Mihhail Korb: Eesti inimesed soovivad heaolu kasvu mitte poliitilist peksu

Mihhail Korb

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et Keskerakonna juhtpositsioon reitingutes tuleb tasakaalukast ja ühiskonda siduvast poliitikast ning usaldusest peaminister Jüri Ratase vastu.

Korb tänas toetajaid ning ütles, et viimane kuu on näidanud Keskerakonna tugevust peaministrierakonnana ning Jüri Ratase vajalikkust ja võimekust valitsuse juhina. „Eesti inimesed soovivad näha heaolu kasvu, mitte poliitilist peksu. Keskerakond on näidanud viimastel nädalatel selgelt, et tasakaalukas ja ühiskonda ühendav lähenemine pole poliitikas mitte lihtsalt viisakus, vaid vajalikkus. Mul on siiralt hea meel, et Eesti inimesed hindavad neid Keskerakonnale omaseid vaateid,“ sõnas Korb.

Ta lisas, et peaminister Jüri Ratas tõestas nii poliitikavaatlejatele kui ka valijatele, et suudab kõige keerulisemates olukordades säilitada rahu, võtta vastu vajalikke otsuseid ja töötada ühiste eesmärkide nimel. „Eile vastu võetud riigieelarve oli katsumus, kus oponendid lootsid kaks aastat töötanud valitsuse põrumist. Suurem tähelepanu tervishoiule, sisejulgeolekule ja haridusele ei jäänud ära, koalitsioon püsis ning töövõime ja –tahe on kõigil koalitsiooniliikmetel jätkuvalt tugev,“ tõi Korb välja.

Ta lisas, et kuigi Reformierakond on püüdnud maalida Eesti elu võimalikult tumedates toonides, pole see õnnestunud, sest tegelikkus on midagi muud. „Põllumehed ega arstid ei pea enda kuuldavaks tegemiseks kogunema Toompeal, miinimumpalgalt ei võeta ebaõiglaselt tulumaksu ning keskendutakse kõikidele ühiskonnagruppidele, sealhulgas eakatele, kelle pension on jäänud ammu ajale jalgu ja allapoole vaesuspiiri. Need küsimused on olulisemad kui õllehind või jõukamate toetamine nende tulumaksuvaba miinimumi tõstes,“ leidis Korb.

Täna avadatud EMORi uuringute järgi tõusis Keskerakond toetuselt esimeseks ning teisel kohal olev Reformierakond langes 6% võrra. Keskerakond on liidripositsioonil ka Turu-Uuringute küsitluses, kus vahe Keskerakonna ja Reformierakonna vahel on 11%. Toetust on kasvatanud EKRE, kelle vahe teisel kohal asuva Reformierakonnaga on mõlemal juhul 3%.

7 kommentaari
  1. Äkki 6 aastat ago
    Reply

    Miška näitab ka ette, millise mõõteriistaga seda HEAOLU mõõdetakse? Et oli 1272,34674532 palli aga nüüd 1272,34674533 ehk ROHKEM!

  2. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Heaolu kasvu näitab kõige ilmekamalt “rahvavalitsuse” sihikindel töö hindade pideval kasvatamisel

  3. oleks.... 6 aastat ago
    Reply

    …kena kui teie sm. Korb (meie kaitsja NATO vihkaja) tooks siis välja, miks Keskerakonna reiting tõusis. Teatavasti olete vene partei ,kellel on ka veidi eestlastest toetajaid. Üle 80%- valijatest on eestlasi vabadusest vabastanud sovietid + nende sama mõttemaailmaga järglased. Eesti rahvusest valijate arv kõigub 12-18%, osa ongi valmis teiega kaelakuti koos eestlust välja juurima, osa on aga teiesugused saajad, kus midagi ilma saab (olgugi teiste arvel) ollakse kohe jaol. Ülejäänud eestlaste hääled killustuvad erinevate parteide vahel.Ka sotside hulgas on anvelte, lauristine, allikuid, kes “ideede” nimel on valmis oma rahva hävitama. Nii,et uhkustada pole teil küll millegagi—-üks vägisi ennast siiapressinud “vabastaja” on nüüd suur otsustaja. Mina häbenen ausalt neid eestlasi, eesotsas Rattaga, kes teiesugustega Eestit hävitab ja tahab muuta samasuguseks, nagu on Venemaa, kuhu te mitte üks tappes ka ei lähe, kuigi vingukoor ülistab seda maad ja tema sõjardist presidenti hommikust õhtuni. Kurb ja valus, et me laulsime
    end vabaks näiliselt, sest venelased jäid meie kaela peale.

