Ratas: Keskerakond ei luba Eestit tagasi minevikku pöörata

Jüri Ratas kõnet pidamas

Keskerakonna valimiskonverentsi kõnes ütles erakonna esimees, peaminister Jüri Ratas Reformierakonnale vastandudes, et valimised saavad olema põhimõttelised – kas Eesti läheb edasi või tagasi.

Ratas sõnas erakonnakaaslastele, et taaskord otsitakse valimiste põhiteemat ning keskendutakse nii majandusele, maksudele kui ka sotsiaalpoliitikale, lubatakse pikka plaani ja heidetakse üksteisele ette selle puudumist. „Mulle tundub, et olukord on tegelikult hoopis lihtsam.  Meie ees seisab ainult üks põhimõtteline valik – edasi või tagasi. Kas liigume edasi õiglasema, tugevama ja hoolivama riigi suunas või läheme tagasi Reformierakonna valitsusaega?“ küsis Ratas.

Ratas tõi välja, et muu hulgas tuleb igal Eestimaa inimesel küsida, kas panustame tervishoidu ja ravijärjekordade lühendamisse või sõltugu inimese tervis tema rahakotist, kas toetame erakorralist pensionitõusu või lollitatakse eakaid tühjade loosungitega, kas tõstame madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekuid või keskendutakse ainult kõige jõukamate heaolule. „Keskerakonna jaoks ei ole valimiste võitmine eesmärk omaette. Meie jaoks on valimisvõit määrav, sest soovime ehitada tugevat, hoolivat ja kasvava rahvaarvuga Eesti riiki. Õiglast riiki, kes hoiab kõiki oma inimesi, mitte ei vastanda siinseid kogukondi. Riiki, kes seisab igaühe heaolu ja võrdsete võimaluste eest. Riiki, kes ei jäta kedagi maha,“ kinnitas Ratas.

Ratas viitas seejuures ka suurima opositsioonierakonna põhisõnumile, mille järgi ihatakse taga vanu aegu, mil oldi veel võimul. „Mõne reformierakondlase mälus võis ju nende ajal olla muru rohelisem ja taevas sinisem, aga tegelikult olime vaesem, lõhestatum ning kahaneva rahvaarvuga riik.  Keskerakond ei lase Eestit tagasi pöörata! Keskerakond läheb edasi, mitte tagasi ning kutsub kaasa kõiki Eestimaa inimesi,“ rõhutas peaminister.

Ta sõnas, et see, kuhu Keskerakond tahab jõuda, on tuleviku Eesti, milles suurte eesmärkide saavutamiseks ei aita eilsed lahendused. Ratas tõdes, et ees seisab väga palju tõsiseid väljakutseid: arstiabi järjekorrad on jätkuvalt liiga pikad ning palgad ja pensionid madalad, ühiskonnas valitseb lubamatult palju vaesust, ebavõrdsust ja tõrjutust. „Töötame edasi, et pakkuda kõigile Eestimaa inimestele parimat võimalikku olevikku. Ja pingutame veelgi enam selle nimel, et tagada oma lastele ja lapselastele helge, parim tulevik,“ ütles Keskerakonna esimees.e

Kesknädal.ee

16 kommentaari
  1. ÕIGLANE 6 aastat ago
    Reply

    riik kõigile, ÕIGLASEM keskbandele ja KÕIGE ÕIGLASEM keskbande klikile!

  2. Kas 6 aastat ago
    Reply

    pealkiri on ähvardus, et mingile iseseisvale Eestile kindel EI? Nagu kommud eitasid NSVL-ist pääsemist. Tahtis ju Edgargi Venemaa miljardeid varastada vabalt ühinenud liiduvabariigina, kuid üldine iseseisvustahe keeras selle käsu ümber.

    • to Kas 6 aastat ago

      kes sind ahistab? Me oleme iseseisev riik, mida sul veel vaja on. Tahad türanni etteotsa või? Ei saa, ei tule kõne allagi.

    • Kui 6 aastat ago

      oma põhiseadus pole ülim, siis pole tegu ka iseseisvusega. Oled vaid üks lollikestest, keda sõnadega on kerge ära petta.

