Kõlvart EKRE-st: nende lähenemisviisiga ei saa riiki hallata

Mihhail Kõlvart Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Keskerakondlasest Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnul peab Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) koalitsioonikõnelustel seniseid väljaütlemisi pehmendama, vahendas rahvusringhääling.

“Tuleb tunnistada, et minu jaoks on koostöö nendega väga kaheldav, sest selle partei juhtide avalduste kohaselt ei saa öelda, et neil on arusaam, et iga Eesti ühiskonna liige on väärtus. Sellise lähenemisviisiga ei saa riiki juhtida,” ütles Kõlvart venekeelsele “Aktuaalsele kaamerale”.

Kõlvart ei andnud otsest vastust küsimusele, kuidas Keskerakonna venekeelsed valijad reageeriksid võimalikule koalitsioonile EKRE-ga.
Tema sõnul ei saa praegu rääkida koalitsioonilepingust kindlas kõneviisis, kuna alles järgnevad tegevused määravad tulevase valitsuse poliitika ning ta tahaks näha, et EKRE suudab ära kuulata teised koalitsioonipartnerid.

“Ja mis on kõige tähtsam – nende enda retoorika pehmendamine,” rääkis Kõlvart, märkides, et selline koalitsioon tundub talle isiklikult kahtlane.

Kõlvart hääletas koos Yana Toomi, Vadim Belobrovtsevi ja Raimond Kaljulaidiga Keskerakonna juhatuses EKRE-ga võimuliidu moodustamise vastu.

9 kommentaari
  1. Kui 5 aastat ago
    Reply

    Kimmile ei meeldi, hüpaku koos Raimondoga pedesotsidesse. Ja võtku oma Jaana ja korbikesed samuti kaasa.

  2. Mis 5 aastat ago
    Reply

    Kimmile ei meeldi? Et eestlane seisab oma Eesti eest? Et eestlane soovib tagasi okupeeritud ala 4,7% 1920.a-sest eesti vabariigist? Et eestlane tahab rääkida Eestis eesti keelt? Et eesti lapsed saaks käia eestikeeles koolis, mitte selle filiaalis? Las Kimm ütleb otse need asjad välja, äkki saaksime liituda Tšosönniga?

  3. Miks ei saa? 5 aastat ago
    Reply

    Esimene samm on:
    kõik eestlased õpivad ära korea keele.
    Teine samm:
    lõpetavad oma peaga mõtlemise.
    Kolmas samm:
    Põhja-Koreaga liituvad kõik, ja võtavad omaks kombed lõppude lõpuks.
    Enne Kimmi siin kombeid ei olnud, aga nüüd on.
    Üks sõber Kimmil küll oli, aga selle lasi ta ise kogemata katki koos politseivormiga, millest oli väga kahju Kimmil ehk Kõlvatul.

  4. Nüüd oleme siis niikaugel, 5 aastat ago
    Reply

    et mingi kili tuleb eestlastele õpetama, kuidas elada. Varsti tuleb meile veel Põhja-Korea elustiili juurutama, ega hullu tea.

  5. Aivar 5 aastat ago
    Reply

    Miks te seltsimehed poogite Kõlvartile seda põhja koread külge? See bratets ei tea peale vene ja puutinluse midagi. A, bratva keelt ka

  6. Kuulsin 5 aastat ago
    Reply

    kuidas Kimm täna hommikul vikris oigas, et kohe astuks kuhugi aga pole kuskile astuda, vaja tulevikule mõelda.

  7. Nii 5 aastat ago
    Reply

    Kui te kirjutate kommentaare siis palun ilma vigadeta ja viisakalt.

    • Meil 5 aastat ago

      on vead niivõrd levinud, et on lausa riiklikud.

  8. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonnal pole kellegagi ühineda. Teist sellist erakonda pole kes hooliks kõige rohkem meie rahva elatustaseme tõusust kõigile inimväärse elu kindlustamisest. Mis teha kui meie paljudele inimestele läheb korda rohkem vihavaenu õhutamine, laim ja vassimine kui töötulemused. Vaid Keskerakond saab hääli tublidelt inimestelt töötulemuste järgi. Kui töötulemusi pole peab hääli kuidagi teisiti saama mõjutades inimesi. Ega EKRE pole erand ja ka tema sai aru et vaikselt asju ajades hääli ei saa ja rõhus nende inimeste tunnetele kes ei salli vene rahvusest inimesi. Meie teisest rahvusest inimesed on paljud siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestit oma kodumaaks. Kõikidesse eestimaalastesse tuleb ühtemoodi suhtuda. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse ühtemoodi hästi. Vähemalt pole EKRE laimanud keskerakondlasi nag seda tegid reformierakondlased. Ega Isamaa pole ka hea partner. Neil on tähtsam kui inimeste heaolu saavutamine sõjaohu teavitamine. Nemad on kaitsjad, võõrvägede sissetoojad, NATOga semutsejad ehkki see orgsnisatsioon pole kunagi kedagi kaitsnud. Tegelikult teavad nad väga hästi et Venemaa ei kavatse meid rünnata vaid tahab meiega hästi läbi saada ja kui ründakski ei läheks ükski riik Venemaa vastu sõtta. Ega polegi ühtegi erakonda kellega saaks rahulikult koostööd teha pidades peamiseks meie rahva vaesumise peatamise.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.