Erki Savisaar: riigimehelik oleks Peeter Ernitsal lahkuda ka Riigikogust

Erki Savisaar

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Erki Savisaar sõnas, et Peeter Ernitsa otsus liituda EKREga on kahetsusväärne ning riigimehelik oleks lahkuda Riigikogust ja saada valituks juba uue erakonna ridades.

Savisaar sõnas, et on väga kahju, et fraktsioonikaaslased pidid lugema Peeter Ernitsa otsusest erakonnast lahkuda meediast. „Viisakas olnuks oma mõtetest rääkida kõigepealt võitluskaaslastele Riigikogus. Seda enam, et varasemalt on ta korduvalt kinnitanud, et seisab Keskerakonna valijate eest ka edaspidi,“ sõnas Savisaar.

Fraktsiooni aseesimees lisas, et Ernits on riigikogusse saanud kompensatsioonimandaadiga Keskerakonna ridades kandideerides ning sellest oleks õiglane ka lähtuda. „Valijad ja erakond on usaldanud ta esindama Keskerakonna programmi rahvasaadikuna parlamendis. Kui teise erakonnaga liituda, oleks riigimehelik ja õige loobuda ka Riigikogu kohast ning saada mandaat teise erakonna ridades märtsis 2019,“ avaldas Savisaar arvamust.

Savisaar tõdes, et 2016. aasta novembris avanes Keskerakonnal esmakordselt üle pikkade aastate võimalus oma programmi valitsuses ellu viia ja seda peaministrierakonnana. „On väga kahetsusväärne, et olukorras, kus Reformierakonna 17 aastat viljeletud poliitikale on vastukaaluks astutud samme põllumajanduses ja regionaalarengus, tõstetud on madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekut, panustatud rekordiliselt tervishoidu ja julgeolekusse, seab Keskerakonna saadik tehtu lahkumisega küsimärgi alla,“ tõdes Savisaar ja lisas, et erakonnast lahkumine näitab, et samme solidaarsema ja sidusama ühiskonna suunal pole sisult toetatud.

Tulevikust rääkides ütles Savisaar, et Keskerakonna fraktsiooni eesmärk Riigikogus on seista mitte ainult oma valijate, vaid kogu Eesti eest, sõltumata sissetulekust, vanusest, emakeelest vms. „Kuigi lahkumine muudab häälte tasakaalu Riigikogus pingelisemaks, on koalitsioonil jätkuvalt enamus ja anname endast parima, et vajalikud otsused, k.a riigieelarve vastu võetaks. Valimistele läheb Keskerakond populaarseima ja tugeva erakonnana. See on kindel,“ lõpetas Savisaar.

Kesknädal.ee

16 kommentaari
  1. Vastik vanamees 6 aastat ago
    Reply

    See vanamees oli ammu pinnuks silmas erakonnale. Miks teda lubati mõjutusagendina TTV saatesse? Kes selle eest parteis peab vastustama?
    Loomulikult Korb kui Peasekretär!
    Ekrega liitumine oli juba mitme aasta saateis näha.
    Ainult Keskerakond oli pime ja loll.
    Nüüd on siis kakahunnik käes!
    Kas nii tahetakse valimisi võita?
    Praegu päästaks vaid kohene 100 eurot penskareile!
    Muidu on kaotus käes.

    • Olen 6 aastat ago

      Vastku vanamehega selles ühel nõul, et seltsimees Korb peab tagasi astuma ja endale tuhka pähe raputama. Veel parem kui kallama.

