Ratas: esmajoones tuleks langetada kütuse- ja elektriaktsiisi

Pildil Jüri Ratas. ELMO RIIG/SCANPIX

Keskerakonna juht, peaminister Jüri Ratas rääkis Vikerraadiole, et ta jätaks samale tasemele alkoholiaktsiisi, ent langetaks järgmises valimistsüklis kütuse- ja elektriaktsiisi.

Ratas rääkis Vikerraadio saates “Stuudios on peaminister”, et aktsiisiralli algas Reformierakonna valitsuse ajal, kuid vigu tegi ka praegune valitsus, vahendas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaal.

“Aktsiisipoliitika on see, kus üks sõimab teist, aga ühed mustad on mõlemad. Tänane valitsus on tunnistanud oma viga ja muutnud poliitikat. Kas peaksime alandama aktsiise 1. jaanuarist 2019? Me alustasime Reformierakonna algatatud aktsiisiralli muutmist juba 2016. aasta lõpus. Vigu on tunnistatud, olgu need omad vead või eelmise valitsuse omad,” rääkis Ratas ERR-ile.

Ratas ütles ka, et tema hinnangul tuleks langetada esmajoones kütuse- ja elektriaktsiisi. “Kui räägime aktsiisilangetustest, siis see, mis inimesi päriselt lööb, on kütuse- ja elektriaktsiis. Meie soov on neid langetada. Alkoholiaktsiisi me tõstma ei hakka,” vahendas ERR-i uudisteportaal.

BNS

6 kommentaari
  1. Kadri Simson pani veto tuulepargi rajamisele ja sellega rikkus konkurentsi seadust ja soodustas inflatsiooni.

    HHO aparaat hoiab kokku kulutusi bensiinile ja diislile 90% !!!

    • Kavandatakse 6 aastat ago

      vandenõud Universumi vastu väites, et midagi saab tasuta?
      Või lihtlabaselt valetatakse…

  2. Nüüd 6 aastat ago
    Reply

    Jurka kratsib kukalt aga vastutada lolluste eest ei mõtlegi.

  3. Aktsiis 6 aastat ago
    Reply

    Oleksin väga tänulik kui võrgutasusid langetataks poole võrra vähemalt ,ega tõstetaks elektri hinda.
    Aktsiis on ju kukepea võrgutasuga võrreldes.

  4. to Ele kt.Rits 6 aastat ago
    Reply

    Jumal õnnistagu Kadri Simsonit õige otsuse eest keelata tuulepark!
    Harry sõnadega ütleksin, et sellel hetkel ta taipas, mis on Jumalakartus = tarkus.= puhas meel, hea tahe =Hoolivus.

    Konkurents tükkis oma halba soodustavate seadustega kerigu ämbliku p…sse.
    Inflatsioon on nagunii ja kogu maailmas, sest inimsugu on ahne ja loll,nagu sinugi kirjutistest näha, ja alla käinud oma tegudes. Seega saab Issanda rooska tunda mitmel moel.Aamen.

  5. Stakan K. Butõlkin 6 aastat ago
    Reply

    Minu arvates ei ole valitsus vigu teinud. v.a. see, et alkoaktsiisi asemel oleks tulnud kehtestada riiklik alkoholi ning muude mõnukaupade(tubakas, maitsestatud kondoomid, bordelliteenus) riiklik jaemüügimonopol. Alles siis saaks viljeleda alkoholi jm mõnukaupade hinna ja kättesaadavusepoliitikat. Praegu on ju näha kuidas alkokartell manipuleerib riigis hindadega müües piirikauplustele ülisuure alahindlusega ja kihutades rahvast üles alkorallihullusele. See riigi ning rahvatervise vastane sabotaaz tuleb järsult lõpetada. Kanep tuleks legaliseerida ja müüa seda samuti riiklikus monopolis. Siis jookseks pappi niipalju peale et võiks vabalt alandada ka elektriaktsiisi, võrgutasusid ning kütuseaktsiisi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.