Kas Laine Randjärv vigurdab?

Laine Randjärv Foto: Erik Prozes/Scanpix

Eesti Kontserdi nõukogu valis Eesti Kontserdi juhiks Laine Randjärve. Seda lausa ühehäälselt. Valitu pidi tööle hakkama järgmise aasta veebruaris. Aga uue Riigikogu valimised on alles märtsis, ja seepärast hakkas valitul hirm poole aastapalga suurusest lahkumishüvitisest ilma jääda.

Mida teha? Algasid spekulatsioonid, et Randjärv asub tööle hiljem, pärast parlamendivalimisi. See tekitas sotsiaalmeedias pahameele, mida peavoolumeedia võimendas.

Asi sai selguse, kui Eesti Kontserdi nõukogu otsustas, et septembri keskpaigas Eesti Kontserdi uueks juhiks valitud riigikogulane Randjärv sellele ametikohale siiski ei sobi.

Parimaks kandidaadiks peetud Randjärv muutus 41 päevaga nõukogule sobimatuks, sest reformierakondlasest parlamendiliige soovis ootamatult asuda tööle kokkulepitust kaks kuud hiljem – siis, kui tema ametiaeg Riigikogus oleks lõppenud ja tal olnuks õigus 20 888 euro suurusele hüvitisele, mis on ette nähtud riigikoguliikme volituste lõppemise korral.

Kohtumise järel põhjendas nõukogu liige ja Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Madli-Liis Parts otsust väitega, et nii konkursi ajal kui ka sellele järgnevalt on olnud väga palju eksitavat infot, ning lisas, et sellistes tingimustes pole võimalik töölepingut sõlmida. Nõukogu avalduse peale viitas Randjärv sotsiaalmeedias, et otsuse taga on poliitilised põhjused.

Seda võimendas reformierakondlane Jürgen Ligi, kelle  sõnul oli Eesti Kontserdi nõukogu otsuse taga mitte sõlmida asutusejuhi lepingut Laine Randjärvega (RE) kultuuriminister Indrek Saare (SDE) mõju.

Paanikaga läks kaasa kultuuriminister isiklikult, kes seepeale valitsuse pressikonverentsil  lubas Eesti Kontserdi nõukogu „vaibale” kutsuda. Huvitav küll, teha seda tänases demokraatlikus ühiskonnas!

Ka Laine Randjärv asus ise rünnakule. Võtnud advokaadiks Maria Mägi-Rohtmetsa, nõuab Eesti Kontserdi nõukogult tutvumiseks välja kõik otsused ja muud dokumendid, mis sisaldavad uue juhi valimise konkursiga seotud teavet. Samuti  tahab Randjärv näha läbirääkimiste protokolle ja kirjavahetusi ning 24. oktoobril tehtud Eesti Kontserdi nõukogu protokolli ja otsust. Randjärv on jõudnud olla superõnnelik uue hiilgava ametikoha üle ja hingepõhjani nördinud, kui sellest ilma jäi.

Vanasõnagi ütleb, et pärast kaklust rusikatega ei vehita. Millele loodab Randjärv, pole praegu veel teada. Igatahes Eesti Kontserti ta ei juhi.

Kn

29 kommentaari
  1. Juhib 6 aastat ago
    Reply

    ikka! Just selelst ajast, mis Lainele endale sobib. Ja kui papihunnik tasku pistetud.
    Nii et Laine ei vigurda, ta ongi selline. ta ise tunnistas, et ta pole kunagi ühel töövestlusel käinud, alati on teda keegi kohale sokutanud. Ja nii ka nüüd. Selleks see jama Jürgeni abil tõstetigi, et sobimatu nõukogu laiali ajada ja uus meelepärane asemele sokutada. Seega saab Laine selle Kontserdi juhiks 100% kindlusega. Kas Vahtre Lauri ja Aaviksoo Jaak on juba meelest lännu? Nemad elavad ju nõukoglike põhimõtete järgi: kui ei saa, siis kuidagi ikka saab! Nad on ju ise ehtsad TIBLAD!

