Kesknoored käisid Brüsselis

Markus Meier, kesknoor

Juunikuu viimasel nädalal käisid kesknoored Markus Meier ja Gerttu Alteberg Brüsselis – Euroopa Parlamendis toimunud Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu (ALDE) suveakadeemias, mis oli suunatud noortele liberaalidele. Üritusel oli esindatud enamik Euroopa riike ning ka Euroopa Liidu välised riigid Ukraina ja Island.

Suveakadeemia keskendus eelkõige Euroopa Parlamendi töö põhimõtetele, eurooplaseks olemisele ja tuleva aasta mais toimuvatele Euroopa Parlamendi valimistele. Teemasid käsitleti loengutel, kus rääkisid eurosaadikud ja nõunikud ALDE fraktsioonist. Hiljem sai neile esitada täpsustavaid küsimusi. Pärast kolme teemabloki käsitlemist asuti koostama ühisdeklaratsiooni, mis valmis läbi tuliste vaidluste. Selle koostamine ja kompromisside leidmine nõudis kaua aega – just nii nagu Euroopa Parlamendile kohane.

Vahepealsel ajal jõudsime osaleda meeleavaldusel, mis protestis Euroopa Liidu stagneerumise vastu. Aktsioonis peetud kõned kutsusid üles julgetele liidusisestele reformidele, mis ka tegelikult panevad inimesi end tundma eurooplastena. Senine süsteem ongi pööranud paljud rahulolematud populistlike ja marurahvuslaste jõudude poole, mis ähvardab EL-i lagunemisega. See aga nõuab tugevaid seisukohti nii sisserände ja EL-i eelarve kui ka Euroliidu rolli suhtes üksikisiku vaatenurgast.

Lõpuüritusel saadi häid tuttavaid ja olulisi kontakte tulevikuks.

1 Kommentaar
  1. Jan 6 aastat ago
    Reply

    Mina küsiksin mida positiivset on toimunud meie riigis EL-us olemise ajal. Eelmiste valitsuste ajal vaesus aina kasvas, olime jõudnud elatustaseme poolest viimaste hulka. Keegi ei sekkunud kui likvideeriti paljudes kohtades arstiabi saamine kohapeal. Kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid jne. Seda ei jõua üles lugedagi kui palju valesti tehti.Nojah, eks Brüsselist saadakse abi mõnede objektide ehitamiseks, aga eks me maksame sinna ka. Mulle tundub, et seal tegeldakse rohkem Venemaa-vastase tegevusega. Ukrainat soositakse ja paistab, et kiideti heaks verine ja ebaseaduslik võimuvahetus Kiievis, samuti hilisem vaenulik tegevus Ukrainas elavate venelaste suhtes, kes oma elu päästmiseks põgenesid Venemaale. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.