Ratas tänas briti fregati pardal Ühendkuningriiki pikaajalise toetuse eest

Tallinn, fregatt HMS St Albans – 12. detsember 2018 õhtul osales peaminister Jüri Ratas Eesti ja Suurbritannia saja-aastase sõpruse tähistamisele pühendatud vastuvõtul, mis toimus Tallinna Vanasadamas. Oma sõnavõtus Briti Kuningliku Mereväe fregati HMS St Albans pardal tänas Ratas Ühendkuningriiki selle eest, et nii Vabadussõja ajal kui ka tänapäeval aitavad britid hoida ja kindlustada Eesti julgeolekut.

„Täpselt sada aastat tagasi, Vabadussõja alguses, saatsid britid Tallinnasse oma eskaadri. Need laevad tõid varustust Eesti vabadusvõitlejatele, aga veelgi tähtsamana tõid nad meile lootust ja kindlustunnet. Teadmist, et meil on sõbrad, kes toetavad meie võitlust iseseisvuse eest,“ lausus peaminister. Ratas kinnitas HMS St Albansi pardal, et Eesti mäletab ja austab kõiki Vabadussõjas langenuid, kelle seas oli ka 112 briti sõjaväelast.

„Kaasaegses maailmas on tihedad liitlassuhted ja head kontaktid meie jaoks väga olulised. Ühendkuningriik on NATO lahingugrupi raamriik Eestis, kuid meie suhted on tugevad ka paljudes teistes valdkondades, nagu näiteks äri, haridus ja kultuur. Ning loomulikult on kõige tähtsamad tihedad inimestevahelised sidemed,” ütles Ratas.

Fregatt HMS St Albans jääb Tallinna 15. detsembrini ning on viimasel päeval avatud kõigile huvilistele.

1 Kommentaar
  1. Aga 2 aastat ago
    Reply

    kas nüüd britid löövad kampa, et kehtestada Vene laevadele sissesõidukeeld sadamatesse? Kuhu nüüd see ühtsus ja sõprus on jäänud? Ainult teleka ette?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.