Terik: riigilipp tuleb sisepoliitilisest vägikaikaveost välja jätta

Tiit Terik Foto: Facebook

Keskerakonna saadik Tallinna Linnavolikogus Tiit Terik sõnas, et Eesti lipule tuleb volikogus leida väärikas asukoht, kuid opositsioon püüdis riigilippu pigem kohatult kasutada Tallinna Linnavolikogus poliitika tegemiseks.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Tiit Terik selgitas, et kuigi linnavolikogus on tõepoolest laualipud, kerkis neljapäevases volikogus üles ka suuremale riigilipu väärika asukoha leidmine. „Kuigi teemapüstitus on igati tervitatav, oli Kristen Michali pakkumine, et lipp võiks olla tema ja Yoko Alenderi vahel ebaõnnestunud isegi naljana ja näitas, et küsimusse ei suhtuta tegelikult tõsiselt,“ tõdes Terik, kes lisas, Eesti riigi sümbolisse peab suhtuma lugupidavalt ning riigilipp tuleb sisepoliitilisest vägikaikaveost välja jätta.

Terik sõnas, et suurem lipp peab Eesti Vabariigi pealinna istungite saalis kahtlemata olema, kuid see ei tohi olla kohas, kus lipu väärikas eksponeerimine pole tagatud. „Volikogu kantselei ametnikud on sobilikku kohta otsinud, kuid ruumikitsikuse tõttu pole asukoha leidmine vilja kandnud. Minu hinnangul tuleb vajadusel kas või mööblit ringi tõsta ja sobilik koht lipule igal juhul leida,“ rõhutas volinik.

Terik meenutas, et ruumikitsikus on tingitud aastatetagusest Riigikogu otsustest suurendada volikogu liikmete arvu lootuses Keskerakond Tallinnas võimult kukutada. Nimelt algatasid 2008. aastal toonased koalitsioonipoliitikud Reformierakonna eestvedamisel muudatuse, et suurendada tunduvalt linnavolikogu saadikute arvu. „Poliitilised otsused on ruumi seega üpriski kitsaks teinud, kuid väärikas koht tuleb sellele vaatamata leida,“ sõnas Terik.

Tallinna Linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart tõdes täna, et volikogu saalis on Eesti riigilipp, Euroopa Liidu lipp ja Tallinna linnalipp. Ta lisas, et väärika asukoha korral võiks olla saalis ka suur riigilipp, kuid istungite saalis on keeruline leida riigilipule sobilik koht ilma, et keegi seda möödudes riivaks või et lipp ei varjaks 180-ruutmeetrisel pinnal koosolekul osalevat ligi sadat inimest.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.