    • Nii see käib jah 6 aastat ago

      Ministri hinnangul oli Randjärv oma tegemistes väga aktiivne. „Ma ei liialda, kui arvan, et Randjärv on EK teemadel rääkinud saja inimesega. Ta oli väga aktiivne, väga vastik lobistina.“

  2. ikka see telefoniõigus 6 aastat ago
    Reply

    Paar päeva enne seda, kui Eesti Kontserdi (EK) nõukogu tegi Laine Randjärve osas saatusliku otsuse ja hääletas ta juhikonkursi võitjakohalt maha, oli endine kultuuriminister korduvalt helistanud nii peaminister Jüri Ratasele kui ka haridus- ja teadusminister Mailis Repsile. Kõnede eesmärk oli koguda toetust ja et nad oma alluvatele nii-öelda aru pähe paneksid.

    • nutueit, vä? 6 aastat ago

      Randjärv võiks presidendile ka rääkima minna kui muudele ministritele oli vaja kurta irw.. täiesti arusaamatu on, miks peaks pr Randjärv peaministrile midagi sellist kommenteerima helistades vms.. Hr Ratas ei ole isegi pr Randjärve erakonna esimees.. Igasugune vajadus sellisteks kõnedeks puudub, pigem meenutab see just telefoniõiguse kasutamise proovimist.
      Ja üldse miks peab Eesti Kontserdi ametikohale pürginud inimene andma selgitusi HARIDUSMINISTRILE? Ega Eesti Kontsert mingi muusikakool ei,ole!
      Reps teab väga hästi, et kui ta vastaks et püüdlust mõjutada ei olnud, siis ta jääks kohtlaseks.

    • Ratas 6 aastat ago

      in ju pugeja ning täidab iga väljapressimise, et hea välja paista. Ootab ju teda ees koostöölepe Kalda Kajakesega ning ei tohi eriti vahtu üles lüüa.

    • ettevaatust, kuri tuleb 6 aastat ago

      Lihtsalt tuleb ja võtab toore jõuga.Ohumärk ja tervise probleemid.Siia pole midagi lisada.
      Kõiki juhtivaid kohti tuleks puistata.Ega see pole ainus juhtum.
      Lisaks raamatupidamine,kus võib teha mida iganes.
      Pole ka välistatud fiktiivsed töökohad.
      Kui suur see ihaldatud palk ja hüved siis on,mida ihaldatakse.

  3. minister aeee 6 aastat ago
    Reply

    Selle jutupauniku osas on nüüd asjad teada, ise on ta seda usinalt levitanud. Kuid selgitage, MIKS ei ole ametisseastumise läbirääkimisi alustatud inimesega, kes samal konkursil järgmiseks jäi? Olid ju kõik, kes lõppvooru pääsesid, igati pädevad, ja neid olla lausa ligi kümmekond inimest. Miks raisatakse asjatult aega ja raha?

  4. armastasin rehwormmi 6 aastat ago
    Reply

    RE valetab nagu refile kohane- Reformierakonna poliitikutega seotud traditsiooniline küsimus ja alati vastuseta. Ometi ei sega erakonna populaarsust ja valitavust. Valijal haugimälu, mis teha.
    EKRE soov süsteemi reformida, näib õigustatud.

    • Karvik-minister võttis ju EK nõukogu maha 6 aastat ago

      Riigikogulased muudkui kurdavad, et tööd nii kohutavalt palju. Selle “pingelise töörohkuse” juures leiab Randjärv aega ja energiat sellisteks alatuteks manipulatsioonideks. Ja on inimesi, kes tema jaburdamisega kaasa lähevad.

  5. kihiseb ku kefiir 6 aastat ago
    Reply

    Ilmselt kihab kogu poliitiline ladvik sellest asjast. kes irvitab pihku, kes tunneb kaasa. aga jänkuke ei saa aru, et ainuke kes selles olukorras rumalaks jääb on ju tema. ja hämmastav, kuidas ta ei suuda üldse oma teo tagajärgi näha. ta tohutult lahmib aga üldse ei mõtle.
    See proua on ju Reformierakonna liige ja oskab oma hea käekäigu eest võidelda.Ta tahab jõuga oma kandidatuuri läbi suruda ja loomulikult suudabki seda teha.Kui juba terve Eesti kontserdi juhtkond peab tagasi astuma,millest me siis räägime

    • Teda 6 aastat ago

      ei huvita maine, vaid hüvitis ja soe kohake.

