Liina Kersna hädised avaldused

Kunagise ja kohati üsna skandaalse telemehe Vahur Kersna kaasa Liina tahab ka rambivalgusse pääseda.

24. augusti Päevalehes ei meeldinud talle see, et Keskerakond on saavutanud lühikesel valitsemisajal rohkem, kui reformarid terve 17 aasta jooksul. Jättes kõik senitehtu kõrvale ja seda „mitte-mäletades”, asus ta norima Keskerakonna plaanitava 100-eurose pensionitõusu ja lastetoetuste kallal. Liina Kersnale tema kõrge palga juures pole see muidugi tähtis, aga nii vanurid kui ka noored vajavad abi. Ja seda pakub Keskerakond!

Liina Kersna ilmselt ei tea, et Keskerakond on juba kahel korral krooniaegu võimul olles pensione märkimisväärselt tõstnud! Ja seda nimetab Liina Kersna häälte ostmiseks!

Aga millega tegeleti siis Kersna enda erakonnas viimased 17 aastat? Ikka  majandus- ja maksukeskkonnaga, nii et peaminister Taavi Rõivas kuulutas uhkelt: Eesti riik on juba valmis, vaja ainult peenhäälestada…

Kas tõesti ei ole meeles, et just reformarid olid 17 aastat need, „tänu“ kellele on nüüd pensionärid mõistetud elama pensionist, mis on häbiväärselt allpool vaesusmiinimumi.

Peenhäälestus sai otsa umbusaldusega Riigikogus. Pitseri pani sellele otsusele ka Taavi Rõivas isiklikult oma „külmkapi väristamisega”.

Järgmisena, pärast vahefinišit, tuli orbiidile Kaja Kallas ja sai Reformierakonda juhtima. Esialgu ei kiirustanud ta Euroopa Liidu ametist lahkuma, sest alles sügisest saab temal täis korraliku järelraha tähtaeg. Koht vabanes, ja uut lähetust ootas juba pikemat aega Igor Gräzin.

„Loodetavasti ei kanna Gräzin liialt tugevalt edasi Euroopa Liitu taunivaid mõtteid olukorras, kus ligi 80% Eestimaa elanikest toetab Eesti kuulumist Euroopa Liitu,“ sõnas Riigikogu liige Tiit Terik, kes avaldas lootust, et Reformierakonnas on siiski vähem euroskeptikuid kui pool liikmeskonnast, nagu väitis Gräzin.

„Kui Gräzin jätab Euroopas mulje, et tema esindabki Reformierakonna seisukohti, ning sellele lisandub ka Reformierakonna jätkuv lähenemine sisepoliitiliselt euroskeptilise EKRE-ga, võib see meie partnerite silmis kindlasti tekitada küsimusi Eesti välispoliitiliste eesmärkide jätkumises ka siis, kui sisepoliitilised tuuled pöörduvad,“ tõdes Terik.

Selle mõttega on igati nõus ka Kesknädal.

Kn

9 kommentaari
 1. Võiks 2 aastat ago
  Reply

  sellel pinsitõstmise altkäemaksul sõitmise lõpuks lõpetada. Rahvas vajab SÜSTEEMI, mitte ajutisi valimiseelseid altkäemakse. Et pinss muutuks koos eelarve muutusega, siis käiks ta elukallidusega kaasas. Ning pinsid ise tuleks viia kindlasse suhtesse eelarvest, mitte loota mingite ärikate õnnestumisele Iisraeli relvaturul masse tappes.

 2. to võiks 2 aastat ago
  Reply

  Süsteemi (mida pole veel olnud – suudad sa selle välja mõelda,kui kapitalismus on suremas ?) vajab ehk küll,
  aga pensionärid VAJAVAD HÄDASTI seda sinu poolt altkäemaksuks nimetatud tõusu ja kohe.
  Kas sa ei saa aru, et suur osa neist elab ALLPOOL ABSOLUUTSE VAESUSE PIIRI. mSa mängid nagu malenuppudega, sinul on mõnus ja sul aega küll, aga NEIL EI OLE MÕNUS EGA OLE AEGA. Olgu altkäemaks või mistahes, VAJA teda ON ! Seda süsteemi jms. POLE KEEGI KEELANUD SUL VAHEPEAL LEIUTADA, TEKITADA.
  Kas vaesed pensionärid ei olegi rahvas ???

  • Kas 2 aastat ago

   sa ei saa aru, et ka uus süsteem tagaks pinsi tõusu? Kui abirahadeks eraldataks 40% eelarvest, siis juba 10 miljardi kollal oleks pinss 600€ kuus. Ja lapsed saaks sellest osa kui elatisraha. Lapsed 0…5 aastat saaks 55% ehk 330€ kuus. On seda vähe, et vaja oleks veel poliitilisi altkäemakse? Löö kulud sotsiaalile ja haridusele kokku, palju sa saad? Miks ei tohi seda anda rahvale otse elatisrahana, pärast ju nad ise nagunii maksavad riigikassasse selle maksudena tagasi. Kuid sinu arust on 300+100€ suurem kui 600€?

 3. uuskommunist 2 aastat ago
  Reply

  Oli vahur noorena telepoiss. Läks uhkust täis teine. Siis kakles ajakirjanduses oma endise naisega, ei saanud vara ära jagada. Sellest jäi tähelepanuks veel väheseks.
  Sõimas riigitelevisiooni sajas olnud ja olematus patus. Imelik, et teda tookord kohtusse ei kaevatud.
  Nüüd on siis uue naise kord oma rumalusi rääkida.
  Esiteks juba erakond- see, kes teenib vaid rikkurite huve.
  Ja selline mutikene tuleb halvustama pensioniseadust, mis andis pisutki kindlustunnet ja kui nüüd veel sada rutsi juurde ka saab, oleks natukene kergem elada küll!
  Usume, et rahvas on targem kui ei iial ja ei vali selliseid rikkureid riigikogusse. Las lähevad tootvale tööle või kebigu välismaale lebotama. Meie neid ei vaja!

 4. erakond kitsale ringkonnale 2 aastat ago
  Reply

  Reformierakond teenib ainult jõukate (rikkad+kesklassi kõige ülemine osa) huve. Reformierakonna toetajaskond seega on ja saab olla ainult väike. Tänu meediale jms propagandale on aga 20 aasta jooksul see toetus kõvast vahtu klopitud. Õnneks hakkab see vaht ja tühi õhk nüüd hajuma.

 5. to Kas 2 aastat ago
  Reply

  Võiks m uidugi !!! LAUSA PEAB !!! Rootsis ka nii. A Rootsis EETIKAT on inimestel veel alles.
  Mis või kus parteist või moodustisest Sa oled ? Keda valida? Räägi rohkem nende plaanidest.

 6. rikka jutt 2 aastat ago
  Reply

  Rikas inimene räägib rikka juttu. Penskar tema jaoks on vedelev rämps kalli auto ees maanteel.
  Sellest sõidetakse ülbelt üle.
  Kersna on ülbuse tipp!

 7. mitte ainult hädine 2 aastat ago
  Reply

  Koos suurte kõrvadega läks ta ekraanilt ja hakkas oma naast puhuma püünele. Kalli välismaa autoga ikka sinna Toompeale.
  Setude värk!
  Kui pole sisu,saab välise ehvektuga vast rahvast lollitada.

 8. Mets 2 aastat ago
  Reply

  Valimised ei ole enam kaugel, kõik tahavad pildil olla ja midagi ka öelda. Öelda isegi siis, kui midagi öelda ei ole!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.