  2. Ootasin 6 aastat ago
    Reply

    kannatamatult, kas ikka Kesknädal laulma kukub ja kes nimeliselt laulab. Nüüd siis Erki tuli mu soovile vastu.
    Nii see on, et kuni oled ühte sitahunnikusse lilli istutamas, siis peab ka teine sama haisu sisse hingama, kui aga lahkub su juurest, siis on verivaenlane.
    Muide, see polnud mingi üllatus, nagu Erki püüab nüüd ajust välja pigistada. Juba kuid oli märgata, et Peetrile selline keskbandelik eestlusevihkajalikkus ona raske seedida. Oli vaid aja küsimus, millal sellest hunnikust välja astuda.
    Vean ka kihla, et juba on Erki jõudnud helistada ka Lenksu Heimarile, kas tema on ikka kindel eestlusvaenlane?
    Kui aga Erki tõstab küsimuse nii, et nüüd Peeter tahab mäeotsa jõuda uue bandega, siis kas tõesti oli Erkil oma seltsimeestega kavas Peeter üldse esiviiekümnest välja puksida, et saaks raisast lõpuks ometi rahu? Nüüd aga on Peeter EKRE esikümnes ning koht mäeotsas 99% kindel.
    Erki jutt riigimehelikkusest on aga väga imal. Tuletagu meelde või oma isa, kes oma armsast lapsest keskbandest valimisel lahku lõi. Või seda pole ilus tunnistada?
    Soovitan ka Erkil lugeda lõpuks ometi põhiseadust, kus kirjas, et riigikogu liige pole seotud mandaadiga jne. Nii et Erki enda rünnak Peetri vastu on põhiseaduse vastane ehk kuritegelik. Laps võiks vait olla, kui kuni kanad pissima hakkavad.

  3. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    Ega Ernits pole ju siiani ise kunagi Riigikokku saanudki, Savisaare mandaadiga ta seal on ja omi asju ajab. Ärge alahinnake valijaid, ega nad nüüd nii rumalad ka ole nagu siin üks kommenteerija on, kes arvab et Ernits tõuseks nüüd justkui tuhast kui EKRE ridades kandideerib. See mees otsib ikka selliseid erakondi, kelle populaarsuse reitingud tõusvas trendis on, aga miskipärast pole valijad teda ikkagi piisavalt usaldanud, seda näitavad kõik tema varasemad kandideerimised…isegi 1000 häält pole kokku saadud. Eriti vastik on see kui mees annab sõna ja järgmisel hetkel võtab selle tagasi. Ju siis ongi Ernitsal nii kombeks. Mina teda taga nutma küll ei jää(saab asjad palju selgemaks), pigem isegi meeldib, et ennast paljastas. Huvitav kes on siis järgmine, kelle hõlma alla poetakse kui juhtumisi EKRE-ga ei peaks kõik nii hästi minema nagu arvatakse.
    Loodetavasti KE-l on nüüd nii palju oidu, et lõpetab Tallinna maksumaksja raha eest EKRE promomise TTV-s. Seal on ju mitu hooaega, eesotsas Ernitsa ja Väliga tehtud lauspropagandat just EKRE-le. Seda näeb isegi pime ja kuuleb kurt ja kui TTV-s muutusi ses osas ette ei võeta, siis järeldan et Ernits laenati EKRE-le välja kuna neil on tuntud persoonide põud ja see on üks eelsamm selleks et EKRE-le kindlustada edu valimistel, et nendega saaks KE arvestada ka võimaliku koalitsiooni tegemisel. Kui aga selliseid leppeid ei ole tehtud, siis TTV otse kümnesse peab kardinaalselt muutuma. Tegelikult on see juba ammu igav, sest saatekülalised koguaeg ühed ja samad.

    • Järgmised 6 aastat ago

      ülehüppajad on Lenk ja Tuus. Kui Jurka neile esikümnes kohta ei taga, siis on läinud.

    • to Järgmised 6 aastat ago

      no ja siis, las lähevad. Jurka ei pea neile midagi andma, nad peavad ise endale hääled korjama ja kui seda ei suuda, siis ei peagi nad Riigikogus olema. Lenk ju ise rääkinud, et võiks juba lõpetada selle poliitikukarjääri aga miskipärast on see Toompea tool nii armas, et sinna ikka ja jälle tagasi tahetakse. Ausalt öeldes tahaks ise ka sest aastas antakse seal 4 kuud puhkust ja korralik palk veel takka otsa. Seda ei saa mitte kusagilt mujalt. Pole siis ime, et enne valimisi katus ära sõidab osadel tegelastel.

