Reformierakond alustab konsultatsioone SDE, Isamaa ja Keskerakonnaga

Foto: Scanpix

Reformierakonna juhatus otsustas esmaspäeval kohtuda lähipäevil Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonnaga, kirjutab rahvusringhääling.

Esmaspäeva õhtul kohtus Kaja Kallas riigikogus Keskerakonna esindajatega. Keskerakonda esindasid kohtumisel Jüri Ratas, Mailis Reps ja Kadri Simson.

Samuti kohtusid Reformierakonna esindajad varem Isamaa esindajatega.

“Valimistulemuse järgi on Reformierakonnal valitsuskoalitsiooni moodustamiseks kaks võimalust, kas koos Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga või koos Keskerakonnaga. Soovime kõigepealt konsulteerida võimalike koalitsioonipartneritega,” ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Reformierakonna delegatsiooni kuuluvad Kaja Kallas, Jürgen Ligi, Taavi Rõivas, Arto Aas ja Erkki Keldo.

Kallas rõhutas, et tegemist on konsultatsioonidega ühisosa kaardistamiseks ning mitte veel läbirääkimistega koalitsiooni moodustamiseks.

“Katsume leida ühisosa rohkem kui märkida maha punaseid jooni. Punased jooned võivad viia meid kõiki ummikusse. Eelkõige esmajoones keskendume ühisosale,” lisas ta.

EKRE jääb konsultatsioonidest kõrvale. “Meil ei ole mõtet teha nägu, et leiame ühisosa. Kui seda ei ole, pole mõtet mängu mängida,” ütles Kallas “Aktuaalsele kaamerale”.

6 kommentaari
  1. meelis 5 aastat ago
    Reply

    keskerakond

  2. Ütlesin 5 aastat ago
    Reply

    kohe et Kaja eelistab pedesotse ja isamaareetureid. 56 kohta on rahva nöökimiseks küllalt.

  3. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Küllap tuleb sama nõme valitsus kus koos on Reformierakond, SDE ja Isamaa. Midagi ei muutu.Vaesus hakkab jälle kasvama, töötulemuste asemel jätkavad reformistid oma laimukampaaniat, Ehk reformierakond polekski nii halb kui seal poleks kõige suuremat kurikaela Krossi, Ligi, Michalit, saamatut poliitikut Rõivast, vastiku suuvärgiga Randperet, äärmuslikku ja mitte midagi head meie rahvale tegevat Paeti, reeturit ja endale kindlustanud riigikogus koha tänu oma eksmehe laimule Toomastit. Kuigi sotsid ei saanud koos Reformierakonnaga koostööd teha lähevad nad nendega koalitsiooni sestvõimuiha on suur.Kui muidugi kutsutakse. Ka Isamaa läheb.

  4. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Aga ehk peaksidki keskerakondlased koos reformistidega riiki juhtima, siis ehk jäeksid ära reformistide laim, ärapanemine ja valed. Ehk hakkavad nad siis tööle ja ei raiska oma aega niisama. Ehk tehakse siis midagi õigesti ka keskerakondlaste abiga.

    • Lihtsalt 5 aastat ago

      trollid otid-eled-janed ja muud burešinlased, peale kaklust pole teil mõtet enam rusikatega vehkida. Sai teie mooses kunagi haledalt lüüa, nüüd ka lengid-õudekid ja muud klounid – püüdke tasapisi oma kibestumises olukorraga lõpuks leppida. Keskerakond saab ilma teiesugusteta ka hakkama, pole mõtet oma rumalaid üllitisi pidevalt usufanaatik harry kombel ülesse riputada.

  5. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    Üsna loogiline, et IRL ja Sotsid lähevad Reformivalitsusse sest mis neil muud üle jääb enamik neist ongi ju kapioravad. IRL koos EKRE-ga koaleeruksid KE-ga aga tõenäoliselt mitte kohe. IRL pressiks kõigepealt oravatelt midagi välja ning siis tuleksid kahe aasta pärast oma juudijutuga Jüri juurde. Ükspuha kellega aga RE-d tuleks koalitsioonis vältida: see seltskond esindab väga jõuliselt ent väga kitsa valijasegmendi huve riputades oma tegelikele kavatsustele paksult populistlikku puudrit peale . Kujutate ette: nemad lubavad pensionitõusu 200 eurot!!! Kus te kullakesed 17 aastat olite oma pensionitõusuga? Nemad lubavad KÕIGILE 500 eurot tulumaksuvaba miinimumi. Kus te 17 aasta olite oma miinimumiga!?? Kust see lahkus siis nüüd üleöö saabus?

    Anu Saagim ütles teravalt , et eestlane on oma valikutes lihtsameelne ning loll. See on üksnes osaliselt tõsi, kõik kindlasti lollid ei ole .Lollid on kindlasti need kelle võimuses oleks aga kes e-hääletamist ära ei kaota . Kui e-valimised ka oleksid 100% turvalised hääle edastamise mõttes siis nad on ju 100% manipuleeritavad sisulises mõttes e. seda ei le võimalik kontrollida kes tegelikult kelle nimel mingi id kaardiga hääletas. Taoline kontrollimatu võimaluse olemasolu muudab meie valimistulemused mittelegitiimseks kuna eksisteerib reaalne ja kontrollimatu võimalus valija tegeliku tahteavalduse manipulatsiooniks. See on valimiste paroodia kui nt nädal aega saab suvalises õllebaaris joomases seltskonna naljade saatel kõigi nähes e- hääle anda nt oma vanaema id- kaardiga aga hiljem n.ö. valimspäeval valimisjaoskonnas toimub rangelt reglementeeritud tseremoonia komisjoni liikmete ja vaatlejate valvsa pilgu all .
    Kui ühel puhul nädal otsa hääletaja isikutuvastus on formalne ja valimisprotseduuri salajasust ei kontrollita siis mille krdi pärast ühel päeval kõike seda tseremoniaalses vormis vaja on? See on umbes sama kui vene piiril toimuks meiepoolne nägude kontroll üksnes pühade ajal: ülejäänud ajal saaks läbi nii, et näitad kaugelt piirivalvurile suvalise passi kaani-e,.. on täitsa olemas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.