Jaanus Karilaid käis piiril

Jaanus Karilaid riigipiiril

Eelmisel nädalal külastasid Riigikogu õiguskomisjoni liikmed eesotsas komisjoni esimehe Jaanus Karilaiuga Eesti idapiiri ning said ülevaate piiril toimuvatest ehitustöödest ja operatiivolukorrast.

Karilaiu sõnul on piiriehituse suund õige ja uut plaani tarvis ei ole. „See ressurss, mis on eraldatud, on tehtud otstarbekalt, ja aastaks 2027 idapiir lõplikult välja ehitada on õigesti paika pandud eesmärk,“ ütles Karilaid. Ta lisas, et poliitikute ülesanne on kontrollida, kas eraldatud maksuraha kasutatakse tõhusalt ka edaspidi.

Õiguskomisjoni liige Uno Kaskpeit tunnustas tehnilise valve taset Eesti veepiiril Venemaaga. „On radarid, on kaamerad ja kogu tegevus vee peal on jälgitav,“ ütles Kaskpeit. Ta kinnitas, et maismaapiiri ehitamist on loomulikult vaja, kuid avaldas kahtlust, kas autoteede ja piiritara ehitamine sohu on mõistlik. Kaskpeit viitas Soome piirile Venemaaga, kus põhjanaabrid panevad piiri valvamisel suuremat rõhku patrullidele kui tehnikale.

Komisjoni liikmed külastasid Vasknarva ja Narva kordonit ning Narva piiripunkti ja tutvusid Narva-Jõesuu teenistuskohaga.

Kn

2 kommentaari
  1. Väga 5 aastat ago
    Reply

    õige! Et ükski siga oma taudiga ei pääseks üle piiri! Muidugu siiapoole.

  2. Jannu 5 aastat ago
    Reply

    oli lühikese ketiga posti külge kinni pandud, et kogemata üle piiri seenele ei eksiks. On seda jama siis vaja?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.