Keskerakond ja Ametiühingute Keskliit sõlmisid koostööleppe

Eesti Raudteelaste ametiühingu korraldatud pikett Balti jaamas "Raudtee sektori kaitseks. FOTO: JAANUS LENSMENT/SCANPIX

Eesti Keskerakond ja Ametiühingute Keskliit sõlmisid täna Pärnus koostööleppe, mille kohaselt töötatakse ühiselt selle nimel, et Eestist  saaks parim paik elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks.

Koostööleppe allkirjastasid erakonna esimees Jüri Ratas ning Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson. Ratas sõnas, et Keskerakond ja Ametiühingute Keskliit on teinud juba pikemat aega koostööd ühiste  eesmärkide saavutamiseks. Taastatud on ka kolmepoolsed kohtumised tööturu küsimuste arutamiseks ametiühingute ja tööandjatega.

„Koostöölepingus kajastuvad meie ühised arusaamad ja taotlused mitmetes olulistes valdkondades: sotsiaaldialoogi arendamine, majanduse elavdamine, uute töösuhete reguleerimine, haridusse ja teadmistesse panustamine. Samuti on meil ühised arusaamad tervise-, pensioni- ja tööturupoliitikates ja avaliku sektori arendamises,“ tõi Keskerakonna esimees välja.

Peep Peterson ütles oma sõnavõtus Keskerakonna kongressist osavõtjate ees, et viimased kaks aastat on elu läinud Eestis paremaks.

„Lepingu eesmärgiks on ühiselt seista õiglasema riigi eest igaühele, sest minna on veel pikk tee,“ ütles Peterson. „Ametiühingud ja
Keskerakond on sarnased organisatsioonid, mille liikmed esindavad läbilõiget Eesti elust. Ühisosa on suur ja edasiliikumiseks on koostöö hädavajalik.“

„Soovin tunnustada Eesti Ametiühingute Keskliitu järjepideva pühendumuse eest tööinimeste heaolu ja õiguste eest seismisel,“ ütles Ratas. „Keskerakond on jätkuvalt avatud aruteluks kõigi Ametiühingute Keskliitu täiendavate ettepanekute osas. Kindlasti saab meil olema tulemuslik koostöö.“

Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimisteks esitasid ametiühingud oma seisukohad, kuidas Eesti elu edasi viia ning seadsid eesmärgid
erinevates valdkondades, mis sai aluseks Keskerakonna ja Eesti Ametiühingute Keskliidu koostanud koostöölepingule.

Kesknädal.ee

2 kommentaari
  1. Imelikud üleskutsed teil 6 aastat ago
    Reply

    NALJANUMBER ! SEE RONGISÕIDU ÜLESKUTSE. ISE PANETE PÄRNU RAUDTEE KINNI!!!
    KÕIK ,KES VAHEPEATUSTES ELAVAD ,EI SAA ENAM PEALINNA. NO HULLEMAT ÄÄREMAASTAMIST ANNAB OTSIDA : Inimesed käivad kõiksugu asjus Tallinnas ja nüüd hakaku 1-2 tundi Raplasse sõitma ja sealt veel üle tunni Tallinna. Selle ajaga jõuab juba Valgasse .
    Näen ise kuis tulevad vahejaamadest lapsevankriga, koertega, ratastega, pakkidega, ratastooliga isegi – kuis nad bussidega saavad ? Ja kui bussid veel hakkavad mitte otse, vaid keerutama Austraaliani välja, siis läheb oma 4 tundi. Jõuab Tallinna, hakka kohe hotelli tellima või tagasi sõitma – kui saabki tagasi.
    EUROVOLINIK käis EESTIS SPETS. RÄÄKIMAS, et RONGILIIKLUST TULEB EELISTADA, MEIL AGA SULETAKSE TERVE RAUDTEE, SEDA AJAL, KUS EUROOPA VAEVLEB ENERGIAKRIISIS JA KLIIMA SOOJENEB.
    ELRON LUBAS JU ISE REMONTI VAJAVA LÕIGU SEL TEEL EIDAPEREST RAPLANI OMA RAHADEGA REMONTIDA.SUMMA OLI VÄIKE 1,5 miljonit vist.
    KUIDAS TAKISTAB PÄRNU RAUDTEE ALLESJÄÄMINE R-BALTICAT VÕI PÄRNU LENNUVÄLJA????
    VASTUPIDI, VEAB REISIJAID KOHALE.

  2. Kui 6 aastat ago
    Reply

    lepingu sõlmvad juhtbande ja töövõtjate esindajate klikk, siis on oodata töötajate uut kottimist. Ajalugu on seda tõestanud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.