  4. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Muidu võiks ju Peeter Ernitsa käitumine aktsepteeritavgi olla, aga et seni nii suur rahva sotsiaalse turvalisuse eest seisja astus paduparempoolsesse erakonda, see käib üle mõistuse.

    • Enne 6 aastat ago

      kui pillud sõnu, selgita, mis asi on parempoolne ja mis asi paduparempoolne? Millega võrreldes ja kas padu tähendab su keeleoskamatust või tõesti relvadega võimuhaaramist? Ja kui viimast, siis mida teeb EKREt vihkav Kapo? Kas ka soojendab rinnal madu 5 aastat?
      Ja kui need sildikesed väärivad idiooti, siis kas seltsimes Vaagija pole mõelnud enda ravimisele?

  5. küsimus parteijuhile 6 aastat ago
    Reply

    Kas on vahet riigireeturil ja parteid reetnud riigigrammofonil vahel TTV saates?
    Kui see vanamees, möku muidugi, läks ära, peaks teda info kaasaviimise eest karistama!
    Selleni ei partei ega juhid ei taipa. Aeg on mõttetu TTV maha müüa.
    Nii nad valimised kaotavad!

  6. rumalukesed 6 aastat ago
    Reply

    Kui partei juht ei oska hirmu tunda, on asi kurb!
    Lasku Korb lahti Narva pärast ja siis hakaku Tallinna televisiooni reformima.

    • Olge 6 aastat ago

      mureta, varsti saadakse nagunii aru, et Jurka pole õige mees seda kesklaevukest juhtima ning pukki sokutatakse Savisaar, seekord siiski Erki. Sest keegi teine ei pea riigimehelikuks põhiseadusevastast haukumist ja orjapidamist.

    • to Rumalukesed 6 aastat ago

      no mis hirmu peaks tundma partejuht, räägi meile ka? Täna peaks pigem värisema Ernits ise. Tema 180 kraadine pööre vajab ju selgitusi või EKRE valijaid ei huvitagi miski. Täna pooldab tasuta bussitransporti ja homme on juba selles paadis, kes nõuab selle kohest lõpetamist ja selles erakonnas soolotada enam nii kergelt ei lasta kui seni KE-s lasti. Neid vastuolusid Ernitsa puhul kerkib nüüd esile ikka väga mitmeid. Ega siis RB, pagulaste ja kooseluseadusega trumme põristades kaugele ei purjeta. Täna huvitavad valijaid palju argisemad asjad nagu pension, palgavaesus, turvatunne ja majanduskasv. EKRE majandusmudel on üks-ühele reformikate oma ja seda ei pea ometi teile üle seletama hakkama, mis see kaasa toob. Ämber koliseb Ernitsa jala küljes.

  7. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Ernits läks EKREt seestpoolt õõnestama, see tal neljas partei juba.

    • Täpsemalt 6 aastat ago

      läks ta tagasi oma endisesse bandesse – Rahvaliitu. Ainult nimi ja juhid on nüüd teised.

  8. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Eelmine Maali Maalt on liba. Kui nüüd Ernitsast rääkida, siis tema astus mitte sellisesse Keskerakonda, milliseks on see erakond muutunud. Kuna ta on valitud Riigikokku oma isiksuse ja arusaamade ning ideede tõttu, siis ta ei pea Riigikogust lahkuma. Kui Ernits leiab, et saab oma valijaid paremini esindada EKRE ridades, siis on tal see õigus olemas.

    • Bandede 6 aastat ago

      olemus selles peitubki, et tegemist on kurjategijatega – mafioosodega. Ise saavad võimule vähesed, kuid kuna on vaja tentsikuid, siis ostetakse üles tuntud nimesid ja läikivaid lõustu, kuid tingimusega, et pärast annavad kümnise bande kassasse ja kuuletuvad ninameeste käskudele. Seega on kõikide bandede liikmed loomult kurjategijad. Samasugsued nagu nende ninamehedki.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.