Haridus- ja Teadusministeerium loob Tallinna Euroopa Kooli arendamiseks sihtasutuse

Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Käesolevat õppeaastat uues koolihoones ja nüüdisaegses õppekeskkonnas alustanud Tallinna Euroopa Kooli pidamiseks ja arendamiseks luuakse sihtasutus.

Kooli tuntus on viie aastaga suurenenud ja sellega on kaasnenud õpilaste arvu kiire kasv. Kui 2013/14. õppeaastal oli õpilaste arv 77, siis eelmiseks õppeaastaks oli see kasvanud juba 212ni.

Kool on siiani tegutsenud SA Innove struktuuriüksusena. Loodav sihtasutus saab põhitegevusena keskenduda rahvusvahelisele kogukonnale suunatud kooli strateegilisele arendamisele. Eesmärk on anda kooli pidamine sihtasutusele üle alates 1. jaanuarist 2019.

„Emakeelse koolihariduse kõrval on võtmetähtsusega ka rahvusvahelised õppekavad. Ainulaadseks muudab Tallinna Euroopa Kooli ka see, et seal on võimalik õppida inglise, prantsuse, saksa, itaalia, hispaania, ungari, leedu, läti, kreeka, soome ja eesti keeles. Eesmärk on see, et rahvusvaheline Tallinna Euroopa Kool oleks tunnustatud ja tuntud nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt,“ märkis minister Mailis Reps. Koolist on plaanis arendada rahvusvahelise hariduse kompetentsikeskus.

Uue sihtasutuse loomisega ei kaasne lisakulusid, tegemist on juhtimiskorraldusliku muudatusega. Tallinna Euroopa Kooli personal jätkab samas koosseisus tööd.

1 Kommentaar
  1. Mailiselt 6 aastat ago
    Reply

    taas tubli samm eesti keele mahasurumiseks. Ja rahvas pidagu aga ülal, kui neegreid ja muslimeid õpetatakse mitte eesti keeles.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.