  3. erakond..... 6 aastat ago
    Reply

    …kes upitab eestlaste vaenulikke soviette , eriti vastuvõtmatud Toom ja Kõlvart—esimene ootab mõnuga, kuni eesti keel kaob, seega tahab eestlastele matuseid pidada (ikka selles vaimus, mida harrastab Venemaa läbi aasta sadade—väikestele jalg kaela peale, maa endale, maavarad “loomulikult” ,silmakirjaks laseme neil vahest lavalaudadel ja rahvariietes laulda ja tantsida), teine kasvatab edasi umbkeelseid “maailmakodanikke”. Kas saab veel alatumaks minna, kui sellisele alatule Toomile, antakse Eesti Vabariigis, mille “Põhiseadus” kohustab hoidma nii eesti keelt kui kultuuri, seega hoidma alles ka selle riigi põlisrahvas, mis määravadki selle riigi “näo” (kui ei oleks eestlasi, oleks siin ju samasugune vene kloaak, kui Venemaal on, kuhu see peletis ju minna mingil juhul ei taha) veel ministri portfell. “Keskerakond ei luba Eestit minevikku pöörata”; ütleb Ratas. Just seda sa teedki, muudad inimesed nende endi rahade eest teist sõltuvaks, kasvatades abituse sündroomi, upitades vene politrukke võimule, suurendate ja laiendate vene keele kasutusala, kasutate riigile vaenulikku telekanalit umbkeelsete meelitamiseks. Seega just teie pöördute minevikku—nõukogude aegadesse. Pole vaja valetada, aga ilmselt on teie võimuiha sama suur kui oli Savisaarel.

    • to Kui 6 aastat ago

      õnneks on meil põhiseadusega kõik korras ja õnneks ei muudeta siin põhiseadust ka nii kergekäeliselt nagu üks meie naaberriigi juht pidevalt teeb ja oma võimu tsementeerib. Meil on põhiseadusega kõik korras ja need, kes maailmamuresid püüavad meie põhiseadusesse kirjutada on pigem ise manipuleeritavad ja ullikesed, nende hulgas ka sina.

    • Sellepärast 6 aastat ago

      meil põhiseadust nii jõhkralt rikutaksegi, et seda pole viidud aja nõuetega kooskõlla. Teiseltpoolt tuleks neid põhiseaduse rikkujaid karistada aga pole seni kuulnud ainsastki juhust. Kõik senised riigikogud on olnud põhiseaduse vastaselt valitud, Eiki Nestor suurima kurjategijana algusest peale aga õige mees pealekauba.

  4. Eks me ole 6 aastat ago
    Reply

    samalt mehelt ennegi kuulnud lubadusi ja enam ei usu. Elu olevat palju parem kui enne. Kõik hinnad on tõusnud ja tõusevad veel. Veebruaris tõuseb elekter üle 30 %. Sellega hinna tõus saab jõu sisse. Pensionärid otsigu nael seina sisse löömiseks mille otsa proteesid riputada. Tualett paberit vaja ei ole. Ämblik punub võrgu.
    Elagu õitsev elu. Elagu lubadused.
    Vanasti ootasime valget laeva. Seda ei tulnud. Nüüd hea elu horisondi taga ja meile ligemale ei tule.

    • ära valeta 6 aastat ago

      pole ma saanud ühtegi teadet selle kohta et elektrihind veebruaris tõuseks. Kui sa pead silmas börsihinda, siis selles riiki süüdistada on ikka erakordselt rumal ja börsihind ei ole jääv suurus, see võib küll teatud hetkedel muutuda asjaolude kokkulangevusel. Käia Kesknädalas ainult kõiges KE süüdistamas on lihsalt nii mage ja tülgastav, et võiksid endale asendustegevust otsida. Tee midagi kasulikku ja ära vingu nii palju, magavale kassile hiir suhu ei jookse. Kõik hakkab iseendast pihta.

    • Keskbande 6 aastat ago

      pimeusklikel on lol komme mitte midagi ette näha. et veel ei ole seda ja veel pole teist. Aga kui juba käes on, siis kukutakse hädaldama, miks varem ei hoiatatud. Ja süüdi on kõik teised, ka tegelikult hoiatanud. Pime ja loll usk on meile pidevalt kahju teinud, kuid millegipärast meie puupead selelst ei õpi.

