Rahvahulk moodustas Põltsamaal inimlipu

3. juuni õhtul moodustati Jõgeva maakonnas Põltsamaal Eesti lipu 135 aastapäeva auks inimlipp.

Eesti lipu piduliku numbriga sünnipäeva tähistamiseks Põltsamaal andis põhjuse asjaolu, et esimese sinimustvalge lipu õmbles 1884. aastal siinne kooliõpetaja Emilie Beermann.

Nii kutsuski Põltsamaa vallavalitsus sinistes, mustades ja valgetes rõivastes huvilisi Põltsamaale, et üheskoos moodustada sinimustvalge inimlipp. Kutsele reageerisid sajad inimesed erinevatest põlvkondadest. Inimlipp moodustati Pajusi maantee sõiduteel, rongkäigus mindi muusikakooli juurde, Beermanni lipuväljakule ja endise Põltsamaa kihelkonnakooli juurde. Kõik need paigad on seotud Eesti lipu sünnilooga.

Tervituskõned pidasid Eesti Lipu Seltsi juhatuse esimees Jüri Trei ja Põltsamaa vallavanem Karro Külanurm. Kontserdil Põltsamaa kultuurikeskuse juures esinesid eestimeelsete lauludega Ivo Linna, Anti Kammiste ja Tõnis Mägi.

„Nii möödanikus kui ka tänapäeval on Põltsamaa-kandi rahvas osanud heade mõtete ja tublide tegudega väärikat nime teha nii kodukandis kui ka kogu Eestis. Järjekordne näide sellest oli inimlipp,“ arvas Põltsamaa vallavolikogu esimees Andres Vään, kes nüüd on ühtlasi ka Tallinna Lasnamäe linnaosa vanem.

Jaan Lukas

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.