Keeleküsimustest

Ainult võõrkeelsete kirjadega fassaadil ärihoone Harju tn.7. Foto TOOMAS HUIK/SCANPIX

Valimiste eel hoogustub Eestis võitlus vene keele vastu. Püütakse rangelt eraldada ja vastandada eesti- ja venekeelset kogukonda. Täielikult vaikitakse maha tõsiasi, et Eestis elab suur hulk segaverelisi printse ja printsesse, kelle jaoks keeleküsimust pole olemas, sest nad valdavad mitut keelt. Näen omaski peres, kuidas eestikeelne kõrgharidus läheb sujuvalt üle ingliskeelseks, mis meie noori põrmugi ei heiduta. Nende meelest on tähtis kõrghariduse olemasolu ja säilimine ning üldsegi mitte see, millises keeles haridusturg teenuseid pakub. Eestikeelset kõrgharidust on Eestis pakutud kõigest 100 aastat, mis ajaloo seisukohalt on väga lühike aeg.

Turureegleid ei tohi hetkekski ära unustada. Et eestlaste ja ka eesti üliõpilaste arv väheneb, selles pole süüdi võõrkeeled, vaid meie riigi vaesus. Eurostati hiljutistel andmetel elab 24,3% meie rahvastikust vaesuses. Kui rahval pole raha laste toitmiseks, on kasutu nõuda, et rahvas püsima jääks. Aga Eesti riik jääb siiski püsima, sest riiki peavad ülal ettevõtjad, ja nemad juba niisama lihtsalt alla ei anna. Olgu Eesti pealegi väikeettevõtjate riik, kus suurtööstus puudub, – töökäsi vajatakse siin samuti nagu teisteski riikides. Kui oma rahvas töökäsi kasvatada ei jaksa, tuuakse töölised sisse naaberriikidest, ja elu läheb edasi, mis sellest, et vene keeles. Eesti riigil ei ole vähimatki võimalust ettevõtlust takistada või ära keelata, sest riik elab maksudest ja kui maksumaksjaid enam pole, variseb riik kokku.

Lagunevast Ukraina riigist valgub rahvastikku naaberriikidesse. Poola ongi Euroliidus teatanud, et on vastu võtnud juba miljon ukrainlast. Kui palju töötab ukrainlasi Eestis, selle kohta vist arvestust ei peeta. Meiegi provintsilinnas käib hoogne majade renoveerimine  ja tõmmud ehitusmehed suhtlevad omavahel vene keeles. Mis selles halba on, kui iga tööline maksab makse Eesti riigi ülalpidamiseks? Eesti riik on palavalt heaks kiitnud relvastatud võimuvahetuse Ukrainas ja seega ka kõik hädad, mis selle riigi lammutamisega koos käivad, sealhulgas rahvastiku põgenemise naaberriikidesse.

Kes võitleb Eestis vene keele vastu, see võitleb Eesti riigi püsimajäämise vastu, sest meie vaesunud rahvas enam ei suuda ellujäämiseks vajalikul määral uut tööjõudu toota, aga ilma naabrite abita ei tule kõne allagi eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilitamine läbi aegade. Kõige selle säilitamiseks on vaja piisaval hulgal toitu laste üleskasvatamiseks, mida Eestis pole juba kolm aastakümmet küllaldaselt jätkunud.

Eevi Geidik, pensionär

Rakveres 1. nov. 2018.

8 kommentaari
  1. Eks 6 aastat ago
    Reply

    eestlane ole oma loomult orjameelne ja reetur. Kõik oma on paha, võõras aga hea. Ja ma ei usu, et see on pärit savetski ajast, kui aeti teisi tallates taga võipakki või kohvikarpi. Ei arva, et tiblastunud eestlaste väljasuremisega see kõik kaob. Meie noored on nähtavalt veelgi rohkem tiblastunud, kuid eurotiblastunud. Täiendil pole seejuures mingit tähtsust, tähtis on täiendatav põhisõna – TIBLA!

  2. Oi kui tubli pensionär... 6 aastat ago
    Reply

    …vot sellised Eevakese taolised voonakesed olid ka 1940,1944-1991 suured õigustajad, koputajad, Siberisse sõidule kaasa aitajad. Tunneme sinusuguseid rahvustundeta koogutajaid, ainult vastik on, mina küll sinusugust naabrit enda kõrvale ei tahaks, kes pugejalikult venelasega vene keelt räägib, mitte ei aita teda eesti keeles hakkama saada.

