Reps Tööstushariduskeskuses: kutseharidus on muudatustega kaasas käinud

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps osales täna Tallinna Tööstushariduskeskuses logistika õppelabori automatiseeritud laosüsteemi tutvustamisel ja uue Robootika Keskuse avamisel, mille soetamist toetas kutsehariduse kaasajastamise ja digitaliseerimise programm.

„Tehnoloogia areng jõuab kõikjale ning kutseharidus käib muudatustega kaasas. Täna avatud Tallinna Tööstushariduskeskuse uus robootikakeskus on osa sellest suundumusest,“ ütles Reps. „Keskus võimaldab anda tipptasemel ettevalmistuse spetsialistidele, keda tööstusettevõtetes hetkel kõige enam vajatakse. Eesti ettevõtted peavad liikuma suurema automatiseerimise teed ning innovatsioon aitab kaasa sellele, et tööturule jõuaksid vajalike teadmiste ja oskustega töötajad.”

Tööstushariduskeskuse direktor Paul Alekand kinnitas, et tasemel kutseharidus on kooli südameasi ja lipukiri. „Tallinna Tööstushariduskeskus on Eesti suurim energeetika ja automaatika, infotehnoloogia ja logistika õppekavarühmade koolitaja. Täna avatav õppelabor on esimene omataoline Eestis. Laboris on kokku neli robotit, mis imiteerivad reaalset tootmisprotsessi, logistikavaldkonnas võtsime uuendusena kasutusele automaatjuhtimisega laokapi, mis on arvutis programmeritav. Sel sügisel käivitusid ka kaks täiesti uut eriala: robotioperaator ja tööstusinformaatik, mis on tööstusele väga vajalikud.“

Tänavustel Euroopa kutsemeistrivõistlustel EuroSkills sai Eesti võistkonnast kõige kõrgema tulemuse rõivatehnoloogia paarisvõistkond, kuhu kuulus ka Tallinna Tööstushariduskeskuse rätsepa eriala vilistlane Elen Tatrik.

Tallinna Tööstushariduskeskuse Robootika Keskust toetati suvel lõppenud Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvoorust 398 400 euroga. Kokku said kutseõppeasutused simulaatorite soetamiseks 2 miljonit eurot toetust. Kutseõppe uuenduste eesmärk on simuleerida laborites reaalset töökeskkonda, mis aitab omandada paremaid kutseoskusi. Nii luuakse õppe kaasajastamisel ühelt poolt atraktiivsed, ohutud ja praktilised õpitingimused, teisalt aga soovitakse vastata paremini tööandjate ootusele kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistide järele. Taotlusvooru viis läbi Sihtasutus Innove.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.