Lauri Hussari põgenemine poliitikasse

Lauri Hussar FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Raske elu on nii Eesti Meedia Postimehel kui ka Kanal 2-l. Postimees on vallandanud mitmed head ja teenekad ajakirjanikud. Telekanal viskas välja paljud meelelahutussaated ning koos nendega kaks pikaajalist eeshõikajat Kristjan Jõekalda ja Teet Margna. Vanameistrite asemele pandi tundmatu lapsnäitleja Henri Karpov (21), kes juba esimese etteastega “Hensugusta Show” kindlustas vaatajate pahameeletormi.

Tiit Aunaste registreeritud kommentaar Postimehe Elu 24 realt: ”Kas sellise kräpi internetist allalaadimise ja eetrisse paiskamisega on nagu kõik OK? Võtad suvalise tüübi videod, ajad rohelisel taustal ägedalt žestikuleerides mingit iba, ja ongi korras. Mulle nii ei tundu. See on säästuvarastamine hülgemöla saatel.”

Seda nägemata hakkas Postimees oma sõsarfirma toodet hoogsalt promoma: ”Saite telesaate, mis saab olema tõeline huumoripomm. Saade garanteerib televaatajatele hea tuju terveks nädalaks.”

Vastuseks tohutule kiidulaulule veel üks kommentaar, seekord Delfist: „Täiesti mõttetu saade, mida suudaks paremini teha ka 10-aastane. Videoklipid on juba mitmeid kordi kõikjal saadetes näidatud, alates TV 6 naljakad videod kuni „Võimalik vaid Venemaal“. Ajaraisk, rohkem ei vaata.”

See oli väike tagasivaade Eesti Meediale. Viimane nädalavahetus tõi sellest kontsernist uudist juurde. Vaevalt kaks ja pool aastat Postimeest juhtinud Lauri Hussar pani päevapealt ameti maha. Kas tegevus senises töökohas enam ei pakkunud rahuldust? Mis tähendab, et on probleemid või ei saa hakkama?

Ega ta eriti meeldivaga just meelde ei jäänud. Pidevalt halvustati Postimehes Keskerakonda ja eelmise aasta märtsis alandati mitte-eestlasi infograafikaga, kus Eestis elavaid muust rahvusest inimesi pandi pildiliselt iseloomustama punane viisnurk koos sirbi ja vasaraga! Kui tekkis uus liikumine Eesti 200, sai see kõige rohkem tähelepanu just Postimehes, alates nende arusaamatust manifestist ja muudest kiidulugudest kuni erakonnastumiseni.

Nädalavahetusel selgus tõde: Lauri Hussar on Eesti 200 täieõiguslik liige ja kandideerib nende nimekirjas Riigikokku.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar on eriti kriitiline Eesti 200 plakatiaktsiooni osas, mida ta peab äärmiselt küüniliseks. Ta ei mõista, mida  kolleeg Lauri sealt võidab.

Lauri Hussar on aga enesekindlust täis ja teatab: ”Tegin kõik otsused ühel päeval. Kui ma kolm aastat tagasi Vikerraadiost lahkusin, siis ka toona põhjendasin seda suure sisemise tundega, et pean selle sammu astuma. Täna on minu sees täpselt sama tunne. Eelmisel kevadel kirjutasin artikli, kus tervitasin uusi tulijaid. Selle artikli pealkiri oli „Miks ma toetan Eesti 200 algatust“. Kindlasti on poliitmaastikule vaja verevahetust, see toob uusi mõtteid. Kui ma täna loen selle erakonna programmi, siis seal kindlasti on värskeid ideid ja teistpidikäsitlust.”

Lauri Hussari armastus uue erakonna vastu sai kinnitust eelmise aasta mais, kui Postimees oli esimesena avaldanud Eesti 200 manifesti ja Lauri Hussar kirjutas kommentaari, kus avaldas neile toetust. Laulasmaal toimetuse juhtide väljasõidul, õhtuses vabas õhkkonnas, tõstatas ta küsimuse, et mis siis, kui ma läheks poliitikasse?..

Aga see polnud nali. Nii see juhtus.

