Korbi sõnul on Reformierakonna maksuidee suunatud rikastele

Foto Tairo Lutter/Scanpix

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnul on Reformierakonna valimislubadus ehk 500 euro tulumaksuvaba miinimumi maksmine kõigile suunatud vaid rikastele elanikerühmadele.

Korb märkis, et Reformierakond seisab endiselt eelkõige eliidi ja rikaste toetamise eest. “Siin ei ole mingit solidaarsuse põhimõtet,“ ütles Korb. „Sellest saavad kasu vaid need, kes teenivad üle 2000 euro kuus.“

Keskrakonna peasekretäri sõnul on oravad alati kritiseerisinud teisi erakondi nende valimislubaduste katteallikate puudumises, kuid nüüd on nad ise unustanud mainida, kust tuleb raha lubaduste täitmiseks. “Tulumaksuvaba 500 eurot kõigile on kallis lubadus, mis teeb 2100 eurot kuus teenivale töötajale 100 eurose kingituse,” märkis Korb.

Tema sõnul tahavad reformierakondlased tõsta käibemaksu, et kompenseerida rikastele tehtavat maksuvabastuse kingitust. “Kui täna maksureformi tulemusena maksavad kõrgepalgalised töötajad varasemast 36 eurot rohkem kuus, siis käibemaksu tõstmisega kaotavad oma elatustasemes kõige rohkem need inimesed,  kelle palk kulub lõviosa toidule ja muudele igapäevastele kuludele,” selgitas Korb.

Tema sõnul on tagurlik Reformierakonna teinegi valimislubadus langetada alkoholiaktsiisi. „Sõltumatud eksperdid on jõudnud järeldusele, et alkoholi hinnatõus viis selle tarbimise vähenemiseni, eriti noorte hulgas,“ ütles Korb. „Tahaksin endist peaministrit Taavi Rõivast ja endist rahandusministrit Maris Laurit kiita, sest just nende eestvedamisel alustas alkoholiaktsiis kiiret tõusu. Nüüd ei tohiks reformierakondlased õigelt rajalt kõrvale kalduda.“

Keskerakonna peasekretär märkis, et 2019. aasta märtsis toimuvatele valimistele lähevad keskerakondlased keskse ideega aidata kaasa elanikkonna üldise heaolu suurendamisele. “Keskerakonna valimisplatvorm keskendub muuhulgas pensionide erakordsele tõusule, eakate inimeste probleemide lahendamisele, sealhulgas hooldekodude süsteemi muutmisele, demograafilise kriisi lahendamisele,” ütles Korb.​

BNS/Kesknädal.ee

3 kommentaari
 1. Maali Maalt 2 aastat ago
  Reply

  2100 eurot teeniv inimene EI OLE RIKAS!

  • aga 2 aastat ago

   ta ei ole ammugi mitte vaene eestimõistes. Ta on elu ja oluga hakkamasaav inimene, kelle hääle ostmine 32 euri eest on ikka ääretult mage. Nii vähese eest oletegi nõus oma hinge oravatele müüma? Riigi ees ootavad lahendamist märksa tähtsamad probleemid kui endaga hakkamasaavate inimeste poputamine, mis nõuab iga aasta 200 miljonit.
   Oled vist jälle see libaja, kas mingit muud nime ei oska välja mõelda või milles sinu probleem seisneb?

 2. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Eelmine maali maalt on libaja poolt kirjutatud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.