Karilaid: EKRE ja Eesti200 on Reformierakonda asendamas

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas reitinguid kommenteerides, et Reformierakond jääb heitlema EKREga, sest suurimal opositsioonierakonnal puuduvad uued ideed ning Eesti inimesed on järjest enam teadlikumad 17 aasta jooksul tehtud vigadest.

Karilaid sõnas, et Keskerakond on ainsana pakkunud Riigikogu valimisteks välja oma ideed eakate, noorte ja perede toetamiseks näiteks pensionitõusu, eluasemelaenu ja lapsetoetuse näol. „Samal ajal puudutavad Reformierakonna suurimad lubadused vaid jõukamat ühiskonnakihti ning avaldatakse ajatut toetust rekordkasumeid saavatele õlletöösturitele,“ märkis Karilaid, et Reformierakond on tegelikest reformidest ja värsketest ideedest jätnud oma senised valijad ilma.

Keskerakonna aseesimehe hinnangul asendab ühel hetkel Reformierakonna parempoolsel teljel Eesti200, mis on Reformierakonnast jäetud majandusliberalismi tühimikku täitmas. Sama on tegemas Karilaiu sõnul EKRE, mille majanduspoliitika Reformierakonnale sarnaneb. „Tulevastel valimiste eel jäävad Reformierakond ja EKRE küll Riigikogus sõbrunema, kuid valimiste pingereas heitlevad nad oponentidena teise-kolmanda koha pärast,“ kordas Karilaid varasemalt öeldut.

Ta lisas, et Reformierakonda kimbutavad järjest enam minevikuvarjud, mis pärast võimult opositsiooni langemist on inimeste jaoks selgemaks saamas. „Niinimetatud majandusekspertide valve ajal pesti miljoneid eurosid musta raha, julgeoleku mantrat korrutades unustati idapiir, unarusse jäeti avaliku- ja erasektori digiareng ning VEB-fondi juhtumi valguses võib erakond olla üles ehitatud Venemaalt pärit rahaga,“ tõi Karilaid välja, et müüdid Reformierakonna asendamatusest valitsusliikmena on lagunemas.

Kesknädal.ee

13 kommentaari
  1. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Tundub küll, et kui nii edasi läheb, siis on EKRE varsti Reformierakonnast möödas. Samas olen pettunud ja lootsin, et EKREst võibolla saaks tsentristidele tulevikus väärikas koalitsioonikaaslane, aga võta näpust – nad on ise ametlikult kuulutanud, et on parempoolne partei… seega Reformierakonnaga sarnased nagu ühe pepu kaks poolt… sellest on kahju, et ka EKRE minetas euroopaliku vasaktsentrismi, tsentrismi, paremtsentrismi.

  2. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Soovisin kommenteerida tänases Kesknädalas Jüri Pino artiklit, kuid kuna Kesknädala uuel kodulehel kõiki artikleid kommenteerida ei saa, siis ehk poetan selle siia. Ei ole päri Jüri Pino artiklis „Draamasari „Katariina“ ETV-s hiilgab tobedustega“ õelduga. Ei paneks pearõhku pisiasjadele, nagu kostüümid, parukad ja ei nimetaks seda kõike jamaks. Kiidan ETVd, et nad selle suhteliselt tõetruu ajaloolise draamaseriaali ekraanile tõid. Ega see puhas ajalooline dokumentaal ei ole ja seal leidub romaani sugemeid, kuid mulle meeldisid tugevad näitlejaharakterid ja meisterlikkus, kelle esituses jookseb ekraanilt läbi ju ajalooliselt väga karm ja julm vene tsaaride ajalugu – veri, arm ja pisarad läbisegi.

    • Mets 6 aastat ago

      See jama jooksis mitte väga kaua aega tagasi ETV+. On tõepoolest naiivne ja mannetu, kiita pole seal midagi.

    • Tundub 6 aastat ago

      et tänapäeval teevadki näitusi ja etendusi maha kunagised Sirbi kaastöölised, kes siis laamendasid rahva raha eest. Üks võõrsõna ajab teist taga aga kasu sellest mulast polnud grammigi eest. Rahvale meeldisid just kõige enam mahatehtud.

    • Kesknadal 6 aastat ago

      Jüri Pino artikkel ilmub veebis laupäeval, 1. septembril.
      Kesknädal.ee toimetus

  3. Jannuke 6 aastat ago
    Reply

    pingutab järjekordselt üle. Eesti199 on surnult sündinud ning pole vaja seda lisaks Luige Hansu pläralõugadele reklaamida. Samuti võiks Jannukene teada, et valitsuse moodustavad paarid EKRE+kesk, Rehv+kesk või EKRE+rehv. Loomulikult kisuvad nad vastastikku kõige tervamad nukid maha ning alles jäävad hallid teieneteist vihkavad paarikesed nagu seni. Isegi kui peded mäe otsa pääsevad, pole neil mingit lööki, sest liigset ratast pole ühelgi paaril vaja. Siis ei jääks neist endist midagi järele.
    Kes aga 3-st, sõltub kõik järeleandmisest. Sest nõuda lihtsalt ei saa. Eriti EKRE, sest siis visataks nad kohe üle parda ning võimutseks punane kremlivalitsus.

  4. to Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    No kuidas saab EKRE tsentristlik olla kui ta on hallparunite partei + ajupesuga valgendatud nende tänumeelsed sulased.
    Ei ole keeruline sulast tänumeelseks teha. Eriti veel, kui need on inimesed, kel pole oma kodu, haridust-haritust ja eriti veel siis, kui on sissesõitnud.

    • EKRE 6 aastat ago

      asub keskel selletõttu, et ta pole ei punane ega must. Tegemist on rahvaerakonnaga, vaid see nimi on varasemate poolt lörtsitud.
      Kui täna oleksime 0-seisus ning alles alustataks erakondade loomist, siis saaks EKRE kohe kõige enam pooldajaid. Sest teised oleks ju rahva loomuliku elamisviisi vastased. Täna suudavad vanad jõugud võimutseda vaid tänu tuntud nimedele ja põhiseaduse vastasele valimisseadusele. Aja jooksul see küll väheneb, kuid niipea pole kadu näha.

  5. to Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Katariinafilmi osas olen Teiega täiesti nõus.
    Väga hea ja hästitehtud film. Mingit ajaloolist pedantsust siit otsida pole vaja. Egas see õppefilm ole.
    Lõõgastav ja meeldiv, seejuures igati tasemel.

  6. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Jannu on nunnu!
    Hiilgav Hundisilma farmi broiler.

    • Teine 6 aastat ago

      Boroditš!

  7. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    EKREl on väga head mötted. kordan- MÖTTED. Aga kuidas see seltskond saab isamaaline olla, kui seal sebivad ringi endised purupunased? Auesimeheks on Eesti esikommar. Ja mainiksin sedagi, et kui 88 aastal oli selle mehe möttekaaslastel täiesti selge, et N Liiduga on löpp ja lasti sellest pandest jalga, korrutas esikvisling jonnaka järjekindlusega, et “… eesti rahvas saab aru, et mingit tagasipöördumist kodanlikku riiki ei tule, vaid jätkame arengut NSVL rahvaste vennalikus peres…” See näitab, et kas tegemist on eriti küünilise kommuga, või purulollakaga!

  8. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Eelmine Maali Maalt on libaja poolt kirjutatud. Huvitav on see, et EKRE sõnavõtud on nagu Savisaare RR aegu kirjutatud kõned. Tol korral pidi Savisaar olemagi radikaalne. See aeg oligi selline, kus kõik liiduvabariigid võitlesid oma iseseisvumise eest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.