Vanale koerale uusi trikke ei õpeta

Siim Kallas. FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Meenub andekas fototabamus Siim Kallasest Tallinna lennujaama raudvõre taga, kui ta, lüüasaanuna omas erakonnas, Brüsselisse tagasi sõitis. Nagu hingeline pääs vanglast, või vastupidi.

Läbi sai ka Euroopa-aeg, ja kodus igavledes võttis ta vastu pakkumise Viimsi vallavanema kohale. Ikkagi olla ülemus!

Igavus praeguses ametis tõstis üles vana viha Keskerakonna vastu. Eesti Päevaleht võttis rõõmuga vastu elus pettunud Siim Kallase paskvilli  „Reformierakond ei tohi kõhelda, kui avaneb võimalus Savisaare sisutühjalt varjult võim praegu üle võtta”.

Sellise laimukõne peale tasub meenutada, kes see Siim Kallas siis tegelikult on.

Meie riigis austatud jurist Ando Leps väitis Õhtulehes järgmist:

„Sellal kui Siim Kallas oli hoiukassade peavalitsuse juhataja, läks hoiukassade süsteemist väidetavalt kaduma suuri rahasummasid. Üks skeemidest oli kuuldavasti selline: kui hoiustaja surma korral pärijad rahale järele ei tulnud, siis läks raha Kallase ja ka teiste asjameeste taskusse.” Nii on analüütik Ando Leps väitnud SL Õhtulehes ilmunud kirjutises. Seaduse järgi oleks surnute raha pidanud minema riigituludesse. EKP Keskkomitee büroo arutas Kallase asja kaks korda; kohtusse kriminaalasi tol korral ei jõudnud. Kallase võttis käendusele Ministrite Nõukogu tollane esimees Bruno Saul. Pärast seda edutati Kallas kompartei häälekandja „Rahva Hääl“ peatoimetaja asetäitjaks.

Aga edasi – uue Eesti riigipangajuht ning siis uue vabariigi peaminister ja ka parteijuht Siim Kallas. Tuli avalikuks salapärane „meeltesegaduses“ antud allkiri, millega kadus 10 miljonit dollarit rahva raha ei tea kuhu. Tuletagem meelde, kui kallid olid Reformierakonna valimiskampaaniad 90-ndate keskel; need ulatusid 1,5 miljoni kroonini! Kusagilt ometi pidi see raha tulema.

Veel polnud jõudnud vaibuda kära Eesti Pangast kadunud 10 miljoni dollari asjus, kui sellele lisandus VEB-fondi 32 miljonit.

Mida ülaltoodust kokkuvõtteks öelda? Vanale koerale uusi trikke ei õpeta – tõenäoliselt ei suudagi Siim Kallas enam uusi ausaid võtteid omandada.

Muidu ta ei kirjutaks labaseid paskville valitsusjuhi ja tema partei kohta.

Kn

28 kommentaari
  1. imelik mees see teie siim 6 aastat ago
    Reply

    Meenub aegu tagasi too kohtulugu Kallase pettustega riigi ees. Oli vist nii, et tegeliste jäi ta süidi kuid omad poisid enam asja kohtus ei arutanud? Kohtuvõim oli oma kätes ja tehti nagu vaja. Endale vaja.
    Raha oli tähtsam ja see hoiab senini parteid püsti!

    • Kommunisti süümekad 6 aastat ago

      Vanarahvas teab rääkida, et varga peas müts põleb ning kõige valjemalt kiunub see koer, kes malakaga mööda külge saab, mis pidavat tähendama, et mingi pahateoga hakkama saanu hakkab vahele jäämisel ise kõige valjemalt kisama.
      Nii nohises ja kobises ka Siimukene tollel kohtuistungil. Oi ta oli närvis!
      Eks oli ka põhjust.
      Ausa kaela ei karga keegi.

    • põlvamaa nutab sorinal 6 aastat ago

      Nii hea oli rehvide viina juua valimiste aegu. Ka peaparanduse sai pärast neile hääletamist.
      Nüüdei anta enam midagi.

