 km, kõrgem looduslik maa-ala 14,6 m üle merepinna. Aegna on maastikukaitseala kaitsmaks metsa- ja rannikukooslusi ning haruldasi liike ja nende elupaiku. Saarel asuvad endised militaarrajatised, suur kivikülv, vana kalmistu, maagiline kivilabürint, erinevad matkarajad ning kaks telkimis-lõkkekohtadega supelranda. Aegna on Tallinna haldusala, kus elanikke aastaringselt kaks ja suveti kümmekond.

Reisilaev Vesta sõit Tallinnast Kalasadamast  Aegnale kestis igikaudu tunni. Kõigepealt heisati pidulikult Kesknoorte lipp, tähistamaks ürituse algust. Vaatamata palavale ilmale võtsid noored innukalt ette aktiivseid ja põnevaid tutvumismänge. Pärast lõunat ootas osalejaid huvitav fotoorienteerumine, mille käigus neil tuli peaaegu kogu saar läbi jalutada, küsimustele vastata ja mitmeid põnevaid fotosid teha.

Peale orienteerumismängu oli külaliseks Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev, kes rääkis noortele  oma poliitilisest karjäärist ning Tallinna linnavalitsuses töötamisest. Samuti sellest, kuidas ta töötas ajakirjanikuna ja toimetajana.

„Suur tänu Vadimile, kes tuli meie külla ja osales meie üritusel,“ rõhutas suvepäevade peakorraldaja, ja Keskerakonna Noortekogu juhatuse liige Vadim Nekrjatš. „See oli väga tähtis kogemus noorte jaoks, sest nad said kohtuda Tallinna abilinnapeaga ja temaga vabalt vestelda.“

Õhtu lõppes aktiivsete vabaõhumängudega ning Aegna saarel toimunud jalutuskäiguga ja tantsudega. Noored käisid ujumas, mängisid lauamänge ja veetsid huvitavalt aega.

Hommikul said kõik fotoorienteerumismängu võitjad  juhatuse poolt kingitusi ja tänukirja.

8. septembril toimub Pärnus Kesknoorte spordipäev, kus üle kogu Eesti kesknoorte klubid saavad üksteisega võistelda.

2 kommentaari
  1. Veest kulda 6 aastat ago
    Reply

    Noored,võistelgem selles kes ehitab parima paukgaasi aparaadi sest
    see muudab vee kullaks.
    Kasutusel olevad hoiavad kokku kulutusi bensiinile ja diislile 90%.
    Kas suudate ehitada 100 % kokkuhoidu tagavat aparaati ?

  2. Paukgaasi aparaat 6 aastat ago
    Reply

    annab Eestile tiivad !!
    http://m.stins.biz/auto/

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.