Häbiväärne sõda riigi vastu

Kõigepealt Postimees ja siis kohe sabarakuna järel Päevaleht avaldasid juhtkirjad, mis kutsusid Riigikogu üles läbi kukutama riigieelarvet järgmiseks aastaks.  Mis see siis oli? See pole enam mitte koalitsioonivalitsuse-vastane toiming. See oli otsene rünne meie riigi tuleviku vastu!  Oli alatu rünnak  Keskerakonna poolt juhitava valitsuse vastu.

Postimees hõiskas: ”Kukutage see eelarve läbi, head riigikogu liikmed, ja nõudke katuserahata eelnõu. Katkestage halva poliitilise kultuuri nähtus, millele praegune valitsustrio on võrreldes varasemate aastatega veel vinti peale keeranud. Edaspidi võiksid seda poliitilist kurioosumit meenutada ainult politoloogia õppejõud, kui nad selgitavad tudengeile üleminekuaja veidrusi meie ühisel teekonnal avatud kodanikuühiskonda.”

Niisiis on Postimees asunud avalikult tegema valimispropagandat! Kui  juhtkirjas kutsutakse üles avalikult valitsust kukutama, siis see tähendab, et tehakse propagandat opositsiooni poolt. Isegi kõige parema tahtmise juures ei saa sellist kirjutist erapooletuks ja mittekallutatuks pidada.

17 aastat on katuseraha jagatud. See pole kedagi häirinud. Nüüd, kus Reformierakond on valitsusest väljas, on kisa lahti. Kus olid siis artiklid, kui oravad olid võimul? Kas politruk Ansip ei lubanud kirjutada, ähvardades fooliumiga?

Päevaleht oli veelgi ülbem oma sõnavalikus ja kirjutas: „Täna on päev, kus pooled riigikogu liikmed hääletavad ennast kolmandat korda seaduslikeks varasteks. Peame silmas 2019. aasta riigieelarve kolmandat lugemist, kus kõigi eelduste järgi saab riigikogu enamuse toetusega lõpliku heakskiidu enneolematus summas nn katuseraha.“

Erinevad detsembrikuised toetusuuringud näitasid edu valitsusparteile Keskerakonnale, suurim opositsioonipartei oli aga langustrendis.

Kahe ajalehe häbiväärne sõda riigi vastu on kaotatud.

36 kommentaari
  1. Jääb 6 aastat ago
    Reply

    mulje nagu Kesknädal kaitseks katuseraha. Et seadusi ei peakski olema, las aga mingid ebaseaduslikult “valitud” vargad kokkuröövitud ühiskassast oma maitse järgi jagavad eelarvest osa laiali.

  2. Mis 6 aastat ago
    Reply

    salapärane elukas see RIIK ikkagi on? Pean silmas Kesknädala toimetuse arvamust. Kui riik on maa ja rahvas, nagu ta tavaliselt on olnud, siis kuidas saab keegi riigi sees iseenda vastu sõdida? Et püss käes ja mõõk vööl. Või peab Kesknädala toimetus silmas Venemaad? Kui nii, siis on toimetus küll valel teel. Venemaa ei tule IIALGI Eestile kallale, Puutini Vovtšik ise ütles seda. Ja kui me jumalat ei usu, siis jääbki üle uskuda Voovasse ja Voovat. Järelikult pole ka pealkirjal alust.

