Hiiumaa näide: tasuta sõit on toonud rahva ühissõidukitesse

Aasta esimese nelja kuuga kasutas maakonnaliini bussi 49 679 reisijat, aasta varem samal ajavahemikul 38 547 reisijat ehk tehti üle 11 000 reisi rohkem, kirjutab Hiiu Leht. 

“Reisijate arv meie maakonnaliinidel on märkimisväärselt kasvanud, nagu kogu Eestis,” kinnitas Hiiumaa valla ühistranspordispetsialist Piret Sedrik. Võrdluseks, et kui mullu oli aasta alguse neljal kuul kõige rohkem reisijaid, üle 10 000 märtsikuus, siis tänavu märtsis sõitis maakonnaliini bussiga 13 000 reisijat, aprillis aga juba 13 739 reisijat.

Oma osa reisijate arvu kasvu annavad nii tasuta sõit kui tihedam liinivõrk – nii läbisid maakonnaliinide bussid mullu nelja kuuga 198 000 liinikilomeetrit, tänavu sama ajaga aga juba 207 000 liinikilomeetrit. “Hea on tõdeda, et nõude-liinid toimivad hästi – inimesed teavitavad oma sõidusoovist bussijuhti või GoBus Hiiumaa esindust telefonil 517 8592,” selgitas Sedrik.

Nõudeliini maht on olnud igakuiselt ligikaudu 2000 liinikilomeetrit ehk vajadus liinide lõikes on olnud kuude kaupa erinev. “Aasta lõpus teeme kokkuvõtteid ja kui on näha püsiva liini vajadust, siis saame selliselt ka lepingut muuta,” ütles Sedrik.

Ta juhtis tähelepanu, et järgmised muudatused sõiduplaanides on juuni alguses, kui kaugliini sõiduplaan muutub tavapäraselt suviseks ja seetõttu korrigeeritakse ka osasid maakonnaliine, ja 12. juunist, mil koolid suvepuhkusele lähevad.

BNS

9 kommentaari
  1. Ei 5 aastat ago
    Reply

    taha võltstasuta kaudselt rohkem kooritavat bussisõitu! Nüüd sõidetaks elinna ka ainult 1 saia järele ja bussid on täis ning paljud ei saa pealegi. MAHA SOTSIALISMUS!

    • Vaagija 5 aastat ago

      Kas rööv-… kauboikapitalismus on parem?

    • Asi 5 aastat ago

      pole su tundelises hinnangus, vaid erapooletus tunnustamises, et igaüks peab oma töö eest ka vääriliselt saama ega elama teise kulul nagu sina, salakommunist Vaagija edukast ümberkasvatuslaagrist Siberis.

  2. to ei 5 aastat ago
    Reply

    ÜKS PISUKE HEA ASI SAI OMETI TEHTUD !
    LÄHEN JAH ÜHE SAIA JÄRELE, KUI MUL TASUTA SÕITU POLEKS, SIIS EI JÄTKUKS SELLE SAIA JAOKS JU RAHA, POOLEARUGA EI-taja.
    EGAS MINA SAA VAHEMERE ÄÄRDE PIKNIKKU PIDAMA. ONGI SUUR MURE! SNICKERSI KOMMIBATOONI OSTSIN JA SEAL ON KIRJAS, ET TULEB LOOSIMINE JA PEAVÕIT SAAB VAHEMERE ÄÄRDE. AGA RAHAKS ÜMBER EI VAHETATA EGA MUUKS. MUL HAMBAID POLE, SELGA JALGA POLE KA MITTE MIDAGI PANNA, ÜHED RIIDEST SUSS-KINGAD ON JA VANA SITSISEELIK, JUUKSED NAGU JUMAL ANDNUD . MIS LÄHEN SINNA TEISI HIRMUTAMA. TASKURAAHA NAGUNII POLE … ONGI MURE, ET VÕIDAN, ESIMEST KORDA ELUS OLEKS SEE LOOSIÕNN – JA KASUTADA EI SAA. JUBE !

    • Järelikult 5 aastat ago

      oled sa äpu, sest ei oska oma elu korraldada. Tunnen kaasa. Kuid sitta on meil ikka pilpa peal kantud ja sellega uhkeldatudki. Vaata vaid neid riiklikke kerjamisi, mis mõne püha aegu lahti lähevad.

  3. to järelikult 5 aastat ago
    Reply

    KÜLL TAHAKS NÄHA KUIDAS SA 300+ OMALE HAMBAD SUHU KORRALDAD !?!

    • Märkus 5 aastat ago

      õige, kuid selletõttu sain surmaeelikuna aru, et mul polegi surma eel säravaid valgeid plastkihvu vaja. Sest kui lased välja tõmmata hambaid ühekaupa, siis harjud selle puudumisega ruttu ega saa arugi. Huvitav on see, et ära on tulnud ülahambad, allhambad on säilinud. Nii et pehmemaid asju saab ikka närida, kõva õuna enam mitte.
      Nii et pole see hammastevajadus surmaeelikul sugugi nii suur, et peaks muu arvelt näpistama. Ka ei harjunud ma proteesidega. Püüdsin 2 kuud neid kasutada, ehk harjun ära, ei õnnestunud, viskasin minema. Palju kergem hakkas.
      EI uutele tehishammastele vastu surma!

  4. järg 5 aastat ago
    Reply

    VÕI PÄIKESPATAREID KATUSELE VÕI SOOJUSPUMBA ???
    või maja renoveerimiskulud kannad-KORRALDAD MAJANDUSLIKULT.
    Loodan, et sulgi avaneb kunagi VÕIMALUS PROOVIDA.

  5. to märkus 5 aastat ago
    Reply

    Sa oled tõesti patoloogiline kiuslik lollpea. Psühhopaatia ?
    Tea kas sul oli raske lapsepõli või oled haavelisekti kummardaja.Elad kuskil keset metsa vist? Söödad sigu ja käid tatiste pükstega ? Sulle pole üldse midagi vaja, sest sa ei teagi mismoodi normaalne inimene tahab välja näha, et end inimesena tunda..Siis sunnid teistele oma “väärtusi” “maailmanägemist” peale.
    Kui nii leplik oled, siis võiksid selle heateo ka teha ja ära surra, surmaeelik-nagu teisi nimetad. Ei lagastaks seda maailma ja leheruumi oma nõmedusega. Lögista pudi edasi,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.