  3. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Nime järgi on tegemist venestunud juudiga, kellele tundub ainuõige olevat, et juutide rahvuskeel on vene keel. Sellised juudid olidki need, kes “maailma õiglasema töörahva riigi” lõid, kus sama töörahva maha tapsid ja kogu elu-olu tagurpidi keerasid. Ja ikka kostub nende nõudlik hääl-andke meile veel hävitada…

  4. Eve 6 aastat ago
    Reply

    See, mis on tehtud meie riigis Laari, Ansipi ja Rõivase valitsuse ajal on kohutav, vaesus aina kasvas. Nad ei hoolinud üldse meie rahva elatustasemest, mille viisid viimaste hulka., kaotati isegi ravisaamise võimalus kohapeal. reformierakonna poliitikud saavad ju hääli peamiselt vihavaenu õhutamise teel venelaste vastu. Neid valivad vihast moondunud nägudega alatud inimesed, kes ei hooli ka vaestest.kuidagi peab ju hääli saama kui töötulemusi pole. Meil elavad vene ja ka teistest rahvustest inimesed on enamus siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks. Kuigi nad on õppinud eesti keelt ja enamus oskab seda hästi, peab neil jääma võimalus õppida oma emakeeles, kuigi paljud ained on juba ammu koolis eestikeelsed nagu näiteks eesti kirjandus ja eesti kultuurilugu.

  5. Jane 6 aastat ago
    Reply

    See, et ka meie kiitsime heaks verise ja ebaseadusliku võimuvahetuse Kiievis on uskumatu. Ukraina elanikud põgenevad oma riigist, sest elu on seal muutunud raskeks. Ka Venemaa võtab neid vastu ja Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Üks ukrainlanna kes tuli Eestisse ütles, et saab Ukrainast pensioni meie rahas 80 eurot.Ukrainlastel on Ukrainas halb elada venelastest rääkimata. Poroshenko pooldajaid jääb aina vähemaks ja ta otsib võimalusi kuidas võimu säilitada. Oma kuriteod ajab Venemaa kaela. Nüüd siis mõtles välja uue versiooni saates Venemaa vetesse luba küsimata oma laevad ja seadis sisse sõjalise olukorra et valimisi ei toimuks. Ja meie kiidame kõik heaks. Ma imestan, et seda teeb ka Eestimaa parim erakond Keskerakond. Brüsselis tegeletakse ka peamiselt Venemaa-vastase tegevusega aga sel ajal vaevlevad mitmed riigid vaesuses. Pole ka ime kui seal on kõrgel kohal Ansip, kelle valitsemise ajal meie elatustase langes kolinal viimaste hulka.

  6. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Patrjankanuusautaj jõudis kohale! Kuule sodi nüüd kohe oti nime all ka üks “tõde”!

  7. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Meil on üldse imelikud arusaamad ladvikus-venelane on paha aga ukrainlane hea,venemaa korruptsioon ja ladviku rikastumine on paha aga ukrainas on see hea. Kogu riigi juhkonna tasemel kehtib topeltmoraal ja lõputu ennastunustav pugemine arvestamata elanike huvisid.
    Ühed slaavlase nad kõik nii oma kommetelt,harjumustelt jne.
    Teisest küljest kostab üha karjeid-saadame tiblad kõik minema aruandmata et nende venekeelsete hulgas on nii meie hõimurahvaid kui ka teisi rahvusi see juures on need nn.paljud venekeelsed eostatud puhastverd Eesti meeste poolt !
    Kas need suured karjujad ja tiblatajad on nõus elama ilma elektrita jt.teenusteta mille tootmine lõpeb koos viimase venekeelse inimese lahkumisega ?

  8. Millu 6 aastat ago
    Reply

    Hullemat rahvust, kui eestlane ei ole maailmas. Ihne, ahne, äraandja, orjatõugu, kõigile kummardaja. Meil on täitsa nagu Eesti NSV ajal. Endised kommud ja nenede käsilased valitsevad. Taheti iseseisvat Eesti Vabariiki, kus see on? Ühest liidust teise ja ikka on ausees VANAD KOMMUD, maha ka ei sure!!! Ei oska see eestlane oma riiki ja elu korraldada ja vabaks jääda!!! Ainult sõnad ja sõnad. Mitte vene keel ei ohusta vaid inglise keel. Kuidas ameerika vaatab, sedasi klähvivad meie kommud. Kannatajaks on lihtrahvas, ei tõõd, kuini 35, need ka tutvuste ja emalehma lellepoegade kaudu saadud. Küll partei paneb paika aga mõistusest on vajaka. Terve see euroliit koos eestiga on p…..s

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.