  3. see valitsus.... 6 aastat ago
    Reply

    …sai ju võimule suitsunurga sobingu tulemusena. Ja õied juba näha—–hullunud sotsid, kes kasutavad aina alatumaid võtteid rahvusluse vastu, vorpides üksteise järgi vihast vahutavaid artikleid. Isegi kõrgeltharitud Lauristin lasi ennast rahva silmis täis. Pole mõtet rääkida siin rängalt läbipekstud Tarandist, kes siiani oma tagaotsa silitab, sest sellesse suhtuti lugupidamatult. Keskerakond aga toob aina lähemale okupatsiooniaegse mentaliteedi, kus põlisrahvas (Antud juhul rahvuslased—-on muudetud sõimusõnaks) pidagu mokk maas või siis naeruvääristagu koos Toomiga nii Eestit kui eesti keelt. Ratta Jürkagi läheb ikka kalleid “vabastajaid” teavitama läbi PBK. Ei mõista nad vaesekesed riigikeelt, ajukurde vähevõitu ja kesikud on kaastundlikud, pigem hävitavad eesti keele kui lasevad oma kallitel valijatel ennast keele õppimisega vaevata. Las tulevad võimule kesikud, sotsid, Eesti 200,sed ja nagu naksti on meil teine riigikeel, 0-kodakondsus ja vähemalt pooled ministrid venelased. Eesti vabaduse eest võidelnud võivad ju oma haudades oiata ja rahvuslased nutta—–meile globalistidele ei lähe see vähimatki korda.

    • Riik ja rahvas on ühtsed 6 aastat ago

      Tänase Keskerakonna edukalisel juhtimisel on saavutatud märkamisväärne edasiminek võrreldes 1913 aasta tootmisnäitajatega. Me oleme saavutanud sõjaeelsest ajast suurema tootmise ja kauplemise. Niimoodi ei osanud toona keegi unistada. Kogu NSVL toetus meie kommunistilisele kogenematusele ja seepärast ka sm. Rjuuteli käsul likvideeriti.
      Algas sotsialistiline ülesupitamine. Nüüd osad neist jõmmidest ikka veel pumpade juures.

    • to See Valitsus 6 aastat ago

      see valitsus on parim mis meil kunagi olnud on. Eks reformarid ja nn “rahvuslased” peavadki kiunuma kuna järjest enam hakkab käest libisema võimalus neil kahel peale valimisi Valitsus moodustada. No ei saa kokku te kahepeale neid hääli. Veel kaks kuud Delfi, PM ja EPL aina totakamaid juhtkirju tuleb välja kannatada. Veel kaks kuud loeme nelja ekrelase vihapurskeid delfinaariumist ja siis kuuleme veel mõnda aega oigeid ja elu läheb edasi ja seda ilma oravate ja ekre osavõtuta. Üks üritab valedega valijaid hullutada, teine hirmutamisega, aga lõppeesmärk peegeldub nende kahe majandusprogrammis kus maksud lastakse alla nii palju kui annab(mis ei tähenda hindade langust tarbijatele, sest ettevõtja võtab oma). Riigil on selgelt vähem raha ja tervishoidu hakatakse omadele jopedele sokutama. Ka sotsmaksu töötajate kraesse veeretamine ei ole kaugel. Need kaks on võimelised natukese ajaga meie riigile vee peale tõmbama. Selleks on neil ka trollid Kesknädalas olemas, kes iga artikli alla oma haisva märgi külge poogivad.

    • ekre on kõige targem 6 aastat ago

      Tegelikult on ju ilmselge, et keegi neist ei muretse mitte Eesti tuleviku pärast, mida EKRE kavatseb teistesse rööbastesse suunata, vaid oma koha pärast tulevikupoliitikas, mis seeläbi ohus on. EKRE programm konkreetseid punkte rünnates rünnatakse tegelikult poliitilist oponenti, et too võimule ei pääseks, isegi kui programm endalegi asjalik tundub. Seda on ju pidevalt näha ka Riigikogus, kus EKRE algatused põhja lastakse, et siis mõne aja pärast sarnase eelnõuga ise välja tulla.

  4. Juba totud kohal 6 aastat ago
    Reply

    Uuel aastal totud juba halvustamas meie ajalehte. Eks siis lugege kasvõi Õhtalehte ja saate uusi uudiseid kustunud ja paksuks läinud kokatädi Evelinist. See on teie maitsele kohane. Teie mõistusele sobiv.
    Kesknädal on igatahes otsekohesem ja palju parem neist kobrulehtedest.
    On valimiste aeg ja kõik vastased ihuvad hammast. Need murduvad aga juba enne valimisi. Erakond teeb seekord rekordtulemuse ja saab üksinda riiki juhtima.
    Opositsioonil jäb üle vaid sellega nõustuda.

