Jüri Ratas avas Constanțas Ovidiuse Ülikoolis Eesti aukonsulaadi

Jüri Ratas avas 17.06.2018 koos oma Rumeenia ametikaaslase Viorica Dăncilăga Constanțas Ovidiuse Ülikoolis Eesti aukonsulaadi.

Eile sai Eesti juurde uue lennuühenduse Tallinnast Constanțasse, mis on ühtlasi esimene otselend Eesti ja Rumeenia vahel. Constanța on vanim pidevalt asustatud linn Rumeenias ning pakub nii ranna- ja kultuurinaudinguid Eesti turistidele kui ka suurima sadamalinnana Musta mere ääres võimalusi meie ettevõtjatele. Seega on uue Eesti aukonsulaadi avamine koos uue lennuühendusega igati positiivne samm mõlema riigi jaoks.

“Eesti aukonsul Constanțas on Ovidiuse Ülikooli aserektor ja õppejõud, tunnustatud infotehnoloogia spetsialist Alexandru Bobe. Aukonsul saab kindlasti kaasa aidata Eesti ja Rumeenia tihedamale koostööle infotehnoloogia valdkonnas, aga ka kõrghariduses ja teaduses. Loodan, et Eesti ja Rumeenia tudengite ja teadlaste vahetus hoogustub, samuti koostöö infotehnoloogia ja innovatsiooni vallas,” ütles Jüri Ratas. “Mul on hea meel, et esimesed kontaktid on juba Constanța Ovidiuse Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli vahel loodud.”

Õhtul suundutakse Rumeeniast juba edasi Moldovasse, kus kohtutakse sealsete riigijuhtidega, Jüri Ratas peab Moldova Riiklikus Ülikoolis loengu Eesti kogemusest lõimumisel Euroopa Liiduga ning tutvutakse Moldova haigekassa tööga, mille arengut on Eesti toetanud.

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.