22.augusti

Jaak Aab: Päästame pensionitõusuga eakad vaesusriskist välja

Endine sotsiaalminister ja riigihalduse minister Jaak Aab vedas hiljutisel arvamusfestivalil Paides laudkonda „Kas päästame eakad vaesusriskist?“, kus arutleti väga elavalt pensionide ja eakate sotsiaalteemadel. Aab on suvest ka Keskerakonna valimiskampaania peakoordinaator.

Juhtkiri: Turvalisus kui kõigi mure

Lõppev suvi jääb ilmselt paljudele meelde selle poolest, kui palavad olid ilmad ja milliseid uudiseid ette tuli: pealinnas leidis aset mitu tulistamist, määratsevad noortegängid ründasid tänavatel inimesi, maanteedel hukkus rekordarv inimesi… See lõpetamata jada peaks panema meid kõiki kukalt kratsima selle üle, kuivõrd hästi turvatud me oleme ja kui turvaliselt ent tunneme. Need kaks aspekti, mis ehkki on omavahel seotud, vajavad siiski alati eraldiseisvat lähenemist.

Ojasalu – vabaerakondliku korruptsiooniahela musternäide

Ojasalu on end seni tutvustanud kompromissitu võitlejana poliitilise korruptsiooni vastu ning erakondliku rahastamise selguse ja läbipaistvuse eest. Erakondade rahastamine pidavat mitte ainult olema aus, vaid ka näima ausana. Nüüd on Ojasalu ise sattunud nii sisuliselt kui ka näivalt ühe sellise erakonna rahalise nabanööri otsa, mis toidab tema tegevusi ja selgitusi nii korruptsiooni kui ka erakondade rahastamise teemal.

30 aastat Rahvarindest – august 1988

Suvi 1988 natuke sarnanes tänavusega – kuum ja põuane. Kuumust oli küll parajalt vähem ning vihma ja niiskust mõneti rohkem, kui võrrelda 2018. aasta ilmadega. Samas oli poliitiline kliima nii Eestis kui teisteski idabloki riikides tänavusest oluliselt kuumem. Berliini müür ja suletud ühiskond võimaldasid kommunistlikel võimudel info liikumist kontrollida ja mõjutada. Internetti kasutati küll militaar- ja teadusmaailmas, kuid selle tavakasutamine algas alles järgmises kümnendis. Sotsiaalmeediat ja nutifone poldud veel leiutatud.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktor: Keelteoskus on noortele edu aluseks

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktor Hannes Mets on arvamusel,  et selle õppeasutuse lõpetanud noorte konkurentsivõimet tööjõuturul tugevdab oluliselt eesti keele oskus. Suuresti venekeelses keskkonnas on aga võimalused eesti keelt praktiseerida piiratud. Seda arvestades peab ta oluliseks, et Ida-Virumaal, eriti sealsetes linnades, toimuks võimalikult palju eestikeelseid kultuurisündmusi. Üheks selliseks  kordaminekuks peabki ta Narvas esietendunud „Kremli ööbikuid“, mis käsitleb Jaak Joala elulugu.

Andres Laiapea: Norra raadioreform ei vääri järgimist

Mõnikord on ebapopulaarsed otsused tõesti valed. Eelmisel aastal esimesena maailmas täielikult digitaalsele audiolevile üleminekut alustanud Norra tahtis olla teerajaja, kuid sai hoopis hoiatavaks näiteks teistele riikidele. Plaan võtta raadiosignaalide edastamisel kasutusele digitaalse raadioringhäälingu standard (DAB) kõlas esmapilgul kaunilt. DAB võimaldab pakkuda paremat levi ja helikvaliteeti ning rohkem kanaleid kui sagedusmodulatsiooni (FM) kasutamine. Lisaks aitab see kokku hoida ülekandekulusid. Nii tunduski see paljudele poliitikutele mõistliku mõttena…

Raul Ratman: „Iga ajakirjanik kirjutab omaenda väikese ajalookroonika.“

Meie lehe tänane vestluskaaslane Raul Ratman on avaldanud publikatsioone peamiselt Eesti venekeelsetes meediaväljaannetes, kuid on olnud ka kauaaegne Kesknädala kaasautor. Tänavu täitub tal ajakirjandusliku tegevuse algusest 25 aastat.

Nädala juubilar UKU TOOM 65

Eesti Rahvusringhäälingu raudvaral Uku Toomil täitub 25. augustil 65 eluaastat. Eakaaslane! Pole siis ime, et oleme temaga viimaste 23 aasta jooksul erinevais olukordades palju kokku puutunud. Inimesena on ta mulle jäänud pisut saladuseks. Pole teda Wikipedias, ei ole tal Facebooki kontot, temast pole ühtki ajaleheartiklit kättesaadavas internetis. Kui püüda teda ajakirjanikuna iseloomustada, on abiks vaid sajad ERR-i arhiivis olevad salvestused uudistesaadetest, „Reporteritunnist“ (varem „Argipäevast“), aga ka „Mnemoturniirist“.

Lisaks veel palju muud olulist ja huvitavat. Head lugemist!

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.