Pirita linnaosa valis välja kauneimad koduaiad

Pirita linnaosa valitsus korraldas konkursi “Kauneim koduaed 2018”, tunnustades parimaid hobiaednikke.

“Kodu kaunistamiseks ei pea üksnes uusi väärtusi looma – hooneid ehitama, puid ja ilutaimi istutama. Olemasolevat peab aga korras hoidma ning vajadusel taastama. Aia eest hoolitsemine nõuab pühendumist ja on kahtlemata suur töö. Seetõttu oleme aastaid valinud välja kauneima koduaia ja tunnustanud aia omanikku auhindadega,” ütles Pirita linnaosa vanem Alina Tubli.

“Esimese koha saavutas Tatjana Haaviku, kelle koduaias leidis nii köögiviljapeenraid kui ka ilutaimi. Proua on oma aias saavutanud tasakaalu ja paistis selgelt silma,” ütles Tubli. Esimene koht sai auhinnaks Selverilt 100-eurose ja Võluaialt 50-eurose kinkekaardi, Kloostrimetsa Puukoolilt ühe viljapuu istiku, Tallinna Botaanikaaialt raamatu “Kaunis maastik” ning Pirita linnaosa valitsuselt fliisteki.

Teise koha sai perekond Krass, kus väiksesse aeda oli mahutatud nii kujunduselemendid kui ka mitmed istikuid ja muhe lõõgastumisala. Teise koha auhindadeks olid 50-eurone kinkekaart Selverilt, 30-eurose kinkekaardi Võluaialt, Kloostrimetsa Puukooli1t ühe viljapuu istiku, Tallinna Botaanikaaialt raamatu ja Pirita linnaosa valitsuselt fliisteki.

Kolmanda koha saavutas Helgi Ader, kes võitis 30-eurose kinkekaardi Selverilt, Kloostrimetsa Puukooli1t ühe viljapuu istiku, Tallinna Botaanikaaialt raamatu ja Pirita linnaosa balitsuselt fliisteki.

Võitja valimisel võtsid hindajad arvesse lahenduste originaalsust,  funktsionaalsust, koha omapärast tulenevate võimaluste kasutamise oskust, samuti aia heakorda, teede seisundit ja sobivust, haljastust ja väikevormide ehk skulptuuride, piirdeaedade ja väravate kasutusoskust. Ühtlasi hindas linnaosa väikehooneid, lehtlaid, mööblit, mänguväljakuid, basseine, valgustust ja muud sellist.

Vaata ka galeriid!

BNS/Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.