Kesknädal

34 kommentaari
  1. Seda 6 aastat ago
    Reply

    sopalehte Postimeest ei loe ma juba aastat 3 või 4. Allakäik oli pidev, kuid üle viskas siis, kui pidin pikemat aega Eestist eemal olema ja tagasi tulles sain kõike tervema pilguga kaeda.
    Kanal2 vaatasin valikuliselt, nüüd pole enam sedagi vaja teha. Kui Tuuli oma jõmpsikatega krokusid toidab, seda ehk veel vaatan, muud kindlasti mitte.
    Mis aga Laurisse puutub, siis esk tema kremlimeelsus vajaski selginemist. Vist arvas, et keskbande pole veel piisavalt tiblastunud, nüüd Эстония99 koos peaintrigandi Калласega aga sobis tema maitsele täielikult.
    Kõige õudsem on aga siis, kui ta peaks veel rahva aju loputama pääsema. Sisuliselt ajakirjaniku enesetapp.

  2. Lollus kuubis 6 aastat ago
    Reply

    21. jaanuaril koos Kanal 2 uue teleprogrammiga alustav uus saade „Õhtu!“ veel tuleval esmaspäeval siiski seniste saate „Hommik!“ tegijatega eetrisse ei jõua, vaid alustab lubatust nädal hiljem.
    Programmijuhi Rait Killandi sõnul on erakordne ka 18:30 alustav „Reporter“, mis pakub kolm tundi järjest otseprogrammi. „Just otse-eeter oma realistlikkuse ja ettearvamatusega pakub televaatajatele parimat meelelahutust,“ ütles ta.

    • Täielikult 6 aastat ago

      jabur ettevõtt. Kes viitsib heal ajal 3 tundi mingit ammuteada möga jälgida? Juba päeval saadakse peasündmustest pilt. Pannakse kallutatud klikitõlgendused ja tegelikkus kokku ja jagatakse pooleks. Selle ümberlõksutamine jätab juba külmaks. Mingid vahepalad meie tehisintelligentidest huvitavad vaid väheseid, kes on sada valda vahtinud niigi.

  3. Petukaubast reklaamini 6 aastat ago
    Reply

    Kunagi olin pidev knl. 2-he vaataja, nüüd lihtsalt pole enam midagi vaadata, prostad naljad ja üldse mõttetud saated, isegi häid seriaale pole, “Naabriplikat” võis veel vaadata, see oli ka ainuke. diksi.

  4. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    Hussari nimi oli hästi hoitud saladus E200 poolt. Ma ei usu sõnakestki ei Hussari ega ka Kallase suust, et justkui oleks erakonnaga liitumise otsus sündinud üleöö. Kõik viitab sellele, et Hussar on selles pundis olnud juba pikemat aega, aga seda on hoolikalt varjatud, et ta saaks PM-s promo teha erakonnale. Kohe algas poliitiku teekond valedega pihta. Olge valvsad selle E200-ga, ta ei pruugi olla üldse see, mis pilti meile maalitakse ja mulle koheselt meenub kui PM avaldas E200 manifesti, siis teine Kallas hõikas kohe varakult et väga meie moodi ja sobiksime. Nii et järgmine Valitsus tahetakse moodustada nii et Kallas kahel pool ja IRL on sillaks kahe kalda vahel.

  5. hussariaana 6 aastat ago
    Reply

    Kanal 2 on ju palju vaadata- reklaami jätkub iga 7 minutijärel 10 minutit. Peab ikka rumal olema kes seda tellib või vaatab. Reporter 3 tundi? Nad ei suutnud tunnipikkuses saateski tihti midagi tarka näidata. Peab vist TV3 uudiseid hakkama vaatama. Seal on tiba rohkem asjakohast juttu, mitte ei näidata koguaeg kuskil katusel tantsu ja grillimisi ning pidutsemisi. Kaua rahvas ikka jõuab kogu seda mula muudkui vaadata.

