Jüri Ratas Ansipile: mina olen valmis Eesti tuleviku üle debateerima

Euroopa Parlamendi istung. Foto AIVAR AOTÄHT/SCANPIX

Andrus Ansip on viimasel ajal Euroopa Komisjoni asepresidendina muutunud Eesti sisepoliitikas üha aktiivsemaks. Tema selline tegevus võib viidata asjaolule, et Reformierakonnal on valimisteni jäävate kuude jooksul veel vangerdusi plaanis. Kampaaniale särtsu andmise vahendina ei saa välistada ka tema erakonna peaministrikandidaadiks nimetamist. Sellisel juhul on peaminister Ratas valmis oma endise ametikaaslasega igal juhul debateerima.

Jüri Ratase hinnangul tulenevad Andrus Ansipi Reformierakonda toetavad kriitilised sõnavõtud lähenevatest Riigikogu valimistest. Küll aga leidis Ratas, et ekspeaministri mõtted väärivad arutamist. “Mina olen valmis Andrus Ansipiga debateerima majandusliku ebavõrdsuse, konservatiivse riigirahanduse, aga ka sotsiaal- ja hariduspoliitika teemadel ning loomulikult Euroopa Liidu ja julgeoleku küsimustes. Vahetaksime mõtteid Eesti elu edendamise, siseturvalisuse ning tugeva regionaalpoliitika üle Häädemeestest ja Kärdlast kuni Võru ja Narvani,” kinnitas Ratas.

Ratase arvates ei jäta viimaste päevade ja nädalate sõnavõtud kahtlust, et Ansip igatseb taas peaministri ameti järele. “Ainult, hea Andrus, ole inimeste vastu aus ja ütle selgelt välja, et soovid taas Reformierakonda juhtida ning asuda nende peaministrikandidaadiks,” lisas ta.

3 kommentaari
  1. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    Ansip on tõmbetuultes ja tänaseks on ta välja öelnud et tahab jätkata Euroopas voliniku kohapeal, aga oh õnnetust, selle inimese nimetab sinna järgmine valitsus kus ei pruugi reformierakond üldse ollagi. Seis on sedavõrd kehv et ebalev Ansip Suur ei saa seda mitte vaikides kõrvalt vaadata, vaid on asunud omale teed sillutama. Tema esimesed säutsud tänase valitsuse(õigem oleks öelda, personaalselt Ratase ja KE aadressil) on olnud nii südantlõhestavad et omaenda valitsemisaegadest vaatab mälust vastu üks suur must auk, mida lihtsalt ei MÄLETATA ENAM. Ja mida ei mäleta, seda poleks justkui olnudki. Arvestades sellega, et turmtule alt on välja jäetud tänased kaks koalitsioonipartnerit SDE ja Isamaa, annab ka see info teatud signaali valijatele. RE lihtsalt ei oskagi muudmoodi ühtegi valimiskampaaniat teha kui ainult KE rünnates ja süüdistades. Ja eks ole põhjust ka sest KE on peamine rivaal. Nüüd on asutud siis valget mustaks rääkima ja arvatakse et mida kõvemini karjutakse ja räigemalt seda tehakse, seda suurem on võimalus valija südamesse pugeda. Oh isver küll, kust küll selline arusaam on tekkinud.
    Mina ennast nii rumalaks ei lase tituleerida ja loodetavasti ka suurem enamus valijaskonnast. Mis siis ikka, las lärmavad, meie asi on terad sõkaldest eraldada. 4 aastat opositsioonis aitaks selle erakonna hävingule kõvasti kaasa ja toiduahel saaks ka välja vahetatud või meelt muutma pandud.
    Ma tahaks täitsa näha RE retoorika peastrateegi, kes sellise kampaania on välja mõelnud, mida nad etendavad. See on ju 1B klassi tase.

  2. Kujutan 6 aastat ago
    Reply

    ette, milline tühjade sõnade tegemine ja hüüdlausete valing sealt tulla võib. Ja milles võib 100% kindel olla, et ei tule mingit lahendit, vaid kõik taandub kummagi eesli enesekiitmisele, et kummal on pikemad kõrvad ja kumb kilab jubedamalt.

  3. Ete 6 aastat ago
    Reply

    Ansip võiks parem vait olla. Ta on palju halba teinud meie rahvale.Tema valitsemise ajal vaesus aina kasvas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.