Reedel meenutatakse parvlaeva Estonia hukku

Pildil Estonial hukkunute mälestusmärk Tallinnas "Katkenud liin" Foto: Scanpix

Reedel möödub 24 aastat parvlaev Estonia hukust ning seetõttu toimub Tallinnas mälestusüritus.

Parvlaeva Estonia huku aastapäeva mälestusteenistus algab kell 12 Rannavärava mälestusmärgi juures. Üritust korraldab MTÜ Memento Mare.

Parvlaev Estonia uppus 28. septembril 1994. aastal sõites Tallinnast Stockholmi 989 inimesega pardal. Õnnetuses hukkus 852 inimest.

BNS

4 kommentaari
  1. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Eesti tolleaegne riigivõim (Laar, Meri) pani toime massimõrva. Võimu enesekaitse oli omane nõukogude süsteemile ja meie tolleaegne maffia-valitsus võttis selle kohe omaks. Seda, et tsiviillaeval veeti relvi, narkootikume, radioaktiivseid aineid, vene kosmosetehnikat, lõhkeainet jm., teadis terve Isamaa valitsus, volikogu. Laari koos oma kaaskonnaga peaks kohtu alla andma teistele hirmuks, et meie väikeses Eestis kunagi enam ei tomuks selliseid massimõrvu

    • Ära 6 aastat ago

      aja möla (see oli Maalile Kuult). Mitte keegi pole mitte ühtki luulu Estonia hukust suutnud tõestada.

  2. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    To Ära. Siiani KAPO ja Prokuratuur alluvad IRL poistele. Seni käib ringkaitse 90-ndate maffia ja nende tegude varjamiseks, kuni valitsusse ei jää ühtegi IRL poissi. Nende meeste ilusate lausete taga on varjul mustad teod ja must hing.

    • Pole 6 aastat ago

      meil praegu stalinlikku korda, et miski läbi ei imbuks. Oleks tõendid, jõuaks need üsna ruttu avalikkuse ette. Aga mida pole, on TÕENDID.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.