    • to Keskbande 6 aastat ago

      pimeusku on meil ühe teise erakonna valijad, kes aina hoitavad millegi kurja ja halva eest, tuues samal ajal näiteid kasvõi teiseltpoolt maakera. Me elame siin ja praegu ja kus on see õudus, millest juba viimased 5 aastat räägite. EKRE ei saa võimule, sest õnneks on suurem enamus erakondi teiega koostöö välistanud. Ja mina omalt poolt ütlen, et sellest 20% näete vaid und. Pinguta siin mustamisega palju tahad, valijad on sinust kordades targemad.

    • Konservantide 6 aastat ago

      hoiatused on asja eest. Mutukate suund pole mitte Euroopast neegrite ega muslimite juurde, vaid vastupidi. Kui sel aastal mutukaid tulebki vaid mõnisada tuhat ning vähem kui 2015.a, siis see on vaid ajutine nähe. Nagu vaikus enne uut tormi. Mitte ükski EL-i tuumikliiduvabariik pole vastu võtnud ühtki tõhusat meedet, et oma rahvast parasiitide ja kurjategijate vastu kaitsta. Ikka sama võltssallivus nagu seni. Kuna nüüd on mutukate rändega äritsejatel lugu selge, et nemad tulevad ikka puhtalt ja rikkalt välja, siis peagi lähevad käiku uued hoovad. Pealegi on neid mutukaid Euroopas juba sigitamispesad ees ja paljudes linnades tegelik ehk sisuline võim käes. Kui täna on kuskil 100000 sigitamisvõimekat paari, siis 20 aasta pärast on nende peres lisaks neile veel 500000 last ehk juba sisemistest ressurssidest saab 700000 täieõiguslikku kohalikke tavasid vihkavat elukat. Ning neid peab ülal pidama juba kohalik elanikkond, see kes TÖÖL KÄIB. Mutukad aga ajavad möla ja käivad abiraha nuiamas ja vara röövimas.
      Nii et vaja oleks vaid pisutki matemaatiliselt mõtelda ning vaadata ka kaugemale kui 3. märtsi hilisõhtu. Tuleb vaadata sinna, kui kasvamisõiguse saavad meie lapsed, lapselapsed, lapselapselapsed ja edasi. Kui sinu tütar eelistabki imeda neegri türa, on tema häda. Neid meil on, kuid siiski mitte selges ülekaalus.

  5. Ratasele. 6 aastat ago
    Reply

    Tee Simsonile “tuul” alla. Pär4numaal jälle kaks autot koos ja surnu olemas.
    Simsoni sõnul ei valita õiget sõidukiirust. Tegelikult Simson ei kõlba sellele ametile. Tee plats puhtaks.

    • irw 6 aastat ago

      Simsonifoob on siin jälle süüdistamas kui midagi kuskil juhtub. Võta teadmiseks, et ükskõik kes on majandusministriks, siis teedel juhtuvad ikka õnnetused edasi, need ei lõpe mitte kunagi ära. Ma teen nüüd sulle tuule alla.

    • Küll 6 aastat ago

      pärnakad teevad Katale tuule alla. Juba raudtee kaotamise pärast. Ja pole vaja Pärnusse Nato sõjalennuvälja. Rahvas vaid seda praegu veel ei tea, kuid kui see on valmis ja müra igal õhtul, siis on hilja. Nii et ainus lahend on Kata maha hääletada ja keskbande takkaotsa.

    • to küll 6 aastat ago

      Vaata, eks see valimistel paista ole, aga sulle niipalju teadmiseks, et miskipärast need pärnakad seda raudteel reisimist väga ei harrastanudki. Ju oli teekond liiga pikk ja rongijaam vales kohas, et sõitjaid ei jagunud. Kui tuleb RB, küll siis sõitma hakkkavad kui tunniga Tallinnasse saab. See et Simson maha hääletatakse on paraku su märg unenägu ja selleks ka jääb. Näen, et pingutad kõvasti, aga sa hoia hinge kinni et ta veel sinu iidolile seal Pärnus ära ei tee valimistel, vaat see oleks juba väga pläss lugu sinu jaoks. On ju nii ekreiit.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.