  2. jälle kommunist 6 aastat ago
    Reply

    Kuidas küll need vanad komud ikka ja jälle välja ilmuvad?
    Oleks võinud pinsil olla, mis mitukümmend tuhandet teisel.
    No ei saa teine rahu.

    • Vangla nutab ta järele 6 aastat ago

      Oleks te ta siis vangi pistnud, oleks Eesti rahvas rikkam !!! poleks ka uusi ja suuremaid kuritegusi see juut sooritanud ! Oleksid mitmed elud alles !
      Aga nüüd…

  3. Partei kõrbeb täiega 6 aastat ago
    Reply

    Reformierakonna endine peasekretär ja praegune fraktsiooni nõunik Kert Valdaru teatas ootamatult, et lahkub poliitikast ning jätkab oma varasemat tööd Astangu kutserehabilitatsiooni keskuses. „Elu teeb vahest keerdkäike ja kui on võimalus minna tagasi sinna, kus mulle väga meeldis, siis selliseid võimalusi lihtsalt rohkem ei tule,“ selgitas Valdaru, eitades ühtlasi seda, et tema lahkumise taga on erakonnasisesed erimeelsused. Erakond on Kaja Kallase pärast lõhki!
    ISA TORGIB VAHELE.

  4. bruno saul ajalehest 6 aastat ago
    Reply

    Nimelt pidi Saul hoiukassade vabariikliku peavalitsuse juhatajana töötanud Kallase kohalt vallandama. „Oli selline lugu. Olin sunnitud. NSV Liidu hoiukassade peavalitsus, kellele Kallas ühelt poolt allus, nõudis tema kohalt vabastamist,” meenutas Saul intervjuus LP-le.
    Sauli sõnul oli põhjuseks, et Kallase juhitud organisatsiooni süüdistati tõsises majanduslikuks möödalaskmises – hoiustajate raha kasutati isiklike huvide rahuldamiseks.

    • midagi pole muutunud 6 aastat ago

      Täna trehvavad Kallas ja Saul ikka mõnel üritusel. Siis tervitavad üksteist lõbusalt.
      Vanad kommunistid ja eks ka raha jägati inimlikult ära.

    • Aitäh meenutusest 6 aastat ago

      Hoiuasades lasti hinguse läinud pensakrite kontodele raha edasi tiksuda ja siis vöeti välja bosside poolt ..siim muidugi ei mäletanud toonagi midagi, ometigi pandi ta karistuseks rahva hääle poliittoimetajaks … tänu saulile, muidu oleks saanud 15pluss viis riigivarariisumis eja kelmus eest suures mahus pluss usalduse kuritarvitamine ..eriti raske parteivastane kuritegu .. 😛

  5. Nii 6 aastat ago
    Reply

    et ainult EKREt ei pekstagi, vaheldusek ssobib ka Siimuke.

    • Nii see on 6 aastat ago

      Kaks vaenulist erakonda ongi peksu jaoks loodud. Lollid mõlemad. Vaid üks neist on vaene ku keriku rott.

  6. keskerakond võidab 6 aastat ago
    Reply

    Need valimised on küll imelised tulemas. Pudiparteid korjavad palju hääli ära aga ei saa kündma. Ekre laamendab ja ka saab aga Brüsseli ametnik neid ei lase ligi.
    Seega valitsema tuleb Keskerakond ja hea oleks üksinda.
    Saaks ometi õnne meite õuele!

  7. siim ja pankur 6 aastat ago
    Reply

    Anna raha hundi kurku ja jääd ise nälga kah veel.

  8. ha-haaaa 6 aastat ago
    Reply

    Kirjutatagu mõnest kommunistist ka, kes suutis ausaks jääda, oleks meeliülendav teada saada. Ei kasutanud kaose olukorda enda ja sõprade taskute täitmiseks , ei vahetanud vaateid kui triiksärki………koheselt ja kiiresti. Neid ju ka pidi olema. Kui kestnuks vana võim, siis kirjutatakse neist ikka, kuid hoopis teises võtmes. Kui väsimatutest võitlejatest Teie õnne heaks (mitte isikliku heaolu). Mnjaa!!!