    • Kurbade uudisetega 6 aastat ago

      Heimari saadet enam polegi! Tuli küll meelde, et Heimar ise ütles, et ta saab esinemiskeelu (nagu Jurka, Mailis, jaana, Õudukas jt pulgad), sest julgeb tahta veel 4-ks aastaks mäeotsa pugeda. Kuid teised? Ei Urmi ega Mart sellist sihti pole seadnud. Võtku 3. liige juurde ja uus kolmik asenduseks jätkab. Nüüd Kesknädalal polegi oma saadet isegi TTV-s. Nii ei saa ka mina aru, mis on lahti meie ajakirjandusega?

    • võitjad kiravad 6 aastat ago

      Erinevad reitingud näitavad, et värske parteina riigikokku pürgiv Eesti 200 võiks olla valimiskünnise ületamises juba päris kindel.

    • euroopa hävingust 6 aastat ago

      Euroopa ägab lastetute liidrite tegude tagajärgede käes. Hakkaks ehk tähelepanu pöörama poliitikute eraelule. Kes ei suuda olla oma perele truu, on tuulelipp ka poliitikas. Kel pole lapsi, ei valuta südant homse pärast. Kas selliste poliitikutest inimeste sõnu ja lubadusi tasub ikka puhta kullana võtta.

  5. patukiri 6 aastat ago
    Reply

    Kui küsitakse, kes tõstis õlle aktsiise, siis just Reformierakond tõstis aina ja korduvalt aktsiise küttele, kütusele, maagaasile, elektrile, alkoholile – lugematuid kordi. Kui me küsisime tol ajal, miks tõstate bensiini aktsiisi, mis tekitab hinnaralli, vastas Andrus Ansip, et miks te ei taha siis alkoholi hinda tõsta, see ju laostab rahva tervist. See oli tabu vastus. Oi kui mitu korda tõsteti ka riigilõive ja trahve!
    Näiteks arstiabi kättesaadavus ja järjekordade pikkus ongi Reformierakonna poolt viidud neil aastaid seisu, et täna polegi enam võimalik sealt august välja tulla, sest pea 17 aastat järjest tõmmati ravijuhte koomale!
    Tuletan meelde, kuidas tõsteti käibemaksu ravimite ja tehniliste abivahendite, samuti käibemaksu, raamatutele, perioodika, matuseteenustele, kontsertidele, etendustele jne. Kaotati hambaravi hüvitis, tõsteti haigla voodipäeva tasu, kärbiti haigushüvitisi, tõsteti töötuskindlustusmaksu. Kergitati üldist käibemaksu. Suleti sajad postkontorid ja pangakontorid jne jne. Sisuliselt kärpisime oma majanduse surnuks. Teenuseid vähendati, riik kärbiti õhukeseks. Kõik need maksutõusud põlistatigi.

  6. sõda vajab karistust 6 aastat ago
    Reply

    Igasugune sõda peab olema karistatud. Eriti veel kehtiva valitsuse vastu.
    Sellised lehed pandaks välismaal lihtsalt kinni. Mis meil?

    • Nagu 6 aastat ago

      Kesknädala pealkirigi ütleb, siis sõda ei peeta valistuse, vaid riigi vastu. Järelikult saab seda sõda pidada teine riik, meie juhul Venemaa.

  7. ajalehtedest 6 aastat ago
    Reply

    Ühes sellesügises populaarsusuuringute tulemusi kajastavas loos oli suurim muutus Reformierakonna ja Keskerakonna reitingutes, kuid teemalugude pealkirjades domineeris EKRE, kes kaotas ühe protsendipunkti – sedavõrd magus oli kahjurõõm, et Reformerite langus polnud enam mingi teema.