    • iltalähetys 6 aastat ago

      Hommik või lõuna või õhtu üks jura igal pool. Saated mida kanal 2 vaatasin on kadunud koos Teedu ja Kristjaniga ning jäänud on vaid seebid ja mõtetud saated

    • Valede leht 6 aastat ago

      Postimees kirjutas tänases lehes, et sotsiaalmeedia kommentaariumites avaldavad arvamust kümned valenimega tegelased, kellest kahel õnnestus saada arvamuspinda isegi Eesti Päevalehes.

    • ei vahi enam 6 aastat ago

      Mis teete seal, alustate hiljem või varem, lähete üldse minema, mina näiteks olen lõpetanud kanal 2 vaatamise täielikult. oli hea kanal, aga tänan, enam ei ole.

  6. hussar valetab täiega 6 aastat ago
    Reply

    Ainult loll usub seda petumängu. Kõik oli kokku lepitud ja seepärast ka
    TEINE NUMMER
    nimekirjas! Iial poleks tänavalt nii häääd kohta pakutud. Näe kuulus miljoni Monika ka tagaotsas! Petukamp!

  7. Riikikoggu pürgijadd 6 aastat ago
    Reply

    Kindlasti. Enamik neist ei mõtle kunagi inimestele, keda nad esindavad. Igas riigis on nutikaid inimesi (smart people); häda on selles, et mitte keegi nendest nutikatest inimestest ei lähe kunagi poliitikasse. Mis tõenäoliselt tõestabki ju seda, et nad on nutikad. Järelikult need inimesed, kes satuvad maailmas valitud ametnike geenivaramusse, on tõeliselt hirmuäratavad isendid.

    • ei usu neid 6 aastat ago

      Valimiseelsetel päevadel kuuleme aina rohkem lugusid inimestest, kes on „läinud“ poliitikasse. Nii mõnigi erakonnajuht räägib meedias kavalalt silma pilgutades: „Ja see ei olegi veel kõik! Meil on veel põnevaid nimesid tagavaraks, kellest kuulete lähipäevadel!“ Nagu oleks valimised mingi pidusöök, kus lauale tassitud priske põrsas paneb valijatel ila tilkuma – oo, ah see ka kandideerib! Kui priske ja mahlane, see väärib kindlasti valimist! Nämma!

  8. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Kas Hussar peaks tõesti olema mingi tõmbenumber ? Kui mõtlemisvõimetuteks meie valijat küll peetakse ?

  9. mis nüid too hussar 6 aastat ago
    Reply

    Siim Kalllas kolis ka otsekohe riigikogusse! Nii lihtne see ongi.Vaid kokkulepe ja raha tuleb!

    • Siis 6 aastat ago

      on terve kari koos: Kremli-Jurka, Kremli-Jaana, Kremli-Kimm, Kremli-Каллас, Kremli-Hussar. Eks neid tiblakaid ole veelgi terve persetäis aga nende loetlemisel saaks Kesknädal täis.

  10. liiga libe sell 6 aastat ago
    Reply

    Ei seda meest usu küll mitte keegi.
    Paras suller,kes võib tulla ja minna.
    Mis rahval sellest kasu on?

  11. mis toimub riigis? 6 aastat ago
    Reply

    Igasugu putukalised ronivad püünele. Litsid jaSaagimid. Lisaks veel ka mitmed raugad.
    Mart Sander ka oma saamatuses.
    Mo tule taevas appi!

  12. Need õnnetud 6 aastat ago
    Reply

    Paljud neist on broilerid ja vaid ülespoole hääli toojad.
    Hussar töötas pikalt Eesti 200 kasuks. Vanasti oli selle nimi spionaaž!
    Ja pandi kindlalt vangi.

  13. parteijuht kohtu all 6 aastat ago
    Reply

    Kohtumenetlus Entusiast TV suhtes, mille ainuomanikust Tartu ärimees Madis Sütt on ühtlasi erakonna Rahva Tahe asutaja.
    Postimees kirjutas möödunud nädala esmaspäeval, et suuremate telekomiettevõtte pakettides lisatasuta sisalduv Entusiast TV paiskas vähemalt neljal korral eetrisse pornofilme ja lasi saatejuhtidel neid reaalajas kommenteerida. Just selle kanali tegevuse tegevusluba on väljastatud Süti ettevõttele ÖÖLoom Produktsioon.

