Ratas: haridustöötajate panus riigi tuleviku kujundamisel on hindamatu

Stenbocki maja, 29. august 2018 – Peaminister Jüri Ratase sõnul tähendab õpetaja ja koolijuhi elukutse tihti aastakümneid kestnud kahekõnesid oma õpilaste ja ametikaaslastega ning rohket panustamist ja enesetäiendamist. Oma tööd hingega teevad õpetajad jäävad aga meelde kogu eluks.

Peaminister Ratas esines täna tervituskõnega haridus- ja teadusministri Mailis Repsi pidulikul vastuvõtul Maarjamäe lossipargis, kus tähistati Haridus- ja Teadusministeeriumi 100. sünnipäeva, Eesti Vabariigi juubeliaastat ning kuulutati välja Aasta Õpetaja konkursi nominendid.

„Koolmeistri rolli noore inimese ja seeläbi meie kõigi tuleviku kujundamisel on võimatu ülehinnata, sest haridustöötajate mõtted ning teod suunavad sadu ja tuhandeid inimesi läbi kogu nende elutee. Tänan ja tunnustan kõiki õpetajaid südamest meie noortele koolitarkuse jagamisel ning nende väärtushinnangute kujundamisel,“ sõnas Ratas.

Peaminister tuletas meelde pikaaegse pedagoogi ja praeguse Riigikogu liikme Toomas Jürgensteini sõnu, et haridustöötaja on dialoogi inimene. „Meil on elus harva õnne teada kindlat tõde. Just mõttevahetused aitavad meil astuda sammu edasi tõe suunas ning omandada vestluse lõpuks midagi oluliselt enamat kui meil sai olla varem. Seega ei saa ministeeriumi juhtida ja arendada oma valdkonda kõiketeadjana, vaid loomulikult oma inimestega rääkides. Riik ei saa olla ja õitseda ilma rahvata, kellega tuleb nõu pidada. Õpetaja peab oma õpilasi harima ja inspireerima, aga innustamine ei ole võimalik ilma kahekõneta,“ jätkas peaminister.

„Soovin algava kooliaasta puhul kõigile õpetajatele ja haridustöötajatele jätkuvat indu ning palju rõõmu nende tänuväärses töös,“ lõpetas Ratas.

Vaata ka pildigaleriid!

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Peale 2 aastat ago
    Reply

    halli mittemidagiütleva sõnavalingu ma küll eest ei leidnud. Kas peaministri ülesanne ongi mitte midagi öelda?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.