Riik toetab maapiirkondades elavaid peresid 2,2 miljoni euroga

Tänavu osales hajaasustuse programmis 67 omavalitsust ning riik panustab programmi 2,2 miljonit eurot. Hajaasustuse programmi eesmärk on tagada maapiirkondades elavatele peredele head elutingimused, et aidata kaasa elanike arvu püsimisele neis piirkondades.

„Hajaasustuse programm on suurepärane abivahend väiksemate kohtade toetamiseks. Selleks, et peredele üle jõu käivaid olmeprobleeme lahendada, toetame koos omavalitsustega nende lahendamist,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Hajaasustuse programmiga toetame veesüsteemide ja kanalisatsiooni väljaehitamist, koduõuele juurdepääsuteede rajamist ning autonoomsete elektrisüsteemide paigaldamist.“

Programm on suunatud kõigi Eesti maakondade hajaasustusega piirkondadele. Sel aastal osaleb programmis kokku 67 omavalitsust. Omavalitsused panustavad tänavu programmi 2,34 miljonit eurot ning riigi regionaalarengu programmist toetatakse 2,2 miljoni euroga, mille toetussummad kohalike omavalitsuste põhiselt leiad rahandusministeeriumi kodulehelt (PDF).

Programmi on rakendatud 2013. aastast alates ning selle ajaga on toetust saanud seni üle 5700 majapidamise. Kokku on investeeritud rohkem kui 25 miljonit eurot, millest ligi kolmandiku on panustanud riik, kolmandiku omavalitsus ja kolmandiku eraisikud ise. Eelmisel aastal rajati programmi abil 686 kanalisatsioonisüsteemi, 629 veevarustussüsteemi, 111 juurdepääsuteed ning 2 autonoomset elektrisüsteemi.

Lisainfo EASi veebilehelt: https://www.eas.ee/teenus/hajaasustuse-programm/

Kesknädal.ee

7 kommentaari
  1. Kui 6 aastat ago
    Reply

    ligikaudu oletada, et maal elab 300000 inimest ja hajaasustuses kuni 100000, siis näo kohta teeks 2,2 miljonit tervelt 22€. Mul küsimus: millal ma need 22€ kätte saan? Ja kustkohast?
    Ja kui tehakse kindlaks, et ma ei kavatsegi siit kuskile totrasse Tallinnasse lahkuda, siis kas mind arvatakse välja, sest mind polegi vaja ära osta ja minu 22€ saab jagada teistele?

  2. soome asotsiks 6 aastat ago
    Reply

    Maal elavate üksikute väikese vanaduspensioniga isikute toetamiseks KÜ majade renoveerimisel kA kuidagi aidatakse ?
    Et ma kodust ilma ei taha jääda sundvõõrandamise läbi, pean nüüd, varsti 70 turjal, Soome koristajaks minema !
    Ei jaksa omalgi kodus koristada, ähin ja vingerdan pärast mitu päeva, kiirabi käib iga 2 kuu tagant – aga minema pean trükkis oma koormusastmaga. Kodutuna surra on vist ebamugavam kui koduga … ?
    No ja kaua ma`s hammasteta käin ?!
    Aitäh tarkade seaduste eest meie Justiitsidele – Ministeeriumile ja komisjonile jms. nõunikele.
    Huvitav, MIS PARTEIDEST nad olid ja on kui need seadused tekitati ilma puhverfondita jm. abivahenditeta.???
    Normaalse mõistusega isikud peavad ju enesele ometi aru andma seal riigiametites, et 300+ eiga ka 400+ ei ole võimalik neid kulusid maksta. Kanäe, seaduste tarkus jõudnud kuursuvilatenigi, et kes seal redutavad, saaksid ka välja suitsetatud tsentr. kanalisats ja euromahutite nõuetega. Tea KUIDAS üks eideke need veel tekitab? KUIDAS NEID ABISTATAKSE. Aga keda NEMAD HUVITAVAD? Hoolduskontserne.

    • Eesmärk 6 aastat ago

      polegi sind aidata elada, vaid aidatakse sul surra.

  3. to eesmärk 6 aastat ago
    Reply

    Ei aidata ju surra ka. SUITSIIDIABI meil POLE. Roni mööda seina üles kui tahad. /suitsiidiabil = vastava rohu kätteandmine raske diagnoosi puhul, et saab kasutada KUI, KUS ja MILLAL TAHAB. Eutanaasia on teiste poolt teostatav ja seda kardetakse , õigusega, kui inimene ise ei otsusta. Aparaatide väljalülitamine võib vägagi piinarikas suremisviis olla / Suretamine toimub ju ka siis kui eakat ei viida 40 min. jooksul Tallinna Põhja Regionaalhaiglasse insuldi-infarktiga vms. vaid pannakse maakonnahaigla voodisse lebama ja nädala pärast hooldusosak. kus surevad nobedasti . Selleks ajaks jõutud kodugi maha müüa. Kohalikule jõmmile. ootab vaestehaud.

    • Oleme 6 aastat ago

      ju näinud filmidest, kuidas inimene tsüaankaaliumi neelates kohe sureb. Miks meil sellist teenust pole? Kui inimene tahab, peab seda ka saama.

  4. to Oleme 6 aastat ago
    Reply

    Sest tahetakse ennast kangesti humaansetena näidata.
    Keegi ei taha vastutust võtta.
    Ometi öeldakse psühhol. juuresolekul onkoloogias haigele, kui midagi teha ei ole. Õige, et öeldakse.
    Mida peab inimene enesega seejärel tegema, kui tunneb, et ei TAHA PROOVIRAVISID, EI JAKSA LÄBI TEHA.
    Pidi vastumeelne olema, ütles üks perearsti medõe moodi tegelane, et tema peab hakkama ampulle jagama.
    No ei teda pole kästud kusagilt. Kes tahab,mõistab, see jagabki.
    Kusjuures alles jäävad patsiendile KÕIK ÕIGUSED RAVILE, KONSULTATS. LAIEMA ARSTIDE RINGKONNAGA, ka välismaal, PÕETUS JA VALU NING MUUDE EBAMUGAVUSTE VAIGISTAMISE VAHENDID.
    ALLES JÄÄB KODU JA LEMMIKLOOMAD, nii et ta saab oma asju korraldada konkreetse surmani.Seega ka koduteenindus ja põetus. MILLIST VÕRGUSTIKKU MEIL POLE LOODUD. Hooldushaiglates POLE VALURAVIKOMPETENTSI EGA KABINETTE. PEALE VALU ON VEEL HULK ÄÄRMISELT EBAMEELDIVAID OLUSID., VAEVUSI.

  5. elektrits aabtas uta.blog spot.co m 6 aastat ago
    Reply

    …autonoomsete elektrisüsteemide paigaldamist.“

    Kas need on tuulikud maja katusel ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.