    • anukene saagimlane soomalainen 6 aastat ago

      See on ju tore kui rohelised, elurikkuse erakond, Eesti200 ja Vabaerakond kõik ilusasti 4% häältest koguvad. Muidu hääletaks nende toetajad ju sotse, reformierakonda, keskilat või Isamaad. Lolle hääli on väga palju liiklvel. Aga lapsesuust ajakirjanik Saagim võiks hoopis üksikkandidaadina isikumandaati püüda. Tal oleks lootust.

    • Anu valik 6 aastat ago

      On Anus särtsu ja ka …. , (1-2)
      Ta tegelt eestis ongi …. ! (1-2)
      Tal kena soeng ja ka huul,
      On tõestajaks “kerge tuul”!
      Ta valinud on suuna sinna,
      Kus pole mõtet kanal minna.
      Las sinna minna virts ning läga,
      Ja Kikuga veel tuhat säga!
      Neil mõistust hetkel kahjuks pole,
      Seepärast see klounaad nii kole.
      Sust rohkem kasu Anu seal,
      Kus hoiad silmad “meie peal”!

      (1-2) – sära ja mära. Need sõnad tuleb õieti asendada – siis on mõte õige!
      Anu Saagim võiks olla Postimehe peatoimetaja – seal on temast maksimaalne kasu! Miks? Sest see eit ” kuseb harva”!
      Respekt
      Postimees – koopia tehtud

  14. hussari toetaja 6 aastat ago
    Reply

    See Saagimi samm on sulaselge paroodia Postimehe – Lauri Hussari äratusele üleöö poliitikasse minna, et siis “sõltumatute” ajakirjanike ridu Riigikogus täiendada.
    Veel täna on jäänud Mihkel Kärnasel Hussari eeskujul poliitikasse sukelduda , paraku vaid üksikkandidaadina.

    • õigus elada vabalt 6 aastat ago

      Demokraatia tingimustes on loomulik, et esindatud saavad ka mõtlemisvõimetud. Iseasi, kui hästi nende esindaja selle tööga hakkama saab.
      Riigikogu on muutumas klounide kokkutulekuks. Vähemalt meil veel ei lennata kurgedega ja ei “avastata” aardeid musta mere põhjast. Klounaad sinna maani jõuab, siis on põhjust juba psühhiaatri poole pöördumiseks…

  15. alghariduse näidis 6 aastat ago
    Reply

    Hussar on ajakirjanduse Juudas Iskariot…Hussaril pole vist üldse ajakirjanduslikku haridust . Ja ka tema tegevus on selline, et ajakirjanikuks on teda raske nimetada . Ajakirjanik peaks olema sõltumatu poliitilisest võimust ja poliitilistest parteidest . Ajakirjanik nagu ka kohtunik peaks olema erapooletu vaatleja ja hindaja . Hussar seda kindlasti ei ole ega pole kunagi olnud .
    Ajakirjanik peaks tegema endale selgeks, mis on ajakirjandus ja mis propaganda, mis on uudis ja mis arvamusartikkel . Ajakirjanik peaks alati ära kuulama ja esitama ka teise poole seisukoha kui kedagi kritiseeritakse või süüdistatakse .

    • uskmatu 6 aastat ago

      Niisuguse ajakirjaniku nagu sa kirjeldad lööb meedia omanik kohe minema.Mia puutub Hussar`isse siis mees on tõepoolest vist kesise haridusega egas muidu paneks peakat tundmatus kohas tundmatusse !

    • keskerakonna sõimaja tegelik nägu 6 aastat ago

      Eesti suurima väljaande poliitiline fookus pole muidugi kunagi poliitikaanalüütikutele saladuseks olnud. Postimees on alati kaitsnud parempoolsete parteide, peamiselt Isamaa huve. Väljaande ajakirjanikud on kandideerinud just viimatinimetatud erakonna nimekirjades. Tõenäoliselt oleks see juhtunud ka seekord, kui selle partei reitingud ei oleks olnud nii nutused.
      Siis tuli lavale erakond Eesti 200, mille ridades on paljud valijatele hästi tuntud Isamaast põgenenud poliitikud. Loomulikult ei saanud Postimees oma lemmikuid seegi kord toetamata jätta, tehes seda uue erakonna promomisega oma väljaandes.

