Peaminister Ratas väisas Hiiumaad

Foto: Riigikantselei

Hiiumaa, 21. september – Peaminister Jüri Ratas oli täna ringkäigul Hiiumaal, kus kohtus haridustöötajate, omavalitsusjuhtide, ettevõtjate ja kohalike elanikega ning külastas Kaitseliidu Hiiu malevkonda.

Peaminister alustas ringreisi Kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonna külastamisest. Malevapealik kolonelleitnant Rasmus Lippur andis külastuse käigus ülevaate kaitseliitlaste tegevustest Hiiumaal, koostööst teiste malevate ja liitlastega, sporditegevustest ning riigikaitseõpetuse korraldamisest Hiiumaa koolides.

Ratase hinnangul annab novembris oma sajandat aastapäeva tähistav Kaitseliit väga olulise panuse nii Eesti sõjalisse kui laiapindsesse riigikaitsesse. „Kaitseliit on üle kogu Eestimaa laiuv turvavõrgustik. Toetamaks Kaitseliidu tegevust nii Eesti riigi kaitsmisel kui ka laiemalt, teeb valitsus Riigikogule esitatavas 2019. aasta riigieelarve eelnõus ettepaneku suurendada ka Kaitseliidu eelarvet,“ lausus peaminister, lisades, et uue aasta kaitse-eelarve üheks prioriteediks on jätkata üksuste varustuse ja relvastuse täiendamisega.

Päeva teises pooles kohtus Ratas Hiiumaa vallavanema Reili Randi ning osavaldade juhtidega. Kohtumise fookuses oli haldusreformi järel tekkinud osavaldade süsteemi käivitumine. Lisaks tehti juttu ettevõtluse arendamisest, valla suurematest arendusobjektidest, sealhulgas Hiiumaa spordihallist ning saarele eluliselt olulistest praami- ja lennuühendustest.

„Hiiu omavalitsusjuhtide ning kohalike elanikega toimunud kohtumised olid suurepärane võimalus otse allikast kuulda saareelu rõõme ja kitsaskohti ning ka tähelepanekuid terve riigi toimimisest,“ sõnas Ratas. „Mitmel neist kohtumistest kerkis esile näiteks Hiiumaa spordihalli ehituse küsimus. Kärdla on meie viimane maakonnakeskus, kus puudub korralik spordihoone. Seepärast oleme ka valitsuse tasandil muret arutanud ning meie plaan on eraldada järgmise aasta eelarvega pea 3 miljonit eurot spordikeskuse rajamiseks,“ lausus peaminister.

Pärastlõunal külastas peaminister plastist elektrikaupu tootvat pereettevõttet M ja P Nurst, kus firma omanik Agur Nurs tutvustas selle tegevust, tootmiskomplekse ning tulevikuplaane. Kohtumisel arutleti ekspordi kasvatamise võimalusi ning võimalusi, kuidas riik saaks toetada saartel aktiivset ettevõtlust.

Veel väisas peaminister Tohvri Hooldekodu, Hiiumaa Puuetega Inimeste Koda, Kärdla kirikut ning Hiiumaa Gümnaasiumi, kus andis 11. ja 12. klasside õpilastele ühiskonnaõpetuse tunni.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.