    • silmad-kõrvad lahti 6 aastat ago

      Eesti Kongressi ja sellega seotud isikute tegemisi tuleks täna väga tähelepanelikult analüüsida , sest nende tegevus seadis korduvalt ohtu meie iseseisvumise. Milleks oli see vajalik? Kas ikka oli tegemist ainult isiklike ambitsioonidega või tegutseti kellegi käsul? KGB käsul! Rahvarinde vastu?

    • tegelikust sõjast räsituna 6 aastat ago

      Nii Lenin kui Stalin tapsid vene parimad ja haritumad oma pojad ja tütred. Panid kriminaalid Gulagis kõige üle valitsema. Kes suutis enne terrorilaineid põgeneda, jäidki tõepoolest oma rahva parimateks esindajateks. Toon ainult ühe näite paljude veriste näidete seast,kus on näha, et nõrgestati teadlikult venelaste geneetilist koodi—esimene “punane terrori laine”—akadeemikud,,kirjanikud,õpetajad–160000, ametnikud, ohvitserid,vabrikandid,politseinikud–220000,vaimulikud- 40000,eeskujulikud talunikud ja tublimad töölised–1,300000. Sellele järgnes teine laine—1923-1930 2 miljonit sellele järgnesid “näljahädad”,kus suri kokku üle 13 miljomi (kahel perioodil) Kolmas terrorilaine 1933-1938-1,600000. Need arvud on röögatud, sinna lisada veel II,MS hukkunud+ omaenda sõdurid, kes vangi langesid ja teiste okupeeritud riikide rahvad—-saamegi kohutava “Kurjuse Impeeriumi” verise palge. VEnelane peaks eelkõige mõistma, mida see Vene riik on teinud nii omaenda kui teiste rahvastega. Kuid neil puudub empaatiavõime, neilt on geenidest kadunud häbitunne, vastutusvõime (sakslased tunnevad siiani süümepiinu, kuigi neid pole ammu elus, (vähesed veel) ,kes tegelikke hirmutegusid korda saatsid;) jäänud on ainult soov kõikjal “esimest viiulit” mängida nii pulmas kui matustel. KUi nad tõepoolest tunneksid, et siin ongi nende kodumaa, siis ei oleks praegu nendega probleeme ega esitataks pidevaid nõudmisi. Nende keel ei ole kadumisohus, neil on mittemeeldimisel võimalus lahkuda oma tõelisele kodumaale, mida tõeliselt ka armastatakse (ja see ongi ju loomulik), kuid neil ei ole õigus meilt ära võtta meie keelt, nimetades seda “surnud keeleks”, mida polegi vaja õppida, naruvääristada meie kultuuri,pidada koloraadotriipu linti ainuvõimalikuks väljendusvormiks oma tegeliku meelsuse näitamiseks.

  8. Mis 6 aastat ago
    Reply

    omapärane elukas on HÄBIVÄÄRNE sõda? Kas on olemas siis ka AUSTUSVÄÄRNE sõda?

    • kes ei taipa 6 aastat ago

      Häbiväärne on keeleliselt hüpertoonne, ehk käändpöördes mõiste. See teeb sõja poliitiliseks kemplemiseks.
      Nii lihtne see ongi,seltsimees taibutu.

    • Nii 6 aastat ago

      et nagu äärmuslane pole see, kes tapariistadega rahvast mõrvab, vaid see, kes ei jaga kliki vaateid?

  9. aaaa 6 aastat ago
    Reply

    postimees ja Päevaleht on vanad Reformierakonna hääletorud. Peale propagnda ja vaenu õhutamise seal muud ei tulegi.

  10. olete vist aktuell 6 aastat ago
    Reply

    Päevalehed on uimased ja pole komme.
    Teie siin otsite arvajaid. Kena.

  11. Ott 6 aastat ago
    Reply

    See on väga häbiväärne. Reformikad on ju niigi palju halba teinud, nende valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Pensione ega abirahasid ei tõstetud, arstiabi saamine kohapeal likvideeriti, üks vale otsus teise järgi anti välja. Nendel polnud töötulemusi ja hääli nad saavad vaid mõjutades inimesi valede ja laimuga. Peavoolumeedia toetab neid, vassides ja valetades. Postimehe ausamad ajakirjanikud ju kirjutasid, et neile öeldakse ette millest peavad kirjutama ja keda laimama. Reformikad on meie rahvale ainult halba teinud siis vähemalt ärgu segagu teisi , kes tahavad ja oskavad tööd teha.

  12. Nii on 6 aastat ago
    Reply

    Oh kui palju halba on teinud meie riigile ja rahvale Ansip. Ta oli õel kommunist ka nõuka ajal. Et tal ka häbi pole. Ta oleks juba ammu lahkuma poliitikast.

  13. Praegu 6 aastat ago
    Reply

    peab sõda Eesti riigi vastu Euroopa liit. Et eestlus hävitada ja rahvas välja vahetada rohkem sigimisvõimeliste mutukatega, sest klikiliiduvabariikide tootjatele on vaja tarbijaid ehk orje.

  14. Elo 6 aastat ago
    Reply

    Kahju tõesti, et ajakirjanikke sunnitakse valetama ja vassima. Aga kas neil endil südametunnistus ei vaeva. No muidugi kuidagi peab leiba teenima, aga selliselt ise küll ei tahaks. Postimees on valelikest ja laimavatest ajalehtedest esikohal. ega Päevaleht parem pole. Aga nende kirjutiste uskujaid leidub kahjuks. Kahju, et peavoolumeedia on Reformierakonna hallata ja seal kaitstakse nende huve. Kuid mis sa hädaga teed, kuidagi peab hääli saama ja siis minnakse alatuste peale välja. Reformistlikud valitsused on viinud meie elatustaseme viimaste hulka ja nüüd segavad teistel nende vigu parandada. Ainus eesmärk on reformikatel saada uuesti võimule ja ainuke mure on oma rahakoti suurus. Neid ei huvita kuidas elavad meie inimesed. Paljud elavad vaesuses.Nad ei suuda vaadata pealt kuidas keskerakondlik valitsus püüab parandada reformistlike valitsuste poolt tehtud vigu ja tõsta meie rahva elatustaset.

  15. ahzoo 6 aastat ago
    Reply

    just…anzip oli see kes silmagi pilgutamata valelikult POSTIMEHe,EPL`i jne riburabapidi valed pidi võimendama…ja arukad maha tegema….tulemused on riigiga=rahvaga käes seda tunnetab igaüks et sellised kriminaalsed lurjused nagu seda olid oravakaabakad….kelle ülesanne oli maffialikult pangad….nn “ettevõtjad” kõik oma kriminaalse tiiva alla…irlitzid kes pidid KAPO,KRIPO ja kogu riigi õigussüsteemi, seadused vorpima selle kõige…katteks ja võltsiga…samuti ka E-võltshääletused…ja viimasena sotsinärakad kelle osa oli rahvas sotsiaalselt paljaks varastada….nii nad kolmekesi….rääkimata kriminaalidest rollomannustest,krossist…ja veel terve oravajõugu ladvikus sitsivad…..OH ÕUDUST-KAS SELLIST EESTIT tahtsimegi…anzip tuleb Danske rahapesu korraldamistest käeraudades brüsselist ära tuua tribunali alla ja sõltumatute välis uurimisorganitele üle anda…delfi on ka juba kõige selle nägu igasugu kliki lõusatasid kommentaaride alla topitud….inimeste kommentaaride ajaloo lehekülg on üldse liikumatu jne…mis toimub…kas iga lõusta kliki pealt juba teil seal modede teenistus…HAIGE värk…laske see idioot kes selle leiutas lahti ja taastage vana kommentaarium…

  16. oma rahva vastu! 6 aastat ago
    Reply

    Ajalehed omarahva vastu. Häbi!
    Eelarve on meie tulevik. See on meditsiin, riigikaitse, rahulolu.
    Seda Keskerakonna vastased kuidagi ei soovi.
    Reformlaste rahakott on tühi.Nüüd vaid kraaksuvad veel. Kuni hävivad igavikku…

  17. Eve 6 aastat ago
    Reply

    Nii on, et halvem osa Reformierakonnast on haaranud erakonnas võimu enda kätte. Peale inimeste jaoks rasket Laari valitsemisaega, kus hinnad tõusid kõrgele eriti korterihinnad aga pensione, abirahasid ega ka alampalka ei tõstetud, sai peaministriks S.Kallas. Eks tema sai ka oma erakonnas laimu osaliseks, et võim temalt ära võtta. Kallas kutsus valitsusse E.Savisaare, kes kohe tõstis pensioni 30 protsenti, muidu oleks see veel väiksem olnud praegu ning elu läks oluliselt paremaks ka teistes valdkondades. Kaks tarka meest suudavad palju. Tekkis lootuskiir paremale elule, aga selle kustutasid Ansip ja Rõivas. Peale selle, et vaesus aina kasvas hakati veel nende heakskiidul laimama Eestimaa parimaid inimesi. See, mis tehti E.Savisaarele on koletu kuritegu. Aastaid otsiti talle valesüüdistusi ja need kes ei tahtnud tema vastu tunnistada pidid poliitikast lahkuma. Tegelikud kurikaelad varjavad end Reformi tagatoas ja teenivad raha parimatele inimestele laimu otsimisega ja seda rahva raha eest.Neid toetab ka peavoolumeedia.

  18. rahva ema paljas tagumik 6 aastat ago
    Reply

    Täpselt Evelini paks taguots oma rahva poole telkarist. See ongi rikkuse tukemus, mida soovis ja sai endale reformarite kamp. Nüüd on raha otsas ja taguots hakkab kahanema. Ei ole enam rigi kulul rikastumist ja õgimist. See ongi tänane peavoolumeedia. Viimased karjed veel, sest rahvas neid enam kinni ei maksa. Postimees koos lamatelevisiooniga on pankrotis. Vallandamised ei aidanud. Nüüd veel viimane nutulaul ja see oli riigi eelarve vastu. Tore, et kaotasid! Keskerakond on muutunud väga tugevaks.

  19. ekre ostis ajalehed 6 aastat ago
    Reply

    Läheb rahva harimiseks!
    Valimiste programm lubab vähendada kõigis peredes iga alaealise kohta tulumaksu veerandi võrra ja kaotada pensionitelt tulumaks üldse, alandada käibemaksu, alkoholi-, kütuse-, gaasi- ja elektriaktsiisi, elektri võrgutasusid ja taastuvenergia tasusid, lisaks kehtestada maksusoodustusi maapiirkondades. Samuti lubatakse valida välja 25 ettevõtjatele kõige kulukamat ja bürokraatlikumat seadust või määrust ja need tühistada või ümber teha. Välisfirmade kasumid lubatakse maksustada.
    Samas lubatakse igale abielupaarile tasuda lapse sünni korral veerandi kodu soetamiseks läinud summast, kahekordistada pensionid, tõsta omastehooldajate ja töövõimetute inimeste toetuse miinimumpala tasemeni, kaotada ravijärjekorrad, tõsta hambaravihüvitist, kolmekordistada teadusinvesteeringuid ja rajada igasse linna spordikeskus.
    Ka kaitseväes lubatakse hoida palgad tasemel. Sealjuures kavatsetakse paluda miljardi USA dollari ulatuses sõjalist abi Ameerika Ühendriikidelt, abi kavatsetakse paluda ka Euroopast.
    Taristu küsimuses lubatakse massiivseid töid: kaheksa aasta jooksul ehitada sadu kilomeetreid maanteid neljarealiseks, seda nii Tallinna-Tartu, Tallinna-Pärnu kui Tallinna-Narva suunal. Samuti lubatakse Saaremaa silla ehitamist ja raudteevõrgu seisukorra parendamist. Rail Balticust on EKRE-l kavatsus loobuda.
    EKRE valimisplatvorm sisaldab ka väga mitmeid põhiseaduse muutmist nõudvaid punkte, mida saaks läbi viia ainult praeguse põhiseaduse üle rahvahääletust korraldades või suure erakondadeülese üksmeele olemasolul. Nii on seal punkt näiteks riigikogu ja kohalike omavalitsuste kõrvale ka kohtunike valimste korraldamise sisseseadmisest, õigussüsteemi muutmisest vandekohtu põhiseks, riigikogu ja presidendi valimise korra muutmiseks.
    Lisaks on programmis ka mitmeid Eesti ühiskondlikus traditsioonis äärmuslikuna mõjuvaid ideid nagu poliitikutele kohtute üle kontrolli andmine, Euroopa liidust lahkumise osas võimaliku referendumi korraldamine, aborditegemise võimaluse kättesaadavuse vähendamine, narkomaanide ja alkohoolikute sunniviisiline võõrutuskeskustesse sulgemine jne.

    • Kultuuritu pätikamp 6 aastat ago

      EKRE üritustele tulevad madala kultuuritasemega inimesed. EKRE on toonud Eesti poliitilisse kultuuri islamistliku poliitika. Kividega reeturite tappa ähvardamine on islamistlik kultuur. Meil ei ole sellist kommet kunagi olnud,” sõnas Lauristin intervjuus viidates Indrek Tarandi peksmisele EKRE meeleavaldusel.
      Jalgadega löömist ja vägivalda on Eesti poliitilises kultuuris alati välditud.

    • põlluaas põlu alla 6 aastat ago

      Küll aga paistab, et “normaalne” mees Põlluaas mõtleb sarnaselt mõnele teisele “normaalsele” mehele homoseksist tihemini kui homod ise.

    • Kuna 6 aastat ago

      rohkem ei viitsi konservantide lubadusi lahata, siis võtan aluseks eelkommija väljatoodu:
      1) Alaealise kohta tulumaks veerand maha = jupitine altkäemaks – EI!
      2) Kaotada pinsilt tulumaks = pinss on tööväline tasu ning seega enesestmõistetav – JAH!
      3) Alandada käibemaksu = ebamäärane umbluu – EI! Käibemaks tuleb üldse asenadda ühtse TARBIMISmaksumääraga.
      4) Alandada aktsiise = aktsiisid on üldse lolluse tipp ning tuleb hoopis põhimõtteliselt kaotada – poliitilisele altkäemaksule EI!
      5) Alandada elektri võrgutasusid = kui millegi muu arvelt (v.a. rikkurite rahakotist), siis EI!
      6) Alandada taastuvenergia tasusid = neid eitohiks üldse olla, poliitilisele altkäemaksule EI!
      7) Kehtestada maksusoodustused maapiirkondades = peab toimima ühtne tarbimismaks, poliitilisele altkäemaksule EI!
      8) Tühistada või ümber teha 25 ettevõtjavaenulikumat seadust = 25 pole 17 ega 89 ning on välja valitud ümmarfuse arvuna petmiseks. Järelikult on tegu umbes pakkumisega, sest mingit kindlat kava pole. Sellised seadused tuleb tühistada KÕIK! Poliitilisele altkäemaksule EI!
      9) Välisorjapidajate kasumid tuleb maksustada = kõigile peab toimima ühtne tarbimismaks. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      10) Igale abielupaarile …, liiga pikk jura, et kõike korrata = Eestis peab toimima ühtne süsteem ja ühtne tarbimismaks. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      11) Kahekordistada pinsid = miks 2,00 aga mitte 1,797 või 2,109? Taas ümmargune arv, mis annab alust kahelda, et pole mingit arvutatud üksikasjalikku kava. Vaja on pinsid hoopis seada kindlasse suhtesse eelarvega, et käik elatustasemega koos. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      12) Kaotada ravijärjekorrad = tühi lubadus. Mitte kunagi ei saa mitte keegi järjekordi tühistada. Järjekord on nähtus, mis võib suvalisel ajal suvalise skohas suvaliselt tekkida. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      13) Tõsta hambaravihüvitist = jupitine altkäemaks! Poliitilisele altkäemaksule EI!
      14) Kolmekordistada teadusrahastamist = 3 on samuti ümmargune arv. Vaja on kindlat suhet eelarvesse ja seegi peab olema seotud tulemustega. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      15) Rajada igasse linna spordikeskus = mis elukas on LINN? Kas Mustvee, Kallaste, Tõrva, Türi on linnad ka sisult? Seega peaks olema hoopis muu määratlus. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      16) Kaitseväes hoida palgad tasemel = mis asi on TASE? Et ei sureks nälga või minema aastavahetuse eel telekasse kerjama nagu meie haiglatejuhid oma suurte palkadega? Poliitilisele altkäemaksule EI!
      17) Paluda miljard $ sõjalist abi USA-lt ja Euroopast = keda me ründame? Venemaad? Ja kas Venemaa ei kuulu Euroopasse? Kui kuulub, siis kas palume abi ka temalt? Aga samas oleme vastu keskbande koostöölepingule Venemaaga? Ja USA ei anna mingit “abi” tasuta ega sind orjastamata. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      18) 8 aastaga ehitada ropult 4-realisi maanteid = milleks? Meie elanikkond väheneb pidevalt, teede sõidetavus on praegu saavutanud tipptaseme ning edaspidi hakkab tasapisi langema, ka kasvava kütusehinna tõttu. Seega oleks need maanteed rahva kaelas nagu kavandatakse Reilpeldikutki. Lollustele EI!
      19) Ehitada Saaremaa sild = enne vaadake ikka kaardile, see sild ulatuks hoopis Muhumaale, sealt on ühendus Saaremaaga juba ammu olemas. Kui silla ehitaks ärikad, siis las ehitavad. Kuid miks nad seda seni teinud pole? Sest MÕISTUS ei luba! Ebamajanduslikele rajatistele EI!
      20) Parendada raudteevõrku = Kata võttis ühe raudteelõigu üles, kas see parendamine toob kaasa ka Tartu-Koidula-Valga lõigu ülesvõtmise? Kena oleks ja arukas samuti. Kuid senine lubadus jääb ebamääraseks. Poliitilisele altkäemaksule EI!
      21) Loobume Reilpeldikust = õige otsus. JAH!
      Muu on ebamäärane ega vääri praegu üldse arutlemist.
      Seega kinnitab ülaltoodu, et tegemist on jupitiste poliitiliste altkäemaksudega keskbande vaimus ning soovin põhjaminekut mõlemale! Paar jahhi ei kaalu üles muud hunnikut lollusi.

  20. Paagan küll... 6 aastat ago
    Reply

    Nüüd loeme Raul Rebase artiklist 3. jaanuari Postimehes, et kõva käe ja idasuuna niši on Eesti poliitikas üle võtnud EKRE. Artiklis tuuakse hulk seoseid ja väiteid, mis on esmapilgul üllatavad, kuid millega on raske vaielda. Üks selline seos on Tallinna Televisiooni ja Edgar Savisaare isiklik roll EKRE fenomeni loomisel

  21. uus provokaator 6 aastat ago
    Reply

    Asi läheb lausa hulluks. Venelased eraldatakse eestlastest ja saadetakse ühtsesse kolooniasse. Kas tõesti on säärane provokatsioon mõeldav?

  22. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Kogu see EKRE asi tundus kuidagi ülepingutatult aga nüüd kus tuldi välja selle miljardi jutuga siis tundub küll,et midagi on hästi mäda ! Meie suur sõjard Kunnas küll TTV propageerib kogu aeg – rohkem relvi,rohkem relvi sealjuures ei oska ei Kunnas ega tema mõttekaaslased öelda kust saab raha.Nüüd siis on selge Ameerikast !
    Kui järsku antaksegi sest ikkagi sillapea Peterburi väravas siis kas selles suures relvastumise tuhinas oleme me mõelnud ka ekspluatatsioonikuludele ? Lähema 4-5 aasta jooksul saab muidu sellest tänapäeva tehnikast vanaraud !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.