    • setud 6 aastat ago

      Kui leppida kompromisspiir, mis oleks
      Eestile jätnud setu külad, võimalik, et
      ka Petseri linna ja Petseri kloostri, kui
      Eesti pool oleks valmis olnud loobuma
      Irboskast. Ent siis kinnitati seto
      kongressil, et meie ei tagane ühestki
      jalatäiest maast ka Irboska taga.

  9. Ilusa elu jätkuks 6 aastat ago
    Reply

    Ilmneb, et juba nõuka ajal oskas Siim Kallas-Konksnina “soomust teha”, on ju selgelt öeldud – kasutas hoiukassade raha isiklikuks otstarbeks, teise kelmid olid kohtu all. Kallas jätkas kuulsusrikkast tegevust, 10 milj afäär, VEB fondi rahade kadumine, mehikesel on kehv mälu rahadest ei mäleta midagi. Aga muidu igati presidendi vääriline tegelane, küll siis Kadrioru loss samuti pihta pandaks. Muide Bruno Saulil on väga täpne mälu, Siimik võiks Sauliga kohtuda – meenuvad tallegi mineviku varjud.
    Aga tütar Kallas Siimul tubli oa, puhtad näpud, tühjad pihud, peaministriks isa soovil pürib, kuid oh häda – nõrgukene tütrekene. Kurjad Ligid, Michaelid, Roosamannad muidu Pannad, vaiba Kajakesel ära tõmbvad, plärtsatades Kaja kukub…

    • rikkus lapse ka ära 6 aastat ago

      Suurte rahadega rikuti tüdrik ära. Ei saanud abieluga hakkama. Tegi välisküla lapse.
      Nüüd punnib parteid põhja laskma.

  10. ekre õpetus 6 aastat ago
    Reply

    «Ja me teame, mida alati reeturitega on tehtud!» Nii lõpetas oma kõne riigikogu eest MTÜ Eesti Konservatiivne Rahvaerakond juhatuse liige Henn Põlluaas

    • kakleme veel 6 aastat ago

      Meil on seega partei, meil on selle juhtorgani liige ja viimase teadlik kihutus tappa poliitilisi oponente. Juriidiline isik ehk erakond on aga seaduse ees täpselt sama moodi vastutav, kui seda on esindanud juhtivtöötaja või liige.

    • Reeturi 6 aastat ago

      palk on SURM! See ju vanast ajast teada. Ainult meil on kuritegevus au sees ja reeturid saavad tingimisi kui üldse saavad. Need paar spiooniks loetud istujat mingeid saladusi ei reetnud, sest Eestil polegi väärt saladusi, ainult bandede omavahelised ärapanemise kavad. Neid meie väärastunud ühiskonnas saladusteks loetaksegi, isegi RIIKLIKEKS saladusteks. Proovige miljardite jälgi ajada, kohe on Kapo ja kambad kallal.

  11. sm Kallas 6 aastat ago
    Reply

    Edu valimisteks! Liigu selg ees läbi rahva nagu jäälõhkuja perse, nii et kõigil õlled ümber.
    Teie vaesed tossudes ahvid tõmmake oma palagan koomale.
    Baari järtsi juhatuse liikmetele ei eksisteeri.

  12. ekre teb täpsesti 6 aastat ago
    Reply

    “Inimene on ikka nii suur siga, kui tal olla lastakse,” lausus parteijuht Mart Helme.

  13. loen ja mõtlen 6 aastat ago
    Reply

    Kaks persooni. Rahamaias Siim Kallas ja too joodik Viinahaualt. Mis neid ühendab?
    Kumbki ei sobiks kesikute kampa. Üks on paras suller aga lipsuga. Teine paras jota ja must pisut ka. Miks tema lehes kirjutab? Kas ta on järgmine Anu Saakim?