  6. Laine 6 aastat ago
    Reply

    Meenub, kuidas ta Laulupeol pulti hüppas.
    Ta tegi seda võimsalt ja rahvas ainult ahhetas !
    100 inimest läbi helistada ja manipuleerida.
    küsimus? Talle on avalikkuses ette heidetud, et ta polnud nõus palga, tööle asumise aja ega ka töölepingu kestuse mudeliga (1 aasta katseaega + 2 aastat + 2 aastat.
    Kas keegi üldse kahtleb veel, et see inimene sellele kohale ei sobi!!! masendav, millise ussitajaga on tegemist. õudne. Mõjuvõimuga kauplemine on asja nimi. Jänes tuleks vangi panna, sest tegu puhta korruptsiooniga. Mõjutas inimesi, kelle alluvad langetasid tema osas otsuseid. Samuti Jänesel oli mängus otsene rahaline kasu.
    Kui Randjärv sellele kohale pannakse, siis ma enam ei mõtlegi valida muud, kui EKRE.

    • aitab äkki? 6 aastat ago

      Sm.Jänes oli RE liikmena kunagi Tartu linnapea ,kes oma tööga hakkama ei saanud.
      Need on räpased poliitilised mängud, mille eesmärgiks on sm. Jänes soojale kohale sokutada. Sm. Jänes andis teada,et tema enne tööle ei tule ,kui Riigikogust saadav 20 000 eurone lahkumishüvitis taskus. Nõukogu pidas seda ebaeetliseks ja loobus sm. Jänese kandidatuurist. Seepeale laskis sotsialist Saar nõukogu lahti. Jänes peab oma koha saama… nii on see kuluaarides otsustatud. Täpselt sama moodi sokutati Aaviksoo TTÜ rektoriks. Vasakparteide kuluaarimängud ja tasuvate ametikohtade jagamine põhimõttel ,kus inimese võimekus ei mängi mingit rolli.
      Vasakparteide kartell on vaja lõhkuda! Aitab sellest palaganist!

  7. kõned paistavad segased olema 6 aastat ago
    Reply

    Ehk siis lõpuks ilmselt ikkagi Jänese kõne Ratasele mõjus. Ikkagi juudimammi helistas. Ratas kutsus Saare vaibale, Saar elas end nõukogu peal välja ja mis kõige olulisem- nüüd peaks kõigile selge olema, et nõukogu(de)l ei ole mingit iseseisvat otsustusõigust. Hämmastav, kuidas sotsid on endale juba vähemalt 10 aastat jobu rolli valinud. Mida Saar siis nüüd võitis selles koogutamisega? Loodab tulevikus sooja koha saada vastuteenena? Ei saa ta midagi, ta on end liiga alla lasknud selle jaoks, ega ta pole mingi alfa nagu Parts või Aaviksoo. Jobusi ei austa ka omad mitte.

    • Uus ongi too vana 6 aastat ago

      Jänes peab nüüd parteide tähtsamatele ninadele kõvasti kommi viima. Küll siis uus nõukogu ta ikkagi lõpuks pukki surub

    • to Kõned paistavad.... 6 aastat ago

      Ratas ütles seda mitmeid kordi raadiosaates Peaministritund , et jah Jänes helistas ja tundis huvi protsessi kulgemise vastu, aga küsimusele, ka Ratas kedagi ka mõjutas……vastus oli kindel EI. Ja seda meest tasuks siiski uskuda.
      Iga päev tuleb uudiseid ja mitte häid, täna siis eelarve puudujääk ja nõukogu laialisaatmine igati õige.
      Mis aga Jänesesse puutub, siis kangesti jääb selline mulje et mindi poliitikule kohaselt jalaga ust lahti lööma ja ei arvestatud sellega, et lahtulöödud uks võib tagasi põrkuda. No kui ei meeldi 1+2+2 ja mitu kuud hiljem tööle ja mina Venemaale ei lähe ja keegi ju ei tea mis palganumbrit seal veel nõuti. Minu lugupidamine kuulub neile kolmele nõukogu liikmele, kes sellisele käitumisele stopp märgi ette panid.

  8. kommionud 6 aastat ago
    Reply

    Olen hämmingus, kui madalalaubalised ja lapsikud on poliitikud. Kuidas kohtade jagamine käib”mina annan sulle kommi, sina mängid ainult minuga”. Nõme kui inimene ei saa hakkama elus, ilma kellegi abita. Ja sellised õpetavad omastehooldajaid elama, suunama, 40€elama,irvitus näol.