    • Ei 6 aastat ago

      maksa süüdistada sm. Kurba. Tema võtab koostöölepingut oma peremehega sõna sõnalt ja püüab seda ka tõsimeeli ellu viia. Mõni teine loomulikust ahnusest teeskleb ja võib olude muutudes peremehe kremlis reeta, sm. Kurb on juba loomult selline ning teda reetmises juba ei kahtlusta.

    • to Oleks 6 aastat ago

      on näha jah, et sa vihkad, seda poleks olnud vaja isegi välja kirjutada. See ju kaugele välja paista. Aga mis on sellel ühist konkreetse artikliga? Ja argumenteerimine ei kuulu ühegi vihkaja arsenali, ka see on teada. Ja iga artikli(puu) juures jala tõstmine on ka teada. Kas midagi uut ka oodata oleks? Kuidagi kulunud ja närune on see teie retoorika ja nagu näha, kasu kah sellest pole. Ikka on KE populaarseim.

  4. to,to "oleks" 6 aastat ago
    Reply

    Vihkan jah, ja kogu südamest. Venelane on ainus rahvus maailmas, kes kutsub esile ainult negatiivseid emotsioone, on ju nemad otseselt süüdi paljude rahvaste nii vaimses kui füüsilises “vägistamises”. Paljud turismi sihtriigid ei pane teisi rahvusi venelastega ühte hotelligi, meid surutakse nendega vägisi koos elama ja neid taluma. Venelane ongi nagu “pahaloomuline vähkkasvaja” (vabandan, kuid see on parim kujundlik võrdlus) ,kes mürgitab iga elusorganismi, kuhu parasiteerima tuli ja peale “vabastamist” jäi. Kõige ebaeetilisem on, et selline trügib häbenemata allutatud rahva üle võimutsema ja seda eestlaste (Jüri Ratas ja tema eestlastest valijad ja partei liikmed) toel. Meie venelaste käe läbi paljukannatanud esivanemad pööravad hauas valusalt oiates ümber ja samas ei häbene Ratas silmakirjaks nende hauale pärja panemist. Ausalt nagu segapudru on see Keskerakond, igast taldrikust tahab ampsu, kaitsta vabadusest vabastajaid ja püüda meeldida eestlastele. Jüri Ratas on muidugi oma isikuomadustelt seni parim peaminister–väga töökas, suhtlemisaldis, kohusetundlik ,südamega töö juures, isana –,abikaasana kindlasti väga hea. Kuid tema olemust määrib semutsemine Kõlvarti, Toomi, mõlemad Korbid jne. ja kõigi nende raudhammastega, pealepressivate umbkeelsetega, kes oma sabateid 9 mail peavad, tähistamaks ühe pisirahva üle võitu. . Ratas mitte ei ehita Eestit vaid likvideerib seda ja ikka temale omase kohusetundlikusega. Mis sellest riigist järgi jääb—ole näha 5-10 aasta pärast kui Keskerakond võimul on. Endiselt kaeblevad venelased, et eesti neiu neid vene keeles ei teeninda, või hoopis surutakse eestlastele taaskord vene keel kohustuslikuks. Nii ma tunnen ja julgen ka väljendada. Kui ikka austus ja armastus puudub—on sundabielu kunagi ikka hukule määratud.

    • Mõned 6 aastat ago

      rahvused juba on ajaloost pärit teisi orjastavad rahvused, nt inglased, prantslased, venelased, hispaanlased, portugallased, hiinlased, araablased, türgid. Nende puhul pole ime, et nad ükskõik kuhu sattudes peavad ennast asukohamaa pügalikest tähtsamaks ja neid ka põlgavad. Kui nad saavad vastupõlguse osaliseks, siis on nad solvunud ja kukuvad kaebama, et nendega ei arvestata ja neid kiusatakse taga. Üheks tagakiusamise vahendiks peavadki nad keelt, sest ise peavad kolonistid oma keelt peamiseks ega taha kuidagi alamrassi keelt õppida. See ongi põhjuseks, miks okupandid ja nende järglased on samasuguse mõtteviisiga ning ei soovi asukohaelanikke tunnistada. Vanka on samasugune, et külla saabudes tahab ta varsti olla peremees ja panna küllakutsuja teenri rolli.
      Paljudel on see geenides ning seda pärandatakse edasi. Seepärast ka korbid, tšernogoorovad ja muud nendetaolised pidevalt oigavad, et nende “õigusi” rikutakse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.