    • Kui 6 aastat ago

      oleks valida Siimu ja Hillari vahel, valiks ma kõhklemata Hillari. Sest ta ei tee rahvale niipalju kahju kui Siim on teinud ja teeb veel.

  14. ahzoo 6 aastat ago
    Reply

    no näed sa delfi peldikusein eesotsa EP`ga blokib rahvast kartes… kuna valetamine,võltsimine ja rahva lollitamine on juba nii võimsaks muutunud on argus see mis…aga no üle selle selli kes siin teemaks ei ole ikka vastast…varastamistes,võltsimistes…oravtele ja anzipile suur juht ja õpetaja…DANSKE RAHAPESUST ei kippu ega kõppu eesti ekspressis ega EP´s….muidu EESTI EXPRESSIL KÕVAD üleskutsed…aita leida varas jne…see sell jäägugi viimsi rikkureid valvama….rahva rahakoti kallale enam sel rollobandel asja pole…kõik riigi=rahva strateegilised asutused paljaks varastatud vargused salastatud 75 aastaks…kas peale märtsi valimisi saab eest restarti ja need avalikustatakse…delfi meedia meedikute poolt jääbki see igaveseks SALADUSEKS…seal ju pudrumolli ümber…terve narva mnt ja jõe tn,ristmiku….ükskõik mida…

  15. tõega näkku 6 aastat ago
    Reply

    Asjaosaline võiks hoida tagasihoidlikumat suupruukimist,siis ka tema finantssoolosid meenutatakse vähem.Muidugi, see mehe enda kujundatud haput mainet paremaks ei tee.

  16. Ele 6 aastat ago
    Reply

    Kuigi olen alati olnud Keskerakonna pooldaja ei usu ma S.Kallase süüdistusi. Väga hea aeg oli meie rahva jaoks kui peale rasket Laari valitsemisaega tulid võimule S.Kallas peaministrina ja E.Savisaar ministrina. Elu läks kohe paremaks igas valdkonnas. Kaks tarka meest suudavad palju. S.Kallas esindas paremat osa Reformierakonnast, aga siis tulid võimule Ansip ja Rõivas ja vaesus aina kasvas. Tehti üks vale otsus teise järgi. Seati sisse Reformi tagatuba kus leidsid pelgupaiga nii mõnedki kurikaelad. seal koostati valessenaariume tublide inimeste kohta ja oma jao sai ka erakonnakaaslane S.Kallas kuna kardeti et ta võib jälle ühineda Keskerakonnaga. Võimu nimel on Reformi tagatoa tegelased valmis kõigeks et teelt kõrvaldada segajaid võimu saavutamisel. Küll nad võivad irvitada, et rahvas neid usub, kuigi töötulemusi ei ole. Aga rahva meeli mürgitades valede, laimu ja vihavaenu õhutamisega saab ka hääli, milleks siis pingutada. Kuigi Keskerakond pole enam selline nagu oli varem on ta siiski ka praegu ainuke erakond kes teeb kõik mis võimalik inimeste heaks.Keskerakondlased ei laima vaid teevad tööd ja neid valitakse töötulemuste põhjal. Aga mulle oli armsam endine Keskerakond. Mulle ei meeldi et praegune valitsus topib oma nina võõraste riikide siseasjadesse ja mitte alati ei tõlgenda sündmusi õigesti. Ma ei jaga ka vaimustust EL-u suhtes.

  17. Kelle 6 aastat ago
    Reply

    Nüüdsele keskerakonnale on raske mingit hinnet anda sest nad ei ole siiski reaalselt võimul vaid asendavad reformi ja on sunnitud oma veduriga sõitma reformi poolt ehitatud raudteel.Nii ei ole siiski see keskerakond seda nägu nagu oli eelmine ,suurt rahva populaarsust omanud rahva meelne ja keelne esindus kogu.Tuleb siiski ära märkida seda,et midagi normaalsemas suunas liigutud igatahes on ja päris tühja ei ole ka valitsuses oldud.Siim K. on teatud tuntud kuju ja tema teod on juba rahvale pähe kulutatud ja saavad kestma rahva mälus veel kaua kaua.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.