    • Lõpuks ometi 6 aastat ago

      Lõpuks ometi hakkab keegi sellele vastu.
      Korruptsioon, onupojapoliitika, poliitilised ametissemääramised jne

  9. Teen 6 aastat ago
    Reply

    kokkuvõtte: Laine on ahne intrigant.

  10. ei vigurda mette 6 aastat ago
    Reply

    Vaid elab nii, nagu temale kombeks.
    See on selle erirahva komme meie keskel.
    Kõike ahmivad endale ja teistele ei midagist!
    Kas keegi on huvitunud, kuidas oli selle jänise õige sünnijärgne nimi sünagoogis?

    • no eks ikka 6 aastat ago

      See pole vigurdamine. See on julm ronimine, mis ainult reffidele omane.
      Eelmises riigis olid ühel poolel. Nüüd tulid arvatavasti üle.
      Pettur on see saamatu naisukene.

  11. tüütu vanatädi 6 aastat ago
    Reply

    Nüüd saaks sellest mammist juba raamatu kirjutada.
    Näiteks reformarist juudas rahvast ja riiki lollitamas.
    Riigi käest raha välja pressimas.
    Aga, keda see huvitaks?

  12. Aga 6 aastat ago
    Reply

    kas keegi on küsinud, miks Jurka ja Indrek on asunud Laine poolele ehk tahavad teda Kontserdi etteotsa sokutada? Asi ju selles, et nii saaks ühe häälte röövli vaenlaste kasuks kõrvaldada! Kui saabki 1000 või 500 häält, on seegi üle keskmise, nüüd tooks ta aga 0 häält. Samuti poleks samatõhus röövel tema asemik.
    Seega, mida rohkem vastikuid nimekaid vastaseid kuskile soojale kohale sokutada, seda vähem jääb neil võitlusjõudu ja endal kergem karjaga mäeotsa rahva rahakoti juurde pugeda. Mõtlen õudusega, millega see seaminister Katariina siis hakkama võib saada. Võibolla laseb hoopis Tallinn-Tartu maantee üle svõtta, et sõitke TASUTA rongiga.

  13. issand anna armu 6 aastat ago
    Reply

    Rumal saab olla mitut moodi.
    Siinkirjutatu on vaid üks ja üksik selline võimalus.
    Kommentaatorid kipuvad ikka rehwide kombel jurama sellest, mis pole asjakohane ega artikkulis kerjutatu.
    Miks puudub inimloomal analüüsivõime?
    Seepärast,et ta pole saanud haritust.
    Ei oska ei pihta panna, ei taha panna.
    Juhe on ikka takka ära…

    • Ighar my Laine 6 aastat ago

      Bir insan eylemi olan göl dalgası, hala uzun süredir devam eden bir iştir.

    • Enial Ym Rahgi 6 aastat ago

      لا تزال موجة البحيرة ، وهي عمل بشري ، بمثابة عمل تجاري قديم

  14. vastik vastik 6 aastat ago
    Reply

    Wastik…Wastik!

  15. ei sigadust kesta saa 6 aastat ago
    Reply

    Konkursi lõpusirgel Eesti Kontserdi juhi kohast ilma jäänud praegune riigikogu liige Laine Randjärv (Reformierakond) ei jäta jonni ja nõuab advokaadi vahendusel, et temaga siiski tööleping sõlmitaks. Tartu Ülikooli äriõiguse dotsendi Andres Vuti hinnangul ei ole tal esitatud argumentide põhjal edu loota.

    «Mis puutub ühe poole väidet, nagu oleks riigikohtul seisukoht, et otsuse tühistamine ei ole lubatud, siis see ei ole õige,» kommenteeris Laine Randjärve advokaadi Maria Mägi-Rohtmetsa väiteid Tartu Ülikooli äriõiguse dotsent Andres Vutt. Ta lisas, et otsuse sisu ei saa ilmselt kahtluse all olla. «On üheselt arusaadav, et nõukogu ei soovi, et konkreetne isik oleks juhataja,» lausus õigusteadlane.

  16. tähelepanek 6 aastat ago
    Reply

    … kokkulepitust kaks kuud hiljem asuda tööle, sest mängus oli Riigikogu hüvitis.Randjärv mainib et oli 01.veebruarist nõus tööle asuma.Kes siis valetab?Protokollis peaks olema tõde üleval.Loogiliselt ei saa väidetava sõnamurdjaga töölepingut sõlmida

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.