  16. Mul 6 aastat ago
    Reply

    polnud sellest husaarist sooja ega külma, kuid kui kuulsin, et ta on vankadega ühte heitnud, siis tekkis kohe tema vastu vastikus. Just temasugused okupante teenivadki ja meid küüditavad, kui käsu saavad.

    • keda uskuda? 6 aastat ago

      Kõik see seab Eesti ajakirjanduse sõltumatuse tervikuna kahtluse alla, sest Eesti 200 tohutu propagandaga on seotud ka mitmed teised suured Eesti väljaanded ja kes garanteerib, et neid tasub usaldada?

    • tühjuse kirjakene 6 aastat ago

      Vaata nende manifesti: “Iseseisvus – tulemeid pole. Sõltumatus – tulemeid pole. Eesti rahvas – tulemeid pole. Eestlased – tulemeid pole. Eestlus – tulemeid pole. Eesti keel – tulemeid pole. Rahvusriik – tulemeid pole. Isamaa / kodumaa – tulemeid pole. Eestlaste sündivus / iive – tulemeid pole. Rahvuskultuur / eesti kultuur – tulemeid pole.”

  17. õpetus valimisteks 6 aastat ago
    Reply

    Hussari loodud pretsedent võib siiski olla riigile kasulik, sest tõenäoliselt sunnib see nii mõndagi valijat suhtuma “üleriigilistesse” väljaannetesse kriitilisemalt. See käib ka erakondade ja eriti promotavate poliitikute avalduste kohta, sealhulgas Venemaa ja venelaste suhtes.
    Eesti suurimate meediaväljaannete pidev Vene-vastane negatiivsus võib olla kellegi huvides, nii nagu ka Eesti 200 erakonna kasuks tehtav propaganda. Ja kui nii, siis on viimane aeg alternatiivsetele seisukohtadele tähelepanu pöörata.

    • kui ajud logisema kipuvad 6 aastat ago

      Valimiste eel läheb palju asju mõistuse piiridest välja ja üks neist on Mart Sanderi ühinemine Eesti 200 projektiga.

    • kiidavad migratsujat 6 aastat ago

      Eesti 200 pooldab migratsiooni! Eesti on islamile kerge saak ja ajal, mil meie lapsed õpivad moslemite lapsi armastama, õpivad nood meid tulistama. Euroopa tsivilisatsioonile saab saatuslikuks moslemite vastuvõtt!

  18. oma rahva vastu 6 aastat ago
    Reply

    Eesti 200 algataja Kristina Kallas on olnud MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimees. Tema seisukohti väljendavad artiklid “Avatud rahvuslus peab muutuma vähem etniliseks”, Riik on pagulased unarusse jätnud”, “Eesti riigi ülesandeks ei peaks olema eestlaste heaolu tagamine” ja palju teisi sarnaseid.
    Eesti peab andma pagulasneegritele paremad tingimused, kui kohalikel!
    See ongi nende programm!
    Täielik vaen oma rahva vastu.

  19. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    nüüd kus valimistenimekirjad esitatud, hakkas silma veel üks käik, mis reedab et E200 on reformierakonna sõsarpartei. Nimelt kandideerib Kristiina Kallas mitte Ida Virumaal(mis oleks loogiline) või Harju ja Raplamaal(kus erakondade juhid mõõtu võtmas) vaid hoopis Lasnamäel. Venevalijate hääli on eelkõige püüdma tuldud Keskerakonna mängumaalt ja pealegi ühest suuremast valimisringkonnast. Ega see keelatud pole, aga teavad ka nemad et kõige enim valijaid elab just Tallinnas ja kõige rohkem mandaate jagatakse ka siin. Ise arvan et neil valimistel näeme ilmselt venelaste hulgas ühte kõige kehvemat osalusprotsenti ja see võib trumbid kätte mängida oravatele. E200 sogab vett parajalt palju